Ухвала
від 07.02.2023 по справі 477/1139/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД

Миколаївської області

Справа №477/1139/20

Провадження №2-зз/477/2/23

УХВАЛА

07 лютого 2023 року

Жовтневий районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Козаченка Р.В.,

із секретарем судового засідання Джулікян А.В.,

розглянувши заяву виконувача обов`язків керівника Миколаївської окружної прокуратури Зінича Г. про скасування заходів забезпечення позову,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор звернувся до суду із зазначеною заявою в якій вказував, що рішенням Жовтневого районного суду Миколаївської області від 11 січня 2021 року задоволені позовні вимоги прокурора в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, ОСОБА_1 щодо протиправності передачі у власність земельної ділянки, призначеної для ведення особистого селянського господарства в межах території Первомайської селищної ради Вітовського району Миколаївської області, зокрема й витребовано спірну земельну ділянку, яка на час розгляду справи належала ОСОБА_1 , до власності держави.

В зв`язку з необхідністю здійснення державної реєстрації права власності на земельну ділянку на виконання рішення суду просив скасувати обтяження відносно ділянки, накладене ухвалою суду від 02 липня 2020 року, у виді арешту ділянки із забороною здійснення будь-яких реєстраційних дій щодо неї.

В судове засідання сторони не з`явилися.

Вивчивши заяву, додані до неї документи та перевіривши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Рішенням Жовтневого районного суду Миколаївської області від 11 січня 2021 року позовні вимоги в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, ОСОБА_1 задоволені:

-визнано незаконним та скасовано наказ Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області від 24 жовтня 2019 року № 8310/0/14-19-СГ «Про затвердження документації із землеустрою та надання земельної ділянки у власність без зміни цільового призначення», яким затверджено проект землеустрою та надано у власність ОСОБА_1 земельну ділянку загальною площею 2 га, кадастровий номер 4823355700:08:000:0233, призначену для ведення особистого селянського господарства, що розташована в межах території Первомайської сільської ради Вітовського району Миколаївської області;

-витребувано цю земельну ділянку, яка на час розгляду належала ОСОБА_1 до власності держави.

Під час розгляду справи ухвалою суду від 02 липня 2020 року, за заявою прокурора, було накладено арешт на вказану земельну ділянку із забороною реєстраційним органами здійснювати реєстраційні дії відносно неї та заборонено ОСОБА_1 вчиняти відносно ділянки дії, спрямовані на зміну її цільового призначення, поділу чи об`єднання з іншими земельними ділянками, укладення договорів та вчинення інших правочинів.

В той же час, по завершенню розгляду справи судом не було прийнято рішення, щодо цього обтяження.

Відповідно Згідно з ч.ч. 1, 2, 7 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Виходячи з того, що провадження в справі завершено і рішення про задоволення позову набрало законної, то заходи забезпечення позову повинні бути скасовані, так як у їх забезпеченні відпала необхідність і їх дія заважає виконанню рішення суду в частині скасування незаконної реєстрації земельної ділянки та її реєстрації за належним власником.

За такого, керуючись ст. ст. 158, 258-260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, накладені ухвалою Жовтневого районного суду від 02 липня 2020 року, у виді:

-накладення арешту на земельну ділянку загальною площею 2 га, кадастровий номер 4823355700:08:000:0233, призначену для ведення особистого селянського господарства, що розташовану в межах території Первомайської сільської ради Вітовського району Миколаївської області (тепер територія Первомайської селищної ради Миколаївського району Миколаївської області);

-заборони органам, які здійснюють реєстрацію речових прав на нерухоме майно, здійснювати будь-які реєстраційні дії щодо цієї земельної ділянки (у тому числі у разі її поділу чи об`єднання з іншими земельними ділянками);

-заборони ОСОБА_1 вчиняти відносно цієї ж ділянки дії, спрямовані на зміну її цільового призначення, поділу чи об`єднання з іншими земельними ділянками, укладення договорів та вчинення інших правочинів.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду через Жовтневий районний суд Миколаївської області на протязі п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повне ухвала суду не була вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Суддя Р.В. Козаченко

СудЖовтневий районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення07.02.2023
Оприлюднено23.03.2023
Номер документу109711495
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —477/1139/20

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Рішення від 27.01.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Рішення від 11.01.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Ухвала від 30.09.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Ухвала від 02.07.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Ухвала від 02.07.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні