Ухвала
від 22.03.2023 по справі 752/5392/21
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/5392/21

Провадження № 2/752/1043/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНА

22 березня 2023 року Голосіївський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді - Машкевич К.В.

за участю секретаря- Гненик К.П.

представника відповідача ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Києві клопотання представника відповідача ОСОБА_1 про зупинення розгляду справи в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особи: Служба у справах дітей та сімї Голосіївської районної в м.Києві державної адміністрації, Орган опіки та піклування Франківської районної адміністрації Львівської міської ради (Відділ у справах дітей Франківської районної адміністрації Львівської міської ради) про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми та визначення способу участі батька у вихованні дітей, суд

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_3 , треті особи: Служба у справах дітей та сімї Голосіївської районної в м.Києві державної адміністрації, Орган опіки та піклування Франківської районної адміністрації Львівської міської ради (Відділ у справах дітей Франківської районної адміністрації Львівської міської ради) про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми та визначення способу участі батька у вихованні дітей.

Представник відповідача подала клопотання в якому просила суду зупинити провадження у справі на час перебування позивача ОСОБА_2 у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан.

Зазначила, що в зв`язку з введенням на території України військового стану та тим, що позивач перебуває у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан та для повного, об`єктивного розгляду справи провадження у справі слід зупинити.

В судовому засіданні представник відповідача підтримала клопотання з підстав зазначених у ньому та просила суд зупинити провадження у справі.

Позивач та його представник в судове засідання не з`явилися, про розгляд справи повідомлялися належни чином.

Від позивача надійшла заява про розгляд справи у його відсутності.

Від представника позивача ОСОБА_5 до суду надійшли заперечення на клопотання про зупинення провадження у справі, відповідно до яких не вбачає підстав для зупинення провадження у справі та підтверджує перебування позивача на військовій службі в ЗСУ. Просить відмовити у задоволенні клопотання.

Заслухавши пояснення представника відповідача, дослідивши матеріали справи, суд не знаходить підстав для зупинення провадження в справі, виходячи з наступного.

Статтею 251 ЦПК України передбачено вичерпний перелік підстав для обов`язкового зупинення провадження в справі судом.

Відповідно до ч.2 ст. 252 ЦПК України не допускається зупинення провадження у справі про стягнення аліментів з підстави наявності спору про батьківство (материнство), визначення місця проживання дитини, про участь одного з батьків або родичів у вихованні дитини, спілкуванні з дитиною.

Стаття 6 Конвенції про захист прав людини та основних свобод гарантує кожній фізичній або юридичній особі право на розгляд судом упродовж розумного строку цивільної, кримінальної, адміністративної або господарської справи, а також справи про адміністративне правопорушення, в якій вона є стороною.

Поняття розумного строку не має чіткого визначення, проте розумним строком слід вважати строк, який необхідний для вирішення справи у відповідності до вимог матеріального та процесуального закону.

Зупинення провадження у справі - це тимчасове припинення судом вчинення процесуальних дій під час судового розгляду із визначених у законі об`єктивних підстав, які перешкоджають подальшому розгляду справи.

Згідно зі ст. 121 ЦПК України суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій.

Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню цивільного судочинства.

Межі зупинення провадження у справі не повинні призводити до зменшення розумного строку розгляду справи.

Розумність тривалості судового розгляду має визначатися з огляду на обставини справи та наступні критерії: складність справи, поведінка заявника та компетентних органів, а також важливість предмета позову для заявника у справі (рішення Європейського суду з прав людини у справі « Фрідлендер проти Франції» ).

Така ж правова позиція викладена в постанові Верховного Суду Україні в постанові від 01 лютого 2017 року в справі № 6-1957цс16.

З матеріалів справи вбачається, що справа перебуває в провадженні суду з 2021 року.

Враховуючи викладене вище, суд дійшов висновку, що приведені в заяві про зупинення провадження в справі обставини не є перешкодою для правильного вирішення даного спору, а також не покладають на суд обов`язок зупинити провадження у справі, а тому підстави для зупинення провадження в справі відсутні.

Керуючись ст. 251 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання про зупинення провадження в справі відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: К.В.Машкевич

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.03.2023
Оприлюднено24.03.2023
Номер документу109727612
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —752/5392/21

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні