Ухвала
від 12.04.2023 по справі 480/2380/23
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

12 квітня 2023 року Справа № 480/2380/23

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Глазько С.М., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Глухівської міської ради Сумської області про визнання бездіяльності незаконною та зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

Позивач, ОСОБА_1 , звернулася до Сумського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Управління соціального захисту населення Глухівської міської ради Сумської області, в якій просить:

- визнати незаконною бездіяльність Управління соціального захисту населення Глухівської міської ради Сумської області в частині невиконання вимог частини четвертої статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо виплати щорічної разової допомоги за 2022 рік у розмірі восьми мінімальних пенсій за віком;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Глухівської міської ради Сумської області нарахувати і виплатити недоплачену грошову допомогу до 5 травня за 2022 рік у розмірі восьми мінімальних пенсій за віком, з урахуванням попередньо виплаченої суми допомоги.

Ухвалою суду відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

22.03.2023 з метою безпосереднього, всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи та правильного вирішення спору по суті, суд витребував в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Сумській області інформацію, разом із підтверджуючими доказами щодо того, який саме орган здійснював нарахування та виплату разової грошової допомоги ОСОБА_1 до 05 травня у 2022 році.

На виконання вимог суду, 31.03.2023 Головне управління Пенсійного фонду України в Сумській області надало пояснення, в яких зазначено, що виплата грошової допомоги позивачу у 2022 році здійснена Головним управлінням Пенсійного фонду України в Сумській області, що підтверджується довідкою від 30.03.2023 про розмір фактично виплаченої у 2022 році разової грошової допомоги до 5 травня.

Відповідно до ч.3 ст.48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно з ч. 4 ст. 48 КАС України, якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

Відтак, враховуючи, що перерахування коштів для забезпечення виплати разової допомоги до 5 травня в 2022 році позивачу було здійснено іншим органом, у відповідності до ст. 47, 48 КАС України, суд вважає за необхідне залучити другим відповідачем при розгляді даної справи Головне управління Пенсійного фонду України в Сумській області (вул. Пушкіна, 1, м. Суми, Сумська область, 40009, код ЄДРПОУ 21108013).

Керуючись ст. ст. 47, 48, 248, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі у якості співвідповідача - Головне управління Пенсійного фонду України в Сумській області (вул. Пушкіна, 1, м. Суми, Сумська область, 40009, код ЄДРПОУ 21108013).

2. Встановити Головному управлінню Пенсійного фонду України в Сумській області п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Попередити відповідача, що згідно з ч. 6 ст. 162 КАС України у разі неподання відзиву на позов у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Згідно ч. 2 ст. 77 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача. Суб`єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

3. Копію ухвали надіслати учасникам справи, Головному управлінню Пенсійного фонду України в Сумській області разом із копією позову.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя С.М. Глазько

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.04.2023
Оприлюднено14.04.2023
Номер документу110182201
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них осіб з інвалідністю

Судовий реєстр по справі —480/2380/23

Ухвала від 05.09.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Рішення від 05.09.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 12.04.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 12.04.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 22.03.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні