Ухвала
від 23.10.2023 по справі 922/4912/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"23" жовтня 2023 р.м. ХарківСправа № 922/4912/21

Господарський суд Харківської області у складі:

судді: Яризька В.О.

при секретарі судового засідання : Трофименко С.В.

розглянувши клопотання керуючого реалізацією про погодження умов продажу майна у справі

за заявою Фізичної особи ОСОБА_1 до Фізичної особи ОСОБА_1 про неплатоспроможність за участю :

учасники справи : не з`явились

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області 07.08.2023 припинено процедуру реструктуризації боргів фізичної особи ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний код: НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ); припинено повноваження керуючого реструктуризацією боргів фізичної особи ОСОБА_1 арбітражного керуючого Драліна Андрія Володимировича; визнано банкрутом фізичну особу ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний код: НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ); введено процедуру погашення боргів фізичної особи ОСОБА_1 ; призначено керуючим реалізацією майна боржника ОСОБА_1 арбітражного керуючого Драліна Андрія Володимировича (свідоцтво № 468 від 15.03.2013, адреса: 61002, м. Харків, вул. Мироносицька 60)

04.10.2023 на електронну пошту суду від керуючого реалізацією надійшло клопотання, в якому він просить суд затвердити по справі № 922/4912/21 наступні умови аукціону з продажу майна банкрута ОСОБА_1 , а саме :

Лот № 1 - Апарат для шаурми електричний теновий Remta Sd10H, 2020 року випуску та Гриль роликовий FROSTYWY-005, 2020 року випуску.

1. Початкова ціна майна на першому аукціоні складає 15700,00 грн, перший аукціон провести без можливості зниження початкової вартості в ході аукціону.

2. Крок аукціону складає 1 % від стартової ціни лоту на першому аукціоні.

3. Початкова ціна майна на повторному аукціоні складає 12 560,00 грн.

4. Крок повторного аукціону складає 1 % від стартової ціни лоту на першому повторному аукціоні.

5. Перший повторний аукціон провести без можливістю зниження початкової вартості в ході аукціону.

6. Початкова ціна майна на другому повторному аукціоні складає 9 420,00 грн.

7. Крок другого повторного аукціону складає 1 % від стартової ціни на другому повторному аукціону.

8. Другий повторний аукціон проводиться з можливістю зниження початкової ціни, у відповідності до ч. 3 ст. 80 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою суду від 09.10.2023 призначено клопотання керуючого реалізацією про погодження умов продажу майна банкрута до розгляду в судовому засіданні на 23.10.2023; запропоновано Харківській міській раді надати відзив на клопотання керуючого реалізацією з його правовим та документальним обґрунтуванням.

11.10.2023 до суду від керуючого реалізацію надійшли докази направлення клопотання про затвердження умов продажу майна банкрута фізичної особи ОСОБА_1 на електронну пошту Харківської міської ради.

Керуючий реалізацією арбітражний керуючий Дралін А.В. в судове засідання не з`явився, проте до суду надійшла його заява, в якій він просить суд розглянути подане ним клопотання без його участі.

Кредитор (Харківська міська рада) в судове засідання не з`явився, відзив на клопотання керуючого реалізацією не надав, про дату час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про що свідчить повідомлення наявне в матеріалах справи.

Суд вважає, що нез`явлення учасників справи, які належним чином повідомлені про розгляд справи, не перешкоджає розгляду клопотання керуючого реалізацією про затвердження умов продажу майна банкрута

Розглянувши клопотання керуючого реалізацією, дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне

Як вже було зазначено, постановою господарського суду Харківської області 07.08.2023 введено процедуру погашення боргів фізичної особи ОСОБА_1 ; призначено керуючим реалізацією майна боржника ОСОБА_1 арбітражного керуючого Драліна Андрія Володимировича (свідоцтво № 468 від 15.03.2013, адреса: 61002, м. Харків, вул. Мироносицька 60). Цією ж постановою встановлено строк до 05.09.2023 керуючому реалізацією майна банкрута для проведення інвентаризації майна боржника та визначення його вартості у відповідності до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

На виконання вищезазначеної постанови суду та діючи на підставі Кодексу України з процедур банкрутства керуючим реалізацією 04.09.2023 року була проведена інвентаризація майна банкрута фізичної особи ОСОБА_1 в ході якої було виявлено наступне майно банкрута :

- 1/4 частки квартири АДРЕСА_2 , що належить боржнику на праві власності та є єдиним місцем проживання ОСОБА_1 та його родини, отже на підставі ст.131 Кодексу України з процедур банкрутства вищевказане майно не було включено керуючим реалізацією до складу ліквідаційної маси.

- Апарат для шаурми електричний теновий Remta Sd10H, 2020 року випуску;

- Гриль роликовий FROSTY WY-005, 2020 року випуску.

Керуючим реалізацією було замовлено здійснення незалежної оцінки вартості майна суб`єкту оціночної діяльності ФОП Ачкасову О.М., за результатами якої керуючому реалізацією надано висновок про вартість від 04.09.2023 року, відповідно до якого ринкова вартість належного боржнику майна (обладнання) становить 15700,00 гривень.

Також згідно ст.131 Кодексу України з процедур банкрутства керуючим реалізацією складено опис ліквідаційної маси до якого ввійшло наступне майно : Апарат для шаурми електричний теновий Remta Sd10H, 2020 року випуску; Гриль роликовий FROSTY WY-005, 2020 року випуску.

Відповідно до ч.1 та ч.4 ст. 75 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий визначає умови продажу за погодженням з комітетом кредиторів та зобов`язаний направити умови продажу членам комітету кредиторів та протягом 20 днів з дня, коли вони одержали чи мали одержати умови продажу, скликати комітет кредиторів.

Керуючим реалізацією 05.09.2023 року було направлено, через канцелярію, до Харківської міської ради (яка є єдиним визнаним кредитором в даній справі) лист надання згоди на продаж майна ОСОБА_1 з визначенням умов продажу майна. Також направлено повідомлення про скликання зборів кредиторів на 03.10.2023 року за адресою: АДРЕСА_3 для вирішення питання про визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів, визначення умов продажу, згідно ст.75 Кодексу України з процедур банкрутства.

03.10.2023 року кредитор (Харківська міська рада) на збори кредиторів не з`явився, в зв`язку з чим збори кредиторів не відбулись. Отже, керуючим реалізацією не було отримано погодження умов продажу майна фізичної особи ОСОБА_1 та не надано згоди на продаж майна банкрута.

З огляду на відсутність рішення Харківської міської ради у погодженні умов продажу майна боржника, керуючий реалізацією в порядку ч.7 статті 75 Кодексу України з процедур банкрутства звернувся до господарського суду з клопотанням надання згоди на продаж майна банкрута та визначення умов такого продажу.

Суд зазначає, що відповідно до ч.7 ст.75 Кодексу України з процедур банкрутства, у разі якщо комітет кредиторів або забезпечений кредитор прийняв рішення про відмову в наданні згоди на продаж майна або не прийняв жодного рішення на засіданні комітету кредиторів чи протягом 20 днів з дня, коли забезпечений кредитор одержав чи мав одержати умови продажу, або якщо арбітражний керуючий не згоден з прийнятим комітетом кредиторів або забезпеченим кредитором рішенням, арбітражний керуючий зобов`язаний звернутися до суду. У такому разі умови аукціону визначаються судом.

Суд звертає увагу на те, що в процедурі погашення боргів фізичної особи, за відсутності згоди комітету кредиторів, господарський суд за заявою керуючого реалізацією лише надає згоду на продаж майна банкрута, а арбітражний керуючий у відповідності до приписів Кодексу України з процедур банкрутства здійснює оцінку майна банкрута та здійснює його продаж для задоволення вимог кредиторів

Розглянувши матеріали справи та подане керуючим реалізацією клопотання, враховуючи, відсутність згоди/відмови Харківської міської ради, який є єдиним кредитором в даній справі, суд вважає, що запропоновані керуючим реалізацією умови продажу майна фізичної особи ОСОБА_1 є такими, що відповідають вимогам Кодексу України з процедур банкрутства щодо продажу майна, а тому суд задовольняє клопотання керуючого реалізацією та погоджує умови продажу майна боржника, які запропоновані.

Керуючись статтями 59-65, 113, 75 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 233-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання керуючого реалізацією про погодження умов продажу майна фізичної особи ОСОБА_1 задовольнити.

Надати згоду на продаж майна фізичної особи ОСОБА_1 (ідентифікаційний код: НОМЕР_1 ) на умовах запропонованих керуючим реалізацією у клопотанні.

Визначити наступні умови продажу майна банкрута - ОСОБА_1 , а саме :

1) Лот № 1 - Апарат для шаурми електричний теновий Remta Sd10H, 2020 року випуску та Гриль роликовий FROSTYWY-005, 2020 року випуску.

- Початкова ціна майна на першому аукціоні складає 15700,00 грн, перший аукціон провести без можливості зниження початкової вартості в ході аукціону.

- Крок аукціону складає 1 % від стартової ціни лоту на першому аукціоні.

- Початкова ціна майна на повторному аукціоні складає 12 560,00 грн.

- Крок повторного аукціону складає 1 % від стартової ціни лоту на першому повторному аукціоні.

- Перший повторний аукціон провести без можливістю зниження початкової вартості в ході аукціону.

- Початкова ціна майна на другому повторному аукціоні складає 9 420,00 грн.

- Крок другого повторного аукціону складає 1 % від стартової ціни на другому повторному аукціону.

- Другий повторний аукціон проводиться з можливістю зниження початкової ціни, у відповідності до ч. 3 ст. 80 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення.

Ухвала може бути оскаржена до Східного апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дати складення повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складено 26.10.2023.

Суддя Яризько В.О.

Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено31.10.2023
Номер документу114477181
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: неплатоспроможність фізичної особи

Судовий реєстр по справі —922/4912/21

Ухвала від 26.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 23.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 09.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Постанова від 07.08.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 24.07.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 22.05.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 12.04.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 16.03.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 15.02.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні