Ухвала
від 06.03.2023 по справі 398/968/23
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/968/23

провадження №: 2/398/1270/23

УХВАЛА

Іменем України

"06" березня 2023 р. суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Стручкова Л.І.., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального закладу"Новопразькаспеціальна школаКіровоградської обласноїради",Комунального закладу"Центральноукраїнськийліцей-інтернат спортивногопрофілю Кіровоградськоїобласної ради" про визнання бездіяльності протиправною,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Комунального закладу "Новопразька спеціальна школа Кіровоградської обласної ради", Комунального закладу "Центральноукраїнський ліцей- інтернат спортивного профілю Кіровоградської обласної ради" про визнання бездіяльність протиправною, зазначивши, що 26 січня 2023 року він звернувся із запитом до відповідачів. Однак, в порушення вимог ст. 20 Закону України "Про звернення громадян" не отримав відповіді на свій запит.

Відповідно до ч. 1 ст. 19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

В свою чергу, відповідно до п.7 ч.1 ст. 19 КАС України юрисдикція адміністративних судів поштрюється на справа у публічно-правових спорах, зокрема: спорах фізичних чи юридичних осіб із розпорядником публічної інформації щодо оскарження його рішень, дій чи бездіяльності у частині доступу до публічної інформації.

Згідно з частиною 1 статті 5 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено право кожної особи в порядку, встановленому цим Кодексом, звернення до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси, і просити про їх захист шляхом: визнання бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Відповідно до ст. 23 Закону України "Про доступ до публічної інформації", рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду. 2. Запитувач має право оскаржити: 1) відмову в задоволенні запиту на інформацію; 2) відстрочку задоволення запиту на інформацію; 3) ненадання відповіді на запит на інформацію; 4) надання недостовірної або неповної інформації; 5) несвоєчасне надання інформації; 6) невиконання розпорядниками обов`язку оприлюднювати інформацію відповідно до статті 15 цього Закону; 7) інші рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації, що порушили законні права та інтереси запитувача. 3. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації до суду здійснюється відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.186 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

З огляду на встановлені у справі обставини та наведені вимоги закону, суд приходить до висновку про відмову у відкритті провадження у справі, так як заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Керуючись ст. 186 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального закладу"Новопразькаспеціальна школаКіровоградської обласноїради",Комунального закладу"Центральноукраїнськийліцей-інтернат спортивногопрофілю Кіровоградськоїобласної ради" про визнання бездіяльності протиправною.

Роз`яснити позивачу, що даний позов підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Копію ухвали з дотриманням ч. ч. 2, 3 ст. 186 ЦПК України надіслати на адресу позивача.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Л.І. Стручкова

Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу109532611
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною

Судовий реєстр по справі —398/968/23

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Єгорова С. М.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Єгорова С. М.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Єгорова С. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Стручкова Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні