Ухвала
від 23.03.2023 по справі 731/465/22
ВАРВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №731/465/22

Провадження №2-о/731/1/23

У Х В А Л А

23 березня 2023 року смт Варва

Варвинський районний суд Чернігівської області в складі:

судді Савенка А.І.,

присяжних Ломаки О.Є.,

Лущик Л.О.,

за участю секретаря Тарасенко Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань №1 Варвинського районного суду Чернігівської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки і піклування, - Виконавчий комітет Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області, про визнання ОСОБА_2 недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Варвинського районного суду Чернігівської області перебуває вказана цивільна справа.

Ухвалою Варвинського районного суду Чернігівської області від 06 грудня 2022 року в межах даної справи було призначено судово-психіатричну експертизу, у зв`язку з чим провадження у справі було зупинено.

14 березня 2023 року до суду з Чернігівської філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків МОЗ України» надійшло клопотання експерта Брезме А.В. №126 про надання додаткових матеріалів необхідних для складання відповідного експертного висновку.

У зв`язку з цим, з метою вирішення клопотання експерта, 15 березня 2023 року ухвалою Варвинського районного суду Чернігівської області провадження по справі було відновлено та призначено судове засідання на 23 березня 2023 року.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилася, 16 березня 2023 року звернулася до суду з заявою про здійснення розгляду справи без її участі та без участі її сина ОСОБА_2 і представника ОСОБА_3 . Наполягала на задоволенні клопотання експерта та витребуванні заявлених ним документів, оскільки такі необхідні для проведення відповідної експертизи (а.с. ).

Представник заінтересованої особи органу опіки і піклування, - Виконавчого комітету Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області в судове засідання не з`явився, раніше звертався з клопотанням про розгляд справи без його участі, щодо вимог вказаних в заяві не заперечує.

Дослідивши заявлене експертом Чернігівської філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків МОЗ України» Брезме А.В. клопотання про надання додаткових матеріалів, суд приходить до висновку щодо необхідності його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 2 ч. 6 ст. 72 ЦПК України, експерт має право, в тому числі, заявляти клопотання про надання йому додаткових матеріалів, якщо експертиза призначена судом.

З клопотання експерта Чернігівської філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків МОЗ України» Брезме А.В. №126 від 07 березня 2023 року вбачається, що з метою продовження початої експертизи та можливості виготовлення відповідного висновку наявна потреба у наданні у розпорядження експерта додаткових документів, а саме:

- оригіналу медичної карти амбулаторного хворого з психіатричного диспансерного відділення КНП «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» ЧОР на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , який звертався за медичною допомогою в 90-х роках минулого століття;

- оригіналу медичної карти амбулаторного хворого з поліклінічного відділення КНП «Варвинська лікарня» на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , який згідно довідки лікаря-психіатра перебуває на обліку з 1987 року.

Зміст ч. 1 ст. 107 ЦПК України передбачає, що матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи вищенаведене, та беручи до уваги необхідність сприяння судовому експерту при проведенні експертизи в отриманні необхідних матеріалів у справі, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання.

Керуючись ст. 72, 84, 103, 107, 353, 354 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання експерта Чернігівської філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків МОЗ України» Брезме А.В. про надання додаткових матеріалів, задовольнити.

Зобов`язати Комунальненекомерційне підприємство«ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНАПСИХОНЕВРОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ»Чернігівської обласноїради (кодЄДРПОУ 02006076; юридична адреса: 14005, м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, б. 3) в строк до 01травня 2023року надати суду оригінал історії хвороби, медичної карти амбулаторного хворого та інших документів, які наявні у психіатричному диспансерному відділенні КНП «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» Чернігівської обласної ради щодо ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , жителя АДРЕСА_1 ), який звертався за медичною допомогою в 90-х роках минулого століття.

Зобов`язати Комунальненекомерційне підприємство«ВАРВИНСЬКА ЛІКАРНЯ»Варвинської селищноїради Прилуцькогорайону Чернігівськоїобласті (кодЄДРПОУ 02006194; юридична адреса: 17600, Чернігівська область Прилуцький район, смт Варва, вул. 9-Травня, 2А) в строк до 01травня 2023року надати суду оригінал історії хвороби, медичної карти амбулаторного хворого та інших документів, які наявні у КНП «ВАРВИНСЬКА ЛІКАРНЯ» Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області щодо ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , жителя АДРЕСА_1 ), який перебуває на обліку у лікаря психіатра з 1987 року.

Провадження у справі зупинити на час витребування доказів по справі до 01 травня 2023 року

Призначити судовийрозгляд справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки і піклування, - Виконавчий комітет Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області, про визнання ОСОБА_2 недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна, до 14год.15хв.01травня 2023року в приміщенні Варвинського районного суду Чернігівської області за адресою: вул. Шевченка, 40, зал №1, смт Варва, Прилуцького району Чернігівської області.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, які не були присутні в залі судового засідання, до відома, а КНП «ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ» Чернігівської обласної ради та КНП «ВАРВИНСЬКА ЛІКАРНЯ» Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області для виконання.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя А.І. Савенко

Присяжні: О.Є. Ломака

Л.О. Лущик

Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено24.03.2023
Номер документу109737895
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання ОСОБА_2 недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —731/465/22

Рішення від 13.07.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні