Ухвала
від 16.03.2023 по справі 922/4912/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

попереднє засідання

"16" березня 2023 р.м. ХарківСправа № 922/4912/21

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Яризька В.О.

при секретарі судового засідання Іваніею К.В.

розглянувши заявуФізичної особи ОСОБА_1 про неплатоспроможність Фізичної особи ОСОБА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 за участю :

боржника фізичної особи ОСОБА_1

керуючого реструктуризацією арбітражного керуючого Драліна А.В.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 11.01.2022 відкрито провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 , введено процедуру реструктуризації боргів боржника та мораторій на задоволення вимог кредиторів, призначено керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого Драліна А.В. попереднє судове засідання призначено на 15.02.2022.

11.02.2022 на адресу суду надійшла заява Харківської міської ради про визнання грошових вимог до боржника в сумі 6706140,40 грн. (надіслана засобами поштового зв`язку 10.02.2022 року).

Ухвалою суду від 15.02.2022 відкладено попереднє засідання на 14.03.2022.

Також ухвалою суду від 15.02.2022 прийнято заяву Харківської міської ради про визнання грошових вимог та призначено до розгляду в попереднє судове засідання на 14.03.2022.

Проте, призначене судове засідання 14.03.2022 не відбулося, у зв`язку із введенням в України воєнного стану.

Ухвалою суду від 10.05.2022 розгляд справи №922/4912/21 відкладено.

Ухвалою суду від 15.02.2023 призначено попереднє судове засідання у справі №922/4912/21 на 16.03.2023.

Присутній в судовому засіданні боржник визнає заявлені вимоги Харківської міської ради у повному обсязі.

Керуючий реструктуризацією зазначив, що ним разом із боржником були розглянуті та визнані у повному обсязі вимоги Харківської міської ради.

Кредитор ( Харківська міська рада) в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений у відповідності до вимог чинного законодавства.

Суд вважає, що неявка кредитора, якого належним чином повідомлено про дату, час та місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи в попередньому судовому засіданні 16.03.2023.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення учасників справи, суд встановив наступне.

Відповідно до ч.1 ст.122 Кодексу, подання кредиторами грошових вимог до боржника та їх розгляд керуючим реструктуризацією здійснюються в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб.

Так, згідно ч. 1 ст. 45 Кодексу, конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

В установлений строк на адресу суду надійшла заява Харківської міської ради з грошовими вимогами до боржника.

Як вже було зазначено, заявлені грошові вимоги Харківської міської ради розглянуті боржником та керуючим реструктуризацією арбітражним керуючим Драліним А.В. та визнані в повному обсязі.

Відповідно до ст.113 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою.

Згідно абз. 1 ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого ч. 1 ст. 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

Завданням господарського суду у попередньому засіданні є перевірка заявлених до боржника грошових вимог конкурсних кредиторів, які можуть підтверджуватися або первинними документами (угодами, накладними, рахунками, актами виконаних робіт тощо), що свідчать про цивільно-правові відносини сторін та підтверджують заборгованість боржника перед кредитором, або рішенням юрисдикційного органу, до компетенції якого віднесено вирішення такого спору.

Розглянувши вимоги заявника, суд встановив, що заявлені вимоги до боржника в сумі 6706140,40 грн., підтверджені заочним рішенням Московського районного суду м. Харкова від 10.03.2020 по справі № 643/2880/19. Зазначеним рішенням стягнуто солідарно з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 на користь держави в особі Харківської міської ради (код ЄДРПОУ: 04059243) матеріальну шкоду, заподіяну кримінальним правопорушенням за самовільне використання земельної ділянки на загальну суму 6706140,40 грн.

Відповідно до ч. 4 ст. 75 ГПК України обставини, встановлені рішенням суду в господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, стосовно якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

Враховуючи, що заявлені Харківської міської ради вимоги до боржника є обґрунтованими, підтверджені належними доказами, суд визнає вимоги Харківської міської ради у загальній сумі 6 706 140,40 грн. та судового збору за подачу заяви з грошовими вимогами - 4962,00 грн.

Згідно ст. 122 Кодексу України з процедур банкрутства в ухвалі за результатами попереднього засідання суду, зокрема, зазначаються: 1) обов`язок керуючого реструктуризацією провести збори кредиторів, які мають відбутися не пізніше 14 днів з дня постановлення такої ухвали; 2) дата засідання господарського суду, яке має відбутися не пізніше 60 днів з дня постановлення такої ухвали, на якому буде розглянуто погоджений кредиторами план реструктуризації боргів або прийнято рішення про перехід до процедури погашення боргів чи про закриття провадження у справі.

Відповідно до ст. 123 Кодексу України з процедур банкрутства протягом трьох робочих днів після постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду арбітражний керуючий згідно з цією ухвалою письмово повідомляє кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення. Участь кредиторів у зборах кредиторів, визначення кількості голосів кредиторів з правом вирішального голосу та учасників зборів кредиторів з правом дорадчого голосу здійснюються в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб. Основними завданнями зборів кредиторів у процедурі реструктуризації боргів боржника є: 1) розгляд звіту керуючого реструктуризацією про результати перевірки декларації про майновий стан боржника;2) розгляд проекту плану реструктуризації боргів боржника; 3) прийняття рішення про схвалення плану реструктуризації боргів боржника або про звернення з клопотанням до господарського суду про перехід до процедури погашення боргів боржника або про закриття провадження у справі про неплатоспроможність. Проведення зборів кредиторів та голосування на них здійснюються в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб.

За таких обставин, суд зобов`язує керуючого реструктуризацією боржника повідомити кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення відповідно до вимог ст. 123 Кодексу України з процедур банкрутства; надати рішення зборів кредиторів, оформлене протоколом та прийняте відповідно до вимог ч. 8 ст. 123 Кодексу України з процедур банкрутства.

Призначити судове засідання для розгляду погодженого кредиторами плану реструктуризації боргів або переходу до процедури погашення боргів чи про закриття провадження у справі.

Керуючись статтями 45, 113, 122 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 233-235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Визнати вимоги Харківської міської ради (код 04059243) до боржника у сумі основного боргу 6706140,40 грн., який був стягнутий солідарно із ОСОБА_2 за заочним рішенням Московського районного суду м. Харкова від 10.03.2020 по справі № 643/2880/19 та судовий збір за подачу заяви з грошовими вимогами у розмірі 4962,00 грн.

Зобов`язати керуючого реструктуризацією включити визнані вимоги кредиторів до реєстру вимог кредиторів у відповідності до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

Зобов`язати керуючого реструктуризацією включити витрати кредиторів по сплаті судового збору за подання заяви з грошовими вимогами до боржника відповідно до ч. 2 ст. 133 Кодексу України з процедур банкрутства.

Зобов`язати керуючого реструктуризацією повідомити кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення відповідно до вимог ст. 123 Кодексу України з процедур банкрутства, збори кредиторів мають відбутися не пізніше 14 днів з дня постановлення даної ухвали.

Зобов`язати керуючого реструктуризацією надати рішення зборів кредиторів, оформлене протоколом та прийняте відповідно до вимог ч. 8 ст. 123 Кодексу України з процедур банкрутства.

Призначити судове засідання для розгляду погодженого кредитором плану реструктуризації боргів або прийняття рішення про перехід до процедури погашення боргів чи про закриття провадження у справі на "12" квітня 2023 р. о 12:45

Засідання відбудеться за адресою : м. Харків, пл. Свободи 5, Держпром 8-й під`їзд, зал № 310

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів, відповідно до ст. 197 ГПК України або заявити клопотання про розгляд справи за їх відсутності на підставі наявних у суду матеріалів, відповідно до ч. 3 ст. 196 ГПК України.

Запропонувати учасникам справи, виходячи з поточної ситуації, вирішити яким чином вони бажають приймати участь у розгляді справи, подавши в суд відповідні заяви (або заяву про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції або клопотання про розгляд справи за відсутності представників на підставі наявних у суду матеріалів)

Повідомити учасників справи про можливість надсилання документів, що стосуються розгляду справи, без особистого прибуття до приміщення суду:

- через особистий кабінет в системі "Електронний суд";

- у разі неможливості надсилання через систему "Електронний суд" - електронною поштою на е-mail: inbox@hr.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням усіх документів кваліфікованим електронним підписом);

- у разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді - звичайною поштою на офіційну адресу суду.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації про роботу суду та щодо розгляду конкретних судових справ на сайті суду, а також за допомогою Телеграм-бота Господарського суду Харківської області https://t.me/GospSud_kh_bot.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення.

Ухвала може бути оскаржена до Східного апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дати складення повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складено 21.03.2023.

Суддя Яризько В.О.

Дата ухвалення рішення16.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109746911
СудочинствоГосподарське
Сутьнеплатоспроможність Фізичної особи ОСОБА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1

Судовий реєстр по справі —922/4912/21

Ухвала від 26.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 23.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 09.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Постанова від 07.08.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 24.07.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 22.05.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 12.04.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 16.03.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 15.02.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні