Ухвала
від 10.03.2023 по справі 642/4928/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №642/4928/19

Провадження № 2/552/1617/23

У Х В А Л А

10.03.2023 року м. Полтава

Суддя Київського районного суду м. Полтави Миронець О.К., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ТОВ «Факторингова компанія «Стандарт Кепітал» про визнання недійсним договору про відступлення права вимоги, визнання недійсним договору про відступлення вимоги за договором іпотеки, скасування рішення, треті особи: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Ємець Іван Олександрович, Державний реєстратор філії КП «Добробут» Литвинівської сільської ради у м.Чугуїв Неженська Галина Валентинівна

В С Т А Н О В И В:

18.07.2019 року до Ленінського районного суду м. Харкова надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ТОВ «Факторингова компанія «Стандарт Кепітал» про визнання недійсним договору про відступлення права вимоги, визнання недійсним договору про відступлення вимоги за договором іпотеки, скасування рішення, треті особи: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Ємець Іван Олександрович, Державний реєстратор філії КП «Добробут» Литвинівської сільської ради у м.Чугуїв Неженська Галина Валентинівна.

Ухвалою судді Ленінського районного суду м.Харкова від 23.07.2019 року справу прийнято до свого провадження та вирішено розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження з викликом сторін.

Відповідно до розпорядження Голови Верховного суду № 7/0/9-22 від 14.03.2022 "Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану" у зв`язку із запровадженням воєнного стану на території України територіальну підсудність судових справ Ленінського районного суду м. Харкова та Орджонікідзевського районного суду м. Харкова змінено на Київський районний суд м. Полтави.

Відповідно до розпорядження Голови Верховного Суду №65 від 17.11.2022 року, із 23.11.2022 відновлено територіальну підсудність судових справ районних судів м. Харкова, зокрема Ленінського районного суду м. Харкова та Орджонікідзевського районного суду м. Харкова.

07.03.2023 року відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судових справ між суддями вищевказана цивільна справа надійшла в провадження до судді Київського районного суду м. Полтави Миронець О.К.

Питання підсудності справ врегульовано ст. 27 ЦПК України, якою встановлено загальне правило територіальної підсудності: позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

За суб`єктним складом сторін та характером спірних правовідносин, такий позов пред`являється за загальним правилом територіальної підсудності до суду за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання або перебування відповідача.

Отже, на даний час Ленінський районний суд м.Харкова наділений повноваженнями та достатніми процесуальними можливостями для розгляду справи в установлений законодавством строк з дотримання прав учасників судового розгляду, оскільки сторони знаходяться в м. Харкові та в умовах воєнного стану будуть мати можливість з`являтися до Ленінського районного суду м. Харкова та реалізувати свої процесуальні права та обов`язки, що буде сприяти забезпеченню права сторін на доступ до суду.

Суд також враховує ту обставину, що судовий розгляд по даній справі розпочатий,справа розглядається на протязі кілької років, а отже розгляд справи новим складом суду з початку призведе до істотних порушень прав учасників справи.

За таких обставин, суд приходить до висновку про передачу вказаної справи за підсудністю до належного суду, яким є Ленінський районний суд м. Харкова .

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч.ч. 1,2 статті 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються.Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

На підставі викладеного, керуючись положеннями ст. 31 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Цивільну справуза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ТОВ «Факторингова компанія «Стандарт Кепітал» про визнання недійсним договору про відступлення права вимоги, визнання недійсним договору про відступлення вимоги за договором іпотеки, скасування рішення, треті особи: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Ємець Іван Олександрович, Державний реєстратор філії КП «Добробут» Литвинівської сільської ради у м.Чугуїв Неженська Галина Валентинівна направити за підсудністю до Ленінського районного суду м. Харкова.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Полтавського апеляційного суду.

СУДДЯ МИРОНЕЦЬ О.К.

Дата ухвалення рішення10.03.2023
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу109478882
СудочинствоЦивільне
Сутьвідступлення вимоги за договором іпотеки, скасування рішення,

Судовий реєстр по справі —642/4928/19

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Грінчук О. П.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Грінчук О. П.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Грінчук О. П.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.08.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 10.08.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні