Ухвала
від 20.03.2023 по справі 525/275/23
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/275/23

Номер провадження 2-о/525/12/2023

УХВАЛА

20 березня 2023 року Суддя Великобагачанського районного суду Полтавської області Ячало Ю.І., розглянувши матеріали справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особи ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ГОГОЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над недієздатною особою та призначення опікуна, -

встановив:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над недієздатною особою та призначення опікуна.

Ознайомившись з матеріали заяви, суддя приходить до наступних висновків.

Статтею 293 ЦПК Українивизначено, що суд розглядає в порядку окремого провадження справи про визнання фізичної особи недієздатною у складі одного судді і двох присяжних.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16 березня 2023 року, головуючим суддею обрано суддю Ячала Ю.І. Згідно протоколу щодо неможливості призначення присяжних на справу від 16 березня 2023 року, призначення присяжних не відбулося, оскільки не вистачає потрібної кількості присяжних для розподілу справи.

Таким чином, у Великобагачанському районному суді Полтавської області неможливо утворити склад суду для розгляду вищевказаної справи.

Відповідно до пункту 2 частини першоїстатті 31 ЦПК Україниу випадку, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи з інших підстав неможливо утворити новий склад суду для розгляду справи суд передає справу на розгляд іншому суду.

Передача справи з підстави, передбаченої пунктом 2 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі розпорядження голови суду на розгляд суду, найбільш територіально наближеного до цього суду (частина четвертастатті 31 ЦПК України).

Згідно розділу XV Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України 20.08.2019 № 814, передача документа від одного структурного підрозділу апарату суду (виконавця) до іншого здійснюється виключно через канцелярію (відповідального працівника або відповідний структурний підрозділ) за резолюцією керівництва суду із внесенням до АСДС відповідної відмітки.

Враховуючи викладене, оскільки питання щодо передачі даної справи на розгляд іншому суду у зв`язку з неможливістю утворення нового складу суду входить до компетенції голови суду, з метою недопущення порушення строків розгляду вказаної заяви, вважаю за необхідне передати матеріали справи до канцелярії Великобагачанського районного суду Полтавської області.

Керуючисьстаттею 31 ЦПК України, судя, -

ухвалив:

Цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особи ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ГОГОЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над недієздатною особою та призначення опікуна, передати до канцелярії Великобагачанського районного суду Полтавської області для передачі матеріалів справи голові Великобагачанського районного суду Полтавської області для вирішення питання передання справи на розгляд іншого суду, найбільш територіально наближеного до цього суду відповідно до положень ч. 4ст. 31 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили в момент її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.І. Ячало

Дата ухвалення рішення20.03.2023
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу109659405
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —525/275/23

Рішення від 24.11.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Рішення від 24.11.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Вергун Н. В.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Вергун Н. В.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Вергун Н. В.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Вергун Н. В.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні