Ухвала
від 21.03.2023 по справі 930/859/22
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/859/22

Провадження №2/930/52/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.03.2023 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді: Царапори О.П.

при секретарі: Цицак А.І.

за участю відповідача: ОСОБА_1

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Немирів заяву представника позивача, адвоката Чернілевської Руслани Віталіївни про залучення третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Юбіпартнер Девелопмент» до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, державного підприємства «Сетам», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог на предмет спору Немирівська міська рада про визнання недійсними електронних торгів,

В С Т А Н О В И В :

В проваджені Немирівського районного суду Вінницької області знаходиться вище вказана цивільна справа.

13.02.2023 року на адресу суду надійшла заява від представника позивача, адвоката Чернілевської Р.В. про залучення третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору, яка мотивована тим, що з урахуванням заяви про зміну (доповнення) предмету позову, Позивач просить визнати недійсними електронні торги ДГІ «Сетам», Акти про проведення електронних торгів від 04.02.2022, а також визнати недійсними Свідоцтва про придбання майна з електронних торгів, видані нотаріусом Вінницької районної державної нотаріальної контори Когутницьким C.B., відповідно до яких 04.02.2022 здійснено державну реєстрацію права власності на частки будівель і споруд по АДРЕСА_1 за ОСОБА_1 , а також визнати недійсним Акт про проведення електронних торгів від 14.02.2022 та Свідоцтво про придбання майна з електронних торгів, видане 20 червня 2022 року приватним нотаріусом Вінницького районного нотаріального округу Люлько Ліаною Миколаївною переможцю торгів ОСОБА_2 відповідно до якого здійснено реєстрацію права власності нa частки будівель і споруд по АДРЕСА_1 .

Позивачем серед інших, заявлені позовні вимоги про визнання недійсними Свідоцтв про придбання майна з електронних торгів, на підставі яких, відповідно до Інформаційної довідки з ДРРПНМ від 06.12.2022 нотаріусом Вінницької районної державної нотаріальної контори Когутницьким С.В та приватним нотаріусом Вінницького районного нотаріального округу Люлько Ліаною Миколаївною було здійснено державну реєстрацію права власності на частки будівель і споруд по АДРЕСА_1 за ОСОБА_1 та ОСОБА_2 відповідно.

Отже, прийняте за результатами розгляду даної цивільної справи судове рішення може вплинути на обов`язки нотаріуса Вінницької районної державної нотаріальної контори Когутницького Є.В та приватного нотаріуса Вінницького районного нотаріального округу Люлько Л.М. а саме обов`язок вчинити дії щодо виключення з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно зроблених ними вищевказаних записів щодо права власності на частки будівель і споруд по АДРЕСА_1 .

Внаслідок цього, просила залучити до участі у справі у якості третьої особи без самостійних вимог Вінницьку районну державну нотаріальну контору (вул. Винниченка, 29, м. Вінниця, 21009) та приватного нотаріуса Вінницького районного нотаріального округу Люлько Ліану Миколаївну (вул. Горького, 92, м. Немирів, Вінницька обл., 22800).

В підготовче судове засідання представник позивача, адвокат Чернілевська Р.В. не з`явилася, 21.03.2023 від неї на адресу суду надійшла заява про розгляд клопотання у її відсутність, просить його задовольнити.

В підготовче судове засідання представник відповідача, Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) не з`явилася, 21.03.2023 від неї на адресу суду надійшла заява про розгляд справи без її участі, при розгляді питання про залучення третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору поклалася на розсуд суду.

В підготовче судове засідання відповідач ОСОБА_2 не з`явився, хоча про дату та час проведення підготовчого судового засідання повідомлявся завчасно та належним чином.

В підготовчому судовому засідання відповідач ОСОБА_1 щодо вирішення вказаної заяви поклався на розсуд суду.

Заслухавши думку учасників, дослідивши заяву представника позивача, суд дійшов до таких висновків.

Так, відповідно до ч. 1ст. 53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. 4ст. 53 ЦПК Україниу заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Відповідно до ч. 5ст. 53 ЦПК Українипро залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

З метою всебічного розгляду справи та повного з`ясування всіх обставин, що мають значення для ухвалення законного та справедливого судового рішення, керуючись принципом повного дослідження обставин справи, а також засадами змагальності та диспозитивності, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі у якості третьої особи без самостійних вимог Вінницьку районну державну нотаріальну контору (вул. Винниченка, 29, м. Вінниця, 21009) та приватного нотаріуса Вінницького районного нотаріального округу Люлько Ліану Миколаївну (вул. Горького, 92, м. Немирів, Вінницька обл., 22800).

На підставі викладеного, керуючись ст. 53, 260 ЦПК України , суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Заяву представника позивача,адвоката ЧернілевськоїРуслани Віталіївни про залученнятретіх осіббез самостійнихвимог напредмет спору задовольнити.

Залучити до участі у справі № 930/859/22, за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Юбіпартнер Девелопмент» до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, державного підприємства «Сетам», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог на предмет спору Немирівська міська рада про визнання недійсними електронних торгів, у якості третьої особи без самостійних вимог Вінницьку районну державну нотаріальну контору (вул. Винниченка, 29, м. Вінниця, 21009) та приватного нотаріуса Вінницького районного нотаріального округу Люлько Ліану Миколаївну (вул. Горького, 92, м. Немирів, Вінницька обл., 22800)

Копію ухвали направити учасникам судового процесу.

Ухвала окремо від судового рішення оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя О.П. Царапора

Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено23.03.2023
Номер документу109710361
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —930/859/22

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Войтко Ю. Б.

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Войтко Ю. Б.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Войтко Ю. Б.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Войтко Ю. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні