Ухвала
від 14.03.2023 по справі 142/542/19
ПІЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальнийномер 142/542/19

Номер провадження 6/142/6/23

У Х В А Л А

(про залишення позову без руху)

14 березня 2023 року смт. Піщанка

Суддя Піщанського районного суду Вінницької області Гринишина А.А., отримавши заяву заступника начальникарайонної військовоїадміністрації,голови комісіїз реорганізаціїУправління соціальногозахисту населенняПіщанської РДАСергія Чепернатогопро замінусторони виконавчогопровадження по справі № 142/542/19 від 09 серпня 2019 року за позовом керівника Бершадської місцевої прокуратури Гирба В.М., в інтересах держави в особі Управління праці та соціального захисту населення Піщанської РДА до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди завданої злочином в сумі 15056,79 грн., та додані до неї матеріали,-

ВСТАНОВИВ:

13 березня 2022 року до Піщанського районного суду Вінницької області надійшла заява заступника начальника районної військової адміністрації, голови комісії з реорганізації Управління соціального захисту населення Піщанської РДА Сергія Чепернатого про заміну сторони виконавчого провадження. У вказаній заяві заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження по справі № 142/542/19 від 09 серпня 2019 року за позовом керівника Бершадської місцевої прокуратури Гирби В.М., в інтересах держави в особі Управління праці та соціального захисту населення Піщанської РДА до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди завданої злочином в сумі 15056,79 грн. з Управління праці та соціального захисту населення Піщанської РДА на Управління соціального захисту населення Тульчинської районної військової адміністрації.

Відповідно до протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 13 березня 2023 року вказану заяву було передано для розгляду судді Гринишиній А.А.

Вивчивши заяву та додані до неї документи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Згідно положень ч. 2 ст. 442 ЦПК України заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Разом з тим, з огляду на те, що положеннями ст. 442 ЦПК України не передбачено наслідків недотримання закону при подачі заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд виходить з ч. 9. ст. 10 ЦПК України, відповідно до якої, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а тому судом застосовуються положення ст. 175 ЦПК України.

Також, відповідно до ч. 5 ст. 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

В заяві про заміну сторони виконавчого провадження, зазначено, що на даний час у Крижопільському відділі ВДВС знаходиться виконавче провадження за позовом керівника Бершадської місцевої прокуратури Гирби В.М., в інтересах держави в особі Управління праці та соціального захисту населення Піщанської РДА до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди завданої злочином в сумі 15056,79 грн., одночасно з тим будь- яких доказів наявності виконавчого провадження, що необхідне для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження, заявник не надає.

Крім того, заявником не обґрунтовано наявність підстав для здійснення представництва інтересів Управління соціального захисту населення Тульчинської районної військової адміністрації в суді, зокрема, не надано підтвердження представництва ним інтересів, та доказів визначення компетенції Управління соціального захисту населення Тульчинської районної військової адміністрації як заінтересованої особи для звернення про заміну сторони виконавчого провадження, що слугує можливістю перевірки судом підстав для здійснення такого представництва.

На підставі ч.1 ст. 185 ЦПК України вищевказана заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення вищевказаних недоліків з роз`ясненням того, що в разі їх не усунення у встановлений судом термін вищевказана заява буде визнана неподаною та повернута заявнику.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 258-260 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву заступника начальника районної військової адміністрації, голови комісії з реорганізації Управління соціального захисту населення Піщанської РДА Сергія Чепернатого про заміну сторони виконавчого провадження залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення недоліків, викладених в ухвалі, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху, роз`яснивши, що, в іншому випадку, заява буде вважатись неподаною і буде повернута позивачу.

Копію ухвали надіслати позивачу в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудПіщанський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення14.03.2023
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу109520911
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —142/542/19

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Рішення від 09.08.2019

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 27.06.2019

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні