Ухвала
від 20.03.2023 по справі 288/699/23
ПОПІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/699/23

Провадження № 2/288/192/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 березня 2023 року. смт.Попільня

Суддя Попільнянського районного суду Житомирської області Рудник М. І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Корнинської селищної ради, Житомирського району, Житомирської області, ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ГУ Держгеокадастру у Житомирській області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно,

ВСТАНОВИВ:

До Попільнянського районного суду Житомирської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Корнинської селищної ради, Житомирського району, Житомирської області !13514, селище Корнин, вулиця Соборна,19, Житомирського району, житомирської області), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ГУ Держгеокадастру у Житомирській області (10002, місто Житомир, вулиця Довженка,45) про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно.

Позовна заява подана з дотриманням вимог статей 175 177 Цивільного процесуального кодексу України.

Справа підсудна Попільнянському районному суду Житомирської області, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження відсутні.

На підставі частини четвертої статті 274 Цивільного процесуального кодексу України, вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, а тому слід відкрити провадження в справі та призначити її до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Згідно частини другої статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу.

Одночасно з поданням позову позивачем заявлено клопотання про витребування доказів, яке підлягає задоволенню з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи.

Керуючись вимогами статей 84, 187, 189 - 192, 260, 261, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Корнинської селищної ради, Житомирського району, Житомирської області, ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ГУ Держгеокадастру у Житомирській області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно та відкрити загальне позовне провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 06 квітня 2023 року на 09 годину 30 хвилин у приміщенні Попільнянського районного суду Житомирської області, який розташований за адресою смт.Попільня вул.Б.Хмельницького,24 Житомирської області.

Відповідач має право протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду, в порядку статті 178 ЦПК України, відзив на позов. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений законом строк, без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у ГУ Держгеокадастру у Житомирській області (10002, місто Житомир, вулиця Довженка,45):

- технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) виготовлену на земельну ділянку площею 0.25 га, кадастровий номер 1824780600:03:003:0051, яка має цільове призначення для будівництва, обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, розташована за адресою АДРЕСА_3 , належить ОСОБА_2 ;

- технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) виготовлену на земельну ділянку ОСОБА_3 , яка розташована в АДРЕСА_3 , цільове призначення: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд;

- технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки, яка розташована в АДРЕСА_3 , цільове призначення: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд;

- поземельні книги на земельні ділянки площею 0.25 га, кадастровий номер 1824780600:03:003:0051, яка має цільове призначення для будівництва, обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, розташована за адресою АДРЕСА_3 і належить ОСОБА_2 та площею 0.09 га, яка розташована в АДРЕСА_3 , цільове призначення: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, кадастровий номер 1824780600:03:003:0004, належить ОСОБА_1 .

Роз`яснити, що:

- згідно частини сьомої статті 84 ЦПК України,особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали;

- згідно частини восьмої статті 84 ЦПК України,у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом;

- згідно частини дев`ятої статті 84 ЦПК України, притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Зазначені в ухвалі докази підлягають наданню суду до 06 квітня 2023 року.

Надіслати учасникам справи ухвалу про відкриття провадження у справі та копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: pp.zt.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення, шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Житомирського апеляційного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Попільнянського

районного суду М. І. Рудник

Дата ухвалення рішення20.03.2023
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу109658054
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —288/699/23

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні