Ухвала
від 25.05.2023 по справі 521/479/23
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/479/23

Номер провадження № 2/521/1639/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

25.05.2023р. м. Одеса

Малиновський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого судді Леонова О.С.,

при секретарі судового засідання Трояненко А.Ю.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Одеси цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Орган опіки та піклування Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради та Херсонський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки про відібрання дитини від матері без позбавлення батьківських прав та визначення місця проживання дитини разом з батьком, -

ВСТАНОВИВ:

У січні 2023 року позивач ОСОБА_1 звернувся до Малиновського районного суду м. Одеси з позовною заявою ОСОБА_2 про відібрання дитини від матері без позбавлення батьківських прав та визначення місця проживання дитини разом з батьком.

30.01.2023 р. судом отримано інформацію з відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ГУ ДМС України в Одеській області, відповідно до ст. 187 ЦПК України про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання відповідачки, з якого вбачається, що відповідачка не значиться зареєстрованою.

Оскільки зазначена позовна заява була подана без додержання вимог, передбачених ст. ст. 175-177Цивільного процесуального кодексу України(далі - ЦПК України),ухвалою суду від 01.02.2023 року її залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків.

21.02.2023 року до суду від представника позивача ОСОБА_1 адвоката Лях Р.М. надійшла заява на виконання вимог ухвали від 01.02.2023 року.

Ухвалою Малиновського районного суду м. Одеси від 24.02.2023 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

У призначене підготовче судове засідання сторони по справі та інші учасники судового процесу, які повідомлялись судом у встановленому законом порядку, не з`явились.

Представник Позивача ОСОБА_1 адвокат Ісламов Р.М. у судове засідання не з`явився та подав заяву про розгляд справи за його відсутності, підтримав поновні вимоги та просив задовольнити їх у повному обсязі.

ОСОБА_2 у судове засідання не з`явилась, однак на електронну пошту суду 25.05.2023 року надійшла заява про розгляд справи за відсутності ОСОБА_2 та заява про визнання позову, у якій зазначила, що відповідач не заперечує щодо задоволення позовних вимог ОСОБА_1 до неї, зазначає, що переїхала на постійне проживання до російської федерації, а саме до міста Новоросійськ Краснодарського краю, повідомила, що з громадянином російської федерації ОСОБА_3 вона уклала шлюб, вказала, що вважає, що Позивач може самостійно здійснювати виховання їхнього сина, та і сам малолітній ОСОБА_4 дуже прив`язаний до батька ОСОБА_1 та має з ним сильний емоційний зв`язок. До заяви Відповідач долучила фотокопії свого паспорту як громадянки російської федерації, свідоцтво про укладення шлюбу з громадянином російської федерації, російський державний сертифікат про реєстрацію у черзі на отримання житла у місті Новоросійськ Краснодарського краю та довідку про виїзд до російської федерації через кордон з республікою білорусь.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 Цивільно-процесуального кодексу України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

На стадії підготовчого провадження судом проведені дії, передбачені ст. 197 ЦПК України, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті протягом розумного строку, а саме остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, визначено порядок розгляду справи тощо.

Згідно ч. 3 ст. 197 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи те, що спір не врегульовано в підготовчому судовому засіданні, суд вважає, що підготовче провадження підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст.84,91,189,196,197,200,260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Підготовче провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 заучастю третіхосіб,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмету спору:Орган опікита піклуванняМалиновської районноїадміністрації Одеськоїміської радита Херсонськийобласний територіальнийцентр комплектуваннята соціальноїпідтримки провідібрання дитинивід матерібез позбавленнябатьківських правта визначеннямісця проживаннядитини разомз батьком- закрити та призначити справу до судового розгляду по суті в заочному порядку.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О.С. Леонов

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено19.06.2023
Номер документу111555396
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —521/479/23

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

Рішення від 25.05.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

Рішення від 25.05.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні