Ухвала
від 22.03.2023 по справі 480/2380/23
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

22 березня 2023 року Справа № 480/2380/23

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Глазько С.М., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Глухівської міської ради Сумської області про визнання бездіяльності незаконною та зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

Позивач, ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), звернулася до Сумського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Управління соціального захисту населення Глухівської міської ради Сумської області (вул. Курлука, 1/3, м. Глухів, Сумська область, 41400), в якій просить:

- визнати незаконною бездіяльність Управління соціального захисту населення Глухівської міської ради Сумської області в частині невиконання вимог частини четвертої статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо виплати щорічної разової допомоги за 2022 рік в розмірі восьми мінімальних пенсій за віком;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Глухівської міської ради Сумської області нарахувати і виплатити недоплачену грошову допомогу до 5 травня за 2022 рік у розмірі восьми мінімальних пенсій за віком, з урахуванням попередньо виплаченої суми допомоги.

Адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України. З огляду на зазначене, перешкоди для прийняття позовної заяви та відкриття провадження у справі Сумським окружним адміністративним судом відсутні.

Враховуючи незначну складність справи, обсяг та характер наданих доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, суд на підставі ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України вважає необхідним розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Керуючись ст.ст. 171, 256, 257, 260, 262, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі № 480/2380/23 за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Глухівської міської ради Сумської області про визнання бездіяльності незаконною та зобов`язання вчинити дії (Номер категорії справи 112030500).

2. Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

3. Копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати сторонам.

4. Встановити відповідачу з дня вручення даної ухвали 5-ти денний строк для подання заяви із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження та 15-денний строк для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

5. Позивачу надати до суду у 15-денний строк з дня вручення копії даної ухвали докази нарахування та виплати Управлінням соціального захисту населення Глухівської міської ради Сумської області разової грошової допомоги до 05 травня 2022 року (виписка з карткового рахунку, тощо).

Відповідачу надати до суду у 15-денний строк з дня вручення копії даної ухвали інформацію, разом із підтверджуючими доказами щодо того, який саме орган здійснював нарахування та виплату спірної разової грошової допомоги ОСОБА_1 до 05 травня у 2022 році.

6. Роз`яснити сторонам, що інформацію у справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному вебпорталі судової влади України на вебсторінці http://adm.su.court.gov.ua/sud1870/.

7. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Глазько

Дата ухвалення рішення22.03.2023
Оприлюднено24.03.2023
Номер документу109720184
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них осіб з інвалідністю

Судовий реєстр по справі —480/2380/23

Ухвала від 05.09.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Рішення від 05.09.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 12.04.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 12.04.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 22.03.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні