Ухвала
від 22.03.2023 по справі 609/56/23
ШУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 609/56/23

1-кп/609/23/2023

22 березня 2023 року суддя Шумського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , розглянувши заяву захисника особи стосовно якої розглядається клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_2 - адвоката ОСОБА_3 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon», -

В С Т А Н О В И Л А :

В провадженні Шумського районного суду Тернопільської області перебуває клопотання прокурора про застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_2 за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, внесеному до Єдиного реєструдосудових розслідувань за №12022211010000440 від 08.10.2022 року.

Судовий розгляд кримінального провадження призначено на 22 березня 2023 року на 12 годину з викликом для участі в судовому засіданні учасників кримінального провадження.

22 березня 2023 року на електрону адресу Шумського районного суду Тернопільської області надійшла заява захисника особи стосовноякої розглядаєтьсяклопотання прозастосування примусовихзаходів медичногохарактеру ОСОБА_2 -адвоката ОСОБА_3 про участьу судовомузасіданні врежимі відео-конференціїпоза межамиприміщення судуз використаннямкомплексу технічнихзасобів тапрограмного забезпечення«EasyCon»,зважаючи навелику відстаньміж місцемйого перебуванням.Кременець Тернопільськоїобласті тамісцем розглядуданого судовогозасідання м.Шумськ Тернопільськоїобласті (понад45км.),а такожзважаючи наскладну епідеміологічнуситуацію,пов`язану із поширенням на території України коронавірусної інфекції, а також введенням в Україні воєнного стану.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1ст. 336 КПК Українисудове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженніза станом здоров`я або з інших поважних причин.

Частина 2ст. 336 КПК Українипередбачає, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Згідно ізч. 9ст.336КПУ Українидистанційне судовепровадження згідноз правиламицієї статтіможе здійснюватисяв судахпершої,апеляційної такасаційної інстанційпід часздійснення судовогопровадження збудь-якихпитань,розгляд якихвіднесено докомпетенції суду.

Приймаючи до уваги викладені обставини, з метою забезпечення оперативності судового провадження у розумний строк, віддаленість місця проживання учасників провадження, суд вважає доцільним проведення дистанційного судового провадження в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням комплексутехнічних засобівта програмногозабезпечення «EasyCon».

Керуючись ст. 336 КПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Заяву захисника особи стосовноякої розглядаєтьсяклопотання прозастосування примусовихзаходів медичногохарактеру ОСОБА_2 - адвоката ОСОБА_3 про участь у судовому засіданнї в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon» задовольнити.

Судове засідання у кримінальному провадженні за клопотанням прокурора про застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_2 за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, внесеному до Єдиного реєструдосудових розслідувань за №12022211010000440 від 08.10.2022 року, яке призначено на 22 березня 2023 року на 12 год. 00 хв. проводити у режимі відеоконференції за допомогою сервісу "EASYCON", з участюзахисника особи стосовноякої розглядаєтьсяклопотання прозастосування примусовихзаходів медичногохарактеру ОСОБА_2 - адвоката ОСОБА_3 , який береучастьу судовому засіданнідистанційно в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon» (https://easycon.com.ua/). Інструкція участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за вебпосиланням: https:// vkz.court.gov.ua

Роз`яснити захиснику особи стосовноякої розглядаєтьсяклопотання прозастосування примусовихзаходів медичногохарактеру - адвокату ОСОБА_3 , що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні. На початку судового засідання учасники, що беруть участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу головуючого судді повинні показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу, в розгорнутому вигляді на сторінці з фотографією в камеру та оригінали документів, які підтверджують їх повноваження на представництво.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду повідомити захисника особи стосовноякої розглядаєтьсяклопотання прозастосування примусовихзаходів медичногохарактеру адвоката ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.03.2023
Оприлюднено23.03.2023
Номер документу109695665
СудочинствоКримінальне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «ЕasyСon

Судовий реєстр по справі —609/56/23

Ухвала від 23.11.2023

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 14.11.2023

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 23.10.2023

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 23.03.2023

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 22.03.2023

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 21.02.2023

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 07.02.2023

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 30.01.2023

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні