Ухвала
від 13.03.2023 по справі 947/8221/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/8221/23

Провадження № 1-кс/947/3165/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.03.2023 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному проваджені № 12022167150000123 від 08.11.2022 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання, Слідчим управлінням ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022167150000123 від 08.11.2022 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 185 КК України.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що 08.11.2022 року до чергової частини відділення поліції № 1 Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області надійшла заява менеджера південного регіону ДП «Центр сертифікації експертиз насінь та садивного матеріалу» (далі-«ЦСЕНСМ») ОСОБА_5 про те що група осіб у складі посадових осіб ТОВ «РИС ГРУП» за попередньою змовою з іншими невстановленими особами за період з квітня 2020 року по теперішній час незаконно заволоділи майном, яке належить ДП «ЦСЕНСМ». Сума завданих матеріальних збитків державному підприємству встановлюється.

Проведеним подальшим досудовим розслідуванням встановлено, що більшість викраденої сільськогосподарської техніки, яка належить ДП «ЦСЕНСМ» та ФГ «Агропівдень+» станом на теперішній час знаходиться на приватній території, що використовується ТОВ «РИС ГРУП» за адресою: АДРЕСА_1, а також у володінні приватних осіб на території м. Кілія.

Згідно інформації Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно - об`єкт нерухомого майна, за адресою: АДРЕСА_1 перебуває у спільній частковій власності ПП «ТРІАДА-ЮГ», (код ЄДРПОУ: 38087292), ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ «Ремонтно-будівельне підприємство» (код ЄДРПОУ: 03331714), але фактично використовується, у тому числі ТОВ «РИС ГРУП».

При цьому, співзасновником ПП «ТРІАДА-ЮГ» є ОСОБА_7 , який також є співзасновником ТОВ «РИС ГРУП», а керівником ТОВ «Ремонтно-будівельне підприємство» є ОСОБА_8 , який також керівником ТОВ «РИС ГРУП».

ОСОБА_8 та ОСОБА_7 разом з іншими посадовими особами ТОВ «РИС ГРУП» (код ЄДРПОУ:42914195) можуть бути причетні до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення.

Слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 з метою встановлення місця знаходження, відшукання та вилучення знаряддя, предметів кримінального правопорушення, майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а саме: предметів, які могли слугувати знаряддям для вчинення злочинів, паперові та електронні носії інформації, блокноти, записні книжки, чорнові записи, сільськогосподарської техніки, яка належить ДП «Центр сертифікації експертиз насінь та садивного матеріалу» та сільськогосподарської техніки, яка належить ФГ «Агропівдень+», а також документів та предметів, які здатні послужити доказами у кримінальному провадженні, а також можуть свідчити про причетність певних осіб до вчинення злочину.

В судовому засіданні слідчий підтримала клопотання в повному обсязі.

Розглянувши клопотання, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст.41 Конституції України право приватної власності є непорушним.

Згідно з Конституцією України та Законом України «Про міжнародні договори і угоди», чинні міжнародні договори, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України і підлягає застосуванню поряд з національним законодавством України.

Згідно ст.2 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», рішення ЄСПЛ є обов`язковими для виконання Україною відповідно до ст.46 Конвенції.

У своїх висновках ЄСПЛ неодноразово зазначав, що аби не суперечити ст.8 Конвенції, втручання у приватне життя повинно здійснюватися «згідно із законом», мати легітимну мету та бути необхідним у демократичному суспільстві для досягнення цієї мети (рішення у справі «Кривіцька та Кривіцький проти України», п.42; «Шалімов проти України», п.84; «Кузнецов проти України», п.134).

У рішенні «Michaud v. France», п.94-1175, ЄСПЛ вказав, що вираз «передбачене законом» вимагає насамперед, щоб втручання ґрунтувалося на внутрішньому праві.

Згідно рішення «S. and Marper v. the UK», п.101, втручання буде таким, що є «необхідним у демократичному суспільстві», якщо воно відповідає вимогам «нагальної суспільної необхідності», зокрема є пропорційним його «законній меті», і якщо причини, наведені національними властями в його виправдання, є «суттєвими і достатніми».

Відповідно до рішення ЄСПЛ у справі «Геращенко проти України», п.132, для винесення постанови про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи суди відповідно до законодавства повинні переконатися в тому, що існують достатні підстави вважати, що розшукувані предмети знаходяться там».

Згідно ст.223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч. 1 ст.233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи досліджені в судовому засіданні матеріали клопотання слідчий суддя вважає, що є достатні підстави вважати, що за місцем здійснення діяльності ТОВ «РИС ГРУП» можуть знаходитись речі та документи які містять відомості які можуть бути використані як докази, та які мають значення для кримінального провадження.

Керуючись ст.ст.223, 233, 234, 235, 236, 369, 370, 372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному проваджені № 12022167150000123 від 08.11.2022 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 191 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчого управління ГУНП в Одеській області: старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідувань особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Одеській області ОСОБА_9 , старшому слідчому відділу розслідувань особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Одеській області ОСОБА_10 , начальнику відділу розслідувань особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Одеській області ОСОБА_11 , слідчому слідчого управління ГУНП в Одеській ОСОБА_12 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідувань особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Одеській області ОСОБА_13 , слідчому слідчого управління ГУНП в Одеській ОСОБА_14 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідувань особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Одеській області ОСОБА_15 , старшому слідчому відділу розслідувань особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Одеській ОСОБА_16 , старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_17 , старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_18 , слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_19 , старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_20 , слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_21 , слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_22 , слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_23 , старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_24 , слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_25 , слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_26 , слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_27 ; слідчому СВ Одеського районного управління №1 ГУНП в Одеській області ОСОБА_28 , старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_23 , слідчому відділення розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості СВ Одеського районного управління №1 ГУНП в Одеській області ОСОБА_29 , іншим слідчим, що входять до групи слідчих по вказаному кримінальному провадженні та прокурорам з групи прокурорів, а також за їх дорученням уповноваженим співробітникам УКР ГУНП в Одеській області на проведення обшуку будівель, споруд, гаражних приміщень та прилеглої території за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання та вилучення знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме: предметів, які могли слугувати знаряддям для вчинення злочину, паперові та електронні носії інформації, блокноти, записні книжки, чорнові записи, сільськогосподарської та іншої техніки, яка належить ДП «Центр сертифікації експертиз насінь та садивного матеріалу», а також ФГ «Агропівдень+», інших документів та предметів, які мають значення доказів у кримінальному провадженні, а також можуть свідчити про причетність певних осіб до вчинення злочину.

Визначити строк дії ухвали строком до 28.03.2023 року, включно, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.03.2023
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу109548695
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —947/8221/23

Ухвала від 18.05.2023

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кравець Ю. І.

Ухвала від 18.05.2023

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кравець Ю. І.

Ухвала від 18.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 18.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 18.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 13.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 13.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 13.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 13.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 13.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні