Ухвала
від 12.09.2023 по справі 642/4928/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

12.09.2023

Справа № 642/4928/19

Провадження № 2/642/1617/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 вересня 2023 року Ленінський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді- Грінчук О.П.,

за участю секретаря Шрамко Н.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в приміщенні суду в м. Харкові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Факторингова компанія «Стандарт Кепітал», ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Приватний нотаріус ХМНО Ємець Іван Олександрович, Державний реєстратор філії КП «Добробут» Литвинівської Сільської ради у м.Чугуїв Неженська Галина Валентинівна, про скасування рішення державного реєстратора,

в с т а н о в и в:

Ухвалою суду від 30.05.2023 справу прийнято до свого провадження та постановлено розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Позивач повторно в підготовче засідання не з`явився, надав заяву про відкладення підготовчого засідання.

Представник відповідача Щербань В.В. надав заяву про проведення підготовчого судового засідання у його відсутність, проти призначення справи до судового розгляду не заперечує.

Представник відповідача ТОВ «Факторингова компанія «Стандарт Кепітал» повторно в підготовче засідання повторно не з`явився, про дату і час розгляду повідомлявся своєчасно і належним чином, причини неявки суду невідомі.

Треті особи в підготовче засідання повторно не з`явились, про дату і час засідання повідомлялись своєчасно і належним чином, про причини неявки суд не повідомили.

Європейський суд з прав людини в своїх рішеннях, зокрема «Юніон Аліментаріа проти Іспанії» від 07 липня 1989 року, виходить з того, що у випадках коли поведінка учасників судового засідання свідчить про умисний характер їх дій направлений на невиправдане затягування процесу чи зловживання своїм процесуальним правом, суд має реагувати на вказані випадки законними засобами, аби не було знівельовано ключовий принцип - верховенство права, в тому числі проводити судове засідання у відсутність особи, якщо таке затягування може нашкодити справі.

Обов`язок швидкого здійснення правосуддя покладається, в першу чергу, на відповідні державні судові органи. Розумність тривалості судового провадження оцінюється в залежності від обставин справи та з огляду на складність справи, поведінки сторін, предмету спору. Нездатність суду ефективно протидіяти недобросовісно створюваним учасниками справи перепонам для руху справи є порушенням ч. 1 ст. 6 даної Конвенції (§ 66 69 рішення Європейського суду з прав людини від 08.11.2005р. у справі "Смірнова проти України").

Учасники справи повинні добросовісно здійснювати та використовувати свої права та обов`язки.

Недобросовісним користуванням процесуальними правами вважається, зокрема, нез`явлення сторін та представників учасників судового процесу в судові засідання без поважних причин, подання необгрунтованих клопотань про відкладення судового засідання. Подібна практика, спрямована на свідоме невиправдане затягування судового процесу, порушує права інших учасників судового процесу та суперечить вимогамстатті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, учасником якої є Україна, стосовно права кожного на розгляд його справи судом упродовж розумного строку.

Суд звертає увагу, що позивачем неодноразово подаються клопотання про відкладення підготовчого засідання, у зв`язку з його службою в ДСНС та неможливістю прибуття до суду, однак, такі клопотання подані ним особисто, власноручно, до вхідної канцелярії суду, а тому суд не вбачає поважності неявки за судовими викликами.

Таким чином, враховуючи положення ч.3 ст. 223 ЦПК України, строки розгляду справи, суд вважає можливим провести підготовче засідання у відсутність сторін.

На підставі ч.2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання за допомогою спеціального звукозаписувального пристрою не здійснюється.

Згідно з ч.ч. 2, 3 ст.189ЦПК України підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає.

Вчинено інші дії, передбачені статтею 197 ЦПК України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Підстави для подальшого відкладення підготовчого засідання відсутні.

Враховуючи наведене, предмет позову, суд приходить до висновку, що підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду по суті.

Керуючись ст. ст.197,200 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Факторингова компанія «Стандарт Кепітал», ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Приватний нотаріус ХМНО Ємець Іван Олександрович, Державний реєстратор філії КП «Добробут» Литвинівської Сільської ради у м.Чугуїв Неженська Галина Валентинівна, про скасування рішення державного реєстратора.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 10жовтня 2023року на11-00годину в приміщенні Ленінського районного суду м. Харкова.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

Дата ухвалення рішення12.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113391725
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування рішення державного реєстратора

Судовий реєстр по справі —642/4928/19

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Грінчук О. П.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Грінчук О. П.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Грінчук О. П.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.08.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 10.08.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні