Ухвала
від 01.05.2023 по справі 731/465/22
ВАРВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №731/465/22

Провадження №2-о/731/1/23

У Х В А Л А

01 травня 2023 року смт Варва

Варвинський районний суд Чернігівської області в складі:

судді Савенка А.І.,

присяжних Ломаки О.Є.,

Лущик Л.О.,

за участю секретаря Тарасенко Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань №1 Варвинського районного суду Чернігівської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки і піклування, - Виконавчий комітет Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області, про визнання ОСОБА_2 недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Варвинського районного суду Чернігівської області перебуває вказана цивільна справа.

У межах даної справи ухвалою Варвинського районного суду Чернігівської області від 06 грудня 2022 року було призначено судово-психіатричну експертизу, у зв`язку з чим провадження у справі було зупинено.

14 березня 2023 року до суду з Чернігівської філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків МОЗ України» надійшло клопотання експерта Брезме А.В. №126 про надання додаткових матеріалів необхідних для складання відповідного експертного висновку. У зв`язку з чим, з метою вирішення даного клопотання експерта, 15 березня 2023 року ухвалою Варвинського районного суду Чернігівської області провадження по справі було відновлено та призначено судове засідання на 23 березня 2023 року.

За результатами розгляду зазначеного клопотання експерта, 23 березня 2023 року судом було прийнято рішення щодо витребування з КНП «ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ» Чернігівської обласної ради та КНП «ВАРВИНСЬКА ЛІКАРНЯ» Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області необхідних медичних документів щодо ОСОБА_2 . У зв`язку з цим, судовий розгляд було відкладено на 01 травня 2023 року, а провадження по справі було зупинено.

На виконання вище вказаної ухвали від КНП «ВАРВИНСЬКА ЛІКАРНЯ» Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області надійшла медична картка амбулаторного хворого ОСОБА_2 .

В свою чергу, отримати необхідні медичні документи у КНП «ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ» Чернігівської обласної ради не виявилося за можливе, оскільки ОСОБА_2 не звертався за медичною допомогою до вказаного закладу, свідченням чого є відповідна довідка №20-51/487 від 05 квітня 2023 року (а.с. 96).

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилася, 29 березня 2023 року звернулася до суду з заявою про здійснення розгляду справи без її участі та без участі її сина ОСОБА_2 і представника ОСОБА_3 (а.с. 94).

Представник заінтересованої особи органу опіки і піклування, - Виконавчого комітету Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області в судове засідання не з`явився, раніше звертався з клопотанням про розгляд справи без його участі, щодо вимог вказаних в заяві не заперечує.

Таким чином, зважаючи на отримання судом, на вимогу експерта, від КНП «ВАРВИНСЬКА ЛІКАРНЯ» Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області медичної картки амбулаторного хворого ОСОБА_2 та фактичну неможливість отримання аналогічних медичних документів від КНП «ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ» Чернігівської обласної ради, з підстав їх відсутності, суд дійшов висновку про необхідність часткового задоволення клопотання експерта та направлення отриманих судом документів для подальшого проведення експертизи.

Враховуючи те, що для проведення призначеної у справі експертизи потрібний значний проміжок часу, відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України провадження у справі слід зупинити на час проведення експертизи.

Керуючись ст. 103, 104, 252, 253, 298 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання експерта Чернігівської філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків МОЗ України» Брезме А.В., задовольнити частково.

Для проведення експертизи надати у розпорядження експертів Чернігівської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (14005, м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 3) матеріали цивільної справи №731/465/22 (провадження №2-о/731/1/23) та оригінал медичної картки амбулаторного хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-сайті судової влади України в мережі Інтернет vr.cn.court.gov.ua, а також ознайомитися з оприлюдненими рішеннями суду по справі на сайті http://www.reyestr.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Чернігівського апеляційного суду. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя А.І. Савенко

Присяжні: О.Є. Ломака

Л.О. Лущик

Дата ухвалення рішення01.05.2023
Оприлюднено02.05.2023
Номер документу110533792
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —731/465/22

Рішення від 13.07.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні