Постанова
від 28.02.2023 по справі 495/1922/23
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/1922/23

№ провадження 1-кс/495/425/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2023 року м. Білгород - Дністровський

Слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Білгород-Дністровському клопотання слідчого СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно, -

В С Т А Н О В И В:

До Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області 28.02.2023 року надійшло клопотання слідчого СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно, яке було надано в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023162240000215від 27лютого 2023 заознаками кримінальногоправопорушення, передбаченого ч.1 ст. 270 КК України.

Виклад обставин, зазначених у клопотанні.

27.02.20223 року до Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області надійшло повідомлення про те, що за адресою: Одеська область, місто Білгород-Дністровський, вулиця Портова, 40 а невстановлені особи порушують встановлені законодавством вимоги пожежної безпеки.

В ході виїзду на місце події, а саме до території майнового комплексу, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , охоронець вище вказаної території не надав доступу для проведення необхідних слідчих (розшукових) дій. При огляді території за межами майнового комплексу, який розташований за адресою: Одеська область, місто Білгород-Дністровський, вулиця Портова, 40 а, явно видно задимлення цистерни, яка розташована на території за адресою: АДРЕСА_1 , та відчувається їдкий запах диму.

27 лютого 2023 року слідчим СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, за погодженням з прокурором Білгород-Дністровської окружної прокуратури було звернуто до суду клопотання про проведення огляду території майнового комплексу, який розташований за адресою: Одеська область, місто Білгород-Дністровський, вулиця Портова, 40 а.

Так, 27 лютого 2023 року було проведено огляд території ТОВ «Укррент-Інвест», що розташована за адресою: Одеська область, місто Білгород-Дністровський, вулиця Портова, 40 а. В ході проведення даного огляду було вилучено зразки паливно-мастильних матеріалів, які знаходились на відстані 15 см від краю ємності для зберігання паливно-мастильних матеріалів, які упаковано до поліетиленового спецпакету № INZ 1099275.

Вищевказаний предмет визнано речовими доказами та долучено до матеріалів кримінального провадження.

Слідчий зазначає, що з метою забезпеченнянаявності в кримінальномупровадженнідоказовоїбази, застосування заходу по його забезпеченню, а саме арешту майна, яке є на даний час тимчасово вилученим відповідно і в подальшому використанні відповідно ст.ст.84, 91 КПК України для встановлення наявності чи відсутності фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження виникла необхідність у накладенні арешту на майно, на підставі чого просив клопотання задовольнити.

Позиції сторін та явка учасників.

В судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву у якій просив клопотання розглядати за його відсутності.

Згідно з ч.1 ст.172 КПК України клопотання про арешт майна розглядається слідчим суддею, судом не пізніше двох днів з дня його надходження до суду, за участю слідчого та/або прокурора, цивільного позивача, якщо клопотання подано ним, підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, і за наявності - також захисника, законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження. Неприбуття цих осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Мотивація суду.

З матеріалів клопотання вбачається, що досудове розслідування здійснюється у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12023162240000126 від 06.02.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України.

Відповідно до ч.1 ст.123 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження. Пунктом 7 ч.2 ст.131КПК України передбачено такий вид заходу забезпечення кримінального провадження, як арешт майна.

Частиною 1 ст.170 КПК України передбачено, що арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому КПК України порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Відповідно до ч.2 ст.170КПК України слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно, якщо є достатні підстави вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ч.2 ст.167 КПК України.

Частиною другою ст.167КПК України встановлюється, що тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони, зокрема, підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберігали на собі його сліди.

В судовому засіданні встановлено, що досудове розслідування здійснюється за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі або аварії, якою заподіяно шкоду здоров`ю людей або майнову шкоду у великому розмірі.

В рамках кримінального провадження 27.02.2023 слідчим суддею Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області винесено ухвалу по справі №495/1922/23, провадження 1-кс/495/421/2023 надано дозвіл слідчому СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 або слідчим, які входять до групи слідчих в даному кримінальному проваджені, прокурорам Білгород-Дністровської окружної прокуратури, які включені до групи прокурорів даного кримінального правопорушення,а також за дорученням слідчого оперативним співробітникам Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області,із залучення інспекторів Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу на проведення огляду території майнового комплексу, який розташований за адресою: Одеська область, місто Білгород-Дністровський вулиця Портова, 40 а - з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Як вбачається з протоколу огляду від 27.02.2023 у період часу з 17 год. 13 хв. по 17 год. 42 хв. в ході проведення огляду території ТОВ «Укррент-Інвест», що розташована за адресою: Одеська область, місто Білгород-Дністровський, вулиця Портова, 40 а було вилучено зразки паливно-мастильних матеріалів, які знаходились на відстані 15 см від краю ємності для зберігання паливно-мастильних матеріалів, які упаковано до поліетиленового спецпакету № INZ 1099275.

Постановою слідчого від 27.02.2023 зразки паливно-мастильних матеріалів, які вилучено при проведенні огляду території ТОВ «Укррент-Інвест», яка розташована за адресою: Одеська область, місто Білгород-Дністровський, вулиця Портова, 40 а, на підставі положень ч.1 ст.98, ст. 110 КПК України визнано речовими доказами та долучено до матеріалів кримінального провадження.

На виконанняч.1ст.171КПК Українислідчий СВБілгород-ДністровськогоРВП ГУНПв Одеськійобласті звернувсядо слідчогосудді зклопотанням про арештмайна з метою збереження тих об`єктів, які мають статус речового доказу, збереження таких речових доказів необхідне з самого початку встановлення їх наявності, для запобігання змінам, знищенню та відчуженню для збереження речових доказів у кримінальному провадженні та проведення відповідних експертиз та після проведення необхідних слідчих дій.

Слідчим суддею зазначається, що накладення арешту на вказане майно вважається за необхідним з метою збереження речових доказів, запобігання можливості їх пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження, всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, забезпечення можливості проведення відповідних судових експертиз.

Відповідно дост.84КПК Українидоказами вкримінальному провадженніє фактичнідані,отримані упередбаченому КПКУкраїни порядку,на підставіяких слідчий,прокурор,слідчий суддяі судвстановлюють наявністьчи відсутністьфактів таобставин,що маютьзначення длякримінального провадженнята підлягаютьдоказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

На підставі викладеного, з урахуванням мотивів клопотання про арешт майна та доданих до клопотання документів, слідчий суддя приходить до висновку, що слідчим доведено наявність достатніх підстав для накладення арешту на вказане вище майно з метою збереження речових доказів, на підставі чого клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 170, 171, 172 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно, яке було надано в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023162240000215від 27лютого 2023 заознаками кримінальногоправопорушення, передбаченого ч.1 ст. 270 КК України задовольнити.

Накласти арешт на зразки паливно-мастильних матеріалів, які вилучено при проведенні огляду території ТОВ «Укррент-Інвест», що розташована за адресою: Одеська область, місто Білгород-Дністровський, вулиця Портова, 40 а, та запаковано до поліетиленового спец-пакету № INZ 1099275.

Ухвала можебути оскарженадо Одеськогоапеляційного судупротягом п`ятидіб здня проголошення.

Слідчийсуддя ОСОБА_1

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.02.2023
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу109530030
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —495/1922/23

Постанова від 15.03.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 15.03.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 14.03.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 14.03.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 01.03.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 01.03.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 01.03.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 28.02.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 28.02.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 27.02.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні