Ухвала
від 16.10.2023 по справі 525/275/23
ШИШАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/275/23

У Х В А Л А

про поновлення провадження у справі

16 жовтня 2023 року

Шишацький районний суд Полтавської області в складі:

головуючої судді Кулик Н.В.,

присяжних: Полякової В.К., Стригунова О.С.

за участю секретаря судових засідань Курінної Я.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Шишаки Миргородського району Полтавської області матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа, - виконавчий комітет Гоголівської сільської ради Миргородського району Полтавської області, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

в с т а н о в и в :

28 березня 2023 року відповідно до розпорядження голови Великобагачанського районного суду Полтавської області від 21 березня 2023 року на адресу суду надійшла заява ОСОБА_1 про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення заявника опікуном.

Разом з цим, заявник просив призначити у справі амбулаторну судово - психіатричну експертизу.

Ухвалою суду від 10 квітня 2023 року заяву ОСОБА_1 прийнято до розгляду, провадження у справі відкрито, її розгляд ухвалено проводити у порядку окремого провадження, у зв`язку з чим призначено слухання справи о 13 год. 00 хв. 08 травня 2023 року / а.с.28 /.

Ухвалою суду від 08 травня 2023 року у справі призначено амбулаторну судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручено експертам Комунального підприємства «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради».

На час проведення експертизи провадження у справі зупинено / а.с. 46 /.

23 травня 2023 року на адресу суду повернулися матеріали цивільної справи у зв`язку з ліквідацією відділення судово - психіатричних експертиз у складі КП « Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради » / а. с. 49 /.

Ухвалою суду від 30 травня 2023 року провадження у справі за заявою ОСОБА_1 поновлено, розгляд справи призначено у відкритому судовому засіданні о 10 год. 00 хв. 26 червня 2023 року / а.с. 50 /.

Ухвалою суду від 26 червня 2023 року у справі призначено амбулаторну судово - психіатричну експертизу, проведення якої доручено експертам Полтавської філії судово - психіатричних експертиз ДУ « Інститут психіатрії, судово - психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України ». На час проведення експертизи провадження у справі зупинено / а. с. 56 /.

16 жовтня 2023 року на адресу суду надійшов висновок судово - психіатричного експерта № 452 від 18 вересня 2023 року / а. с. 60 64 /.

Окрім цього, на адресу суду від в. о. начальника Полтавської філії судово - психіатричних експертиз ДУ « Інститут психіатрії, судово - психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України » Хоменка І. надійшло клопотання про стягнення витрат, пов`язаних з залученням експертів та проведенням експертизи, у загальному розмірі 4 303 грн. 52 коп. / а. с. 65 66 /.

Згідно з ч.1 ст.254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

З огляду на вказані обставин, суд вважає за необхідне поновити провадження у справі.

Разом з цим, за правилами ч. 5 ст. 293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Зважаючи на те, що заявник не залучив адвоката особі, стосовно якої розглядається справа, суд вважає за необхідне його залучити через регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області для здійснення захисту інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного, керуючись статтями 254, 260, 261 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа, - виконавчий комітет Гоголівської сільської ради Миргородського району Полтавської області, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, - поновити.

Розгляд справи призначити у судовому засіданні в залі суду в смт. Шишаки Миргородського району Полтавської області / 38000, Полтавська область, смт. Шишаки, вул. Партизанська, 6 / о 10 год. 00 хв. 16 листопада 2023 року.

Призначити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканцю АДРЕСА_1 , адвоката через регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Доручити керівнику регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області призначити адвоката для здійснення захисту інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , в суді першої інстанції, зокрема, Шишацькому районному суді Полтавської області.

Копію ухвали направити до регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області для негайного виконання.

Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання ухвали про доручення призначити адвоката тягнуть відповідальність, встановлену законом.

Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи для відому.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя:

Присяжні:


Полякова В.К.


Стригунов О.С.

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено18.10.2023
Номер документу114188812
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —525/275/23

Рішення від 24.11.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Рішення від 24.11.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Вергун Н. В.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Вергун Н. В.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Вергун Н. В.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Вергун Н. В.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні