Ухвала
від 14.03.2023 по справі 521/479/23
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/479/23

Номер провадження № 2/521/1639/23

УХВАЛА

14.03.2023 р. м. Одеса

Малиновський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого судді - Леонова О.С.,

при секретарі судового засідання - Трояненко А.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Одеси цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третіх осіб - виконавчий комітет Корабельної районної в м. Херсоні ради як орган опіки та піклування, Херсонський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки про відібрання дитини від матері без позбавлення батьківських прав та визначення місця проживання дитини разом з батьком, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться вищевказана цивільна справа.

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні заявив клопотання про заміну третьої особи - виконавчий комітет Корабельної районної в м. Херсоні ради як орган опіки та піклування на орган опіки та піклування Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради, оскільки наразі позивач та його неповнолітній син - ОСОБА_3 , проживають у АДРЕСА_1 . За даних обставин саме орган опіки та піклування Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради повинен надати висновок щодо можливості визначення місця проживання дитини за місцем їх проживання.

У призначене судове засідання сторони по справі та інші учасники судового процесу, які повідомлялись судом у встановленому законом порядку, не з`явились.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 Цивільно-процесуального кодексу України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши матеріали справи, суд прийшов до наступних висновків.

Згідно ч.4 ст.19 Сімейного кодексу України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Таким чином, оскільки дитина проживає з позивачем за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджується договором оренди квартири від 01.03.2023 року та розгляд відповідної категорії справи неможливий без висновку органу опіки та піклування, суд вважає за необхідне замінити третю особу - виконавчий комітет Корабельної районної в м. Херсоні ради як орган опіки та піклування на орган опіки та піклування Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради.

Керуючись ст.ст. 55, 352-354 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Ісламова Рустама Маліковича про заміну третьої особи у справі - задовольнити.

Замінити третю особу - виконавчий комітет Корабельної районної в м. Херсоні ради як орган опіки та піклування на орган опіки та піклування Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третіх осіб - виконавчий комітет Корабельної районної в м. Херсоні ради як орган опіки та піклування, Херсонський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки про відібрання дитини від матері без позбавлення батьківських прав та визначення місця проживання дитини разом з батьком.

Зобов`язати позивача надати копію позову з додатками для направлення третій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя: О.С.Леонов

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення14.03.2023
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу109581677
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —521/479/23

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

Рішення від 25.05.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

Рішення від 25.05.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні