Ухвала
від 13.03.2023 по справі 127/34633/21
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 127/34633/21

Провадження № 22-ц/801/16/2023

Провадження № 22-ц/801/17/2023

Категорія: 76

Головуючий у суді 1-ї інстанції Антонюк В.В.

Доповідач:Шемета Т. М.

УХВАЛА

13 березня 2023 рокуСправа № 127/34633/21м. Вінниця

Вінницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої судді Шемети Т. М.,

суддів Берегового О. Ю., Панасюка О. С.,

вирішуючи клопотання представника ОСОБА_1 - Кравця Ростислава Юрійовича , про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до директора Вінницької обласної станції юних натуралістів Драгомирецької О. А. та Вінницької обласної станції юних натуралістів про визнання протиправними та скасування наказу про відсторонення, поновлення допуску до роботи, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за апеляційною скаргою директора Вінницької обласної станції юних натуралістів Драгомирецької Ольги Авксентіївни, на рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 03 червня 2022 року, ухвалене у складі судді Антонюка В. В. у м. Вінниці, дата виготовлення повного тексту рішення 06 червня 2022 року, та на додаткове рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 20 червня 2022 року, ухвалене у складі судді Антонюка В. В. у м. Вінниці, дата виготовлення повного тексту рішення 21 червня 2022 року,-

в с т а н о в и в:

У провадженні Вінницького апеляційного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до директора Вінницької обласної станції юних натуралістів Драгомирецької О. А., Вінницької обласної станції юних натуралістів про визнання протиправним та скасування наказу про відсторонення, поновлення допуску до роботи, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за апеляційною скаргою директора Вінницької обласної станції юних натуралістів Драгомирецької О. А., на рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 03 червня 2022 року та додаткове рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 20 червня 2022 року.

Розгляд справи призначено на 16 березня 2023 року о 14 год. 45 хв.

03 березня 2023 року засобами електронної пошти до Вінницького апеляційного суду надійшло клопотання представника ОСОБА_1 , адвоката Кравця Р. Ю. про розгляд цієї справи у режимі відеоконференції (Вх. № 969).

В заяві ставиться питання про допуск до участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему «EasyCon»: ІНФОРМАЦІЯ_1 - 16 березня 2023 року 14 год. 45 хв., з огляду на значну відстань від місця знаходження представника позивача (м. Київ, пров. Бехтерівський, буд 4-Б) до приміщення суду, що свідчить про складність прибуття представника позивача у судове засідання в приміщення суду, особливо з урахуванням нинішньої безпекової ситуації внаслідок ракетних обстрілів по всій території України.

Вирішуючи клопотання суд апеляційної інстанції виходить з наступного.

Частиною 7 статті 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 43 ЦПК України учасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Відповідно до положень частини першої, другої статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Ознайомившись зі поданою заявою, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що вона підлягає задоволенню з таких підстав.

Учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом (частина сьома статті 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»).

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 43 ЦПК України учасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Згідно з частинами першою, другою статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 року № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі - Положення).

Підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів; у приміщенні іншого суду - за допомогою технічних засобів суду; в установі попереднього ув`язнення, установі виконання покарань або медичному закладі - за допомогою технічних засобів, наявних у відповідній установі. За наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (пункт 45, 46 підрозділу 3 розділу ІІІ Положення).

Ураховуючи наведене, апеляційний суд вважає за можливе провести судове засідання, призначене на 16 березня 2023 року об 14:45 год. в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «EASYCON» за участю представника ОСОБА_1 адвоката Кравця Р. Ю.

Керуючись статтями 43, 212, частиною другою статті 381, статтею 389 ЦПК України, суд апеляційної інстанції, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника ОСОБА_1 - Кравця Ростислава Юрійовича про проведення судового засідання у режимі відеоконференції задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 16 березня 2023 року о 14 год 45 хв., в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» за участю представника Кравця Ростислава Юрійовича , (адреса ел. пошти в системі «EasyCon»: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає

Головуюча Т. М. Шемета

Судді О. Ю. Береговий

О. С. Панасюк

Дата ухвалення рішення13.03.2023
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу109529513
СудочинствоЦивільне
Сутьвідсторонення, поновлення допуску до роботи, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за апеляційною скаргою директора Вінницької обласної станції юних натуралістів Драгомирецької Ольги Авксентіївни, на рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 03 червня 2022 року, ухвалене у складі судді Антонюка В. В. у м. Вінниці, дата виготовлення повного тексту рішення 06 червня 2022 року, та на додаткове рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 20 червня 2022 року, ухвалене у складі судді Антонюка В. В. у м. Вінниці, дата виготовлення повного тексту рішення 21 червня 2022 року

Судовий реєстр по справі —127/34633/21

Постанова від 06.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Постанова від 16.03.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Постанова від 16.03.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Постанова від 16.03.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Постанова від 16.03.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Постанова від 01.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні