Ухвала
від 23.03.2023 по справі 200/888/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

23 березня 2023 року Справа №200/888/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Буряк І. В., розглянувши матеріали позовної заяви Керівника Волноваської окружної прокуратури (вул. Курчатова, буд.8, літ.А-13, м. Дніпро, поштовий індекс 49038), який діє в інтересах Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області (вул. Митрополитська, буд.175, м. Маріуполь, Донецька область, поштовий індекс 87547 ЄДРПОУ 38652962) до Комарської сільської ради (вул. Єгорова, буд. 19, с. Комар, Волноваський район, Донецька область, поштовий індекс 85520,ЄДРПОУ 04342424), Комарської сільської військової адміністрації Волноваського району Донецької області (вул. Єгорова, буд. 19, село Комар, Волноваський район, Донецька область, поштовий, індекс 85520 ЄДРПОУ 44693624), третя особа Заклад загальної середньої освіти I-III ступенів с. Веселе Волноваського району (с.Веселе, Волноваський район, Донецька область, поштовий індекс 85521, ЄДРПОУ 21978112) про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії, -

УСТАНОВИЛА:

Позивач, Керівник Волноваської окружної прокуратури, який діє в інтересах Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Комарської сільської, Комарської сільської військової адміністрації Волноваського району Донецької області, третя особа Заклад загальної середньої освіти I-III ступенів с. Веселе Волноваського району, в якому просить суд:

визнати протиправною бездіяльність Комарської сільської ради (код ЄДРПОУ 04342424, місцезнаходження: вул. Єгорова, буд. 19, с. Комар, Волноваський район, Донецька область, поштовий індекс 85520) та Комарської сільської військової адміністрації (код ЄДРПОУ 44693624, місцезнаходження: вул. Єгорова, буд. 19, с. Комар, Волноваський район, Донецька область, поштовий індекс 85520) щодо не приведення захисної споруди цивільного захисту типу протирадіаційне укриття № 16376, розташованої за адресою: вул. Гагаріна, буд. 5а, с. Веселе, Волноваський район, Донецька область, у стан готовності до використання за призначенням згідно з Вимогами щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 09.07.2018 № 579(із змінами);

зобов`язати Комарську сільську військову адміністрацію Волноваського району Донецької області (код ЄДРПОУ 44693624, місцезнаходження: вул. Єгорова, буд. 19, с. Комар, Волноваський район, Донецька область, поштовий індекс 85520) вжити організаційні заходи щодо приведення захисної споруди цивільного захисту типу протирадіаційне укриття № 16376, розташованої за адресою: вул. Гагаріна, буд. 5а, с. Веселе, Волноваський район, Донецька область, у стан готовності до використання за призначенням згідно з Вимогами щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 09.07.2018 № 579 (із змінами).

Ухвалою суду від 07.03.2023 адміністративний позов залишено без руху. У встановлений судом строк недоліки позовної заяви усунені.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160,161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України).

Адміністративний позов поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність із додержанням вимог ст. ст. 160, 161, 171 КАС України.

Адміністративний позов підсудний Донецькому окружному адміністративному суду, підстав для повернення позовної заяви відповідно до ст. 169 КАС України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі згідно зі ст. 170 КАС України не встановлено.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст.12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. З огляду на вимоги ч.3 ст.257 КАС України, враховуючи характер спірних правовідносин, зміст заявлених позовних вимог та предмету доказування, обсяг наданих доказів, справа не має значної складності.

Позивач не просив розгляд справи здійснювати з викликом сторін. Кількість учасників не є значною, а викладені в позовній заяві обставини не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи. Тому можливо її розглянути та вирішити за правилами спрощеного позовного провадження за наявними у справі матеріалами без проведення судового засідання та повідомлення сторін.

Відповідно до вимог ч.2 ст.262 КАС України розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Якщо судове засідання не проводиться, розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Статтею 258 КАС України визначено, що суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 5, 9, 12, 77, 80, 133, 160, 161, 171, 248, 257-262 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №200/888/23.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін за наявними у справі матеріалами.

Відповідачам подати суду у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі відзив на позовну заяву.

Запропонувати третій особі надати письмові пояснення щодо предмета спору протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі відповідно до приписів ч. 3 ст. 261 КАС України.

Звернути увагу учасників справи, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (ч. 9 ст. 79 КАС України).

На підставі ч. 2 ст. 166 КАС України встановити, що заяви з процесуальних питань подаються до суду з наданням доказів їх направлення іншим учасникам справи.

Встановити строк для подання відповіді на відзив та заперечень 5 днів з моменту отримання відповідних заяв.

Роз`яснити сторонам, що згідно з частинами другою, четвертою, п`ятою статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Повідомити учасникам справи, що вищевказані документи можуть бути подані до суду шляхом направлення їх через підсистему "Електронний суд".

Роз`яснити сторонам, що веб-адресою сторінки в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, є https://court.gov.ua/sud0570/.

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя І.В. Буряк

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109753552
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері

Судовий реєстр по справі —200/888/23

Рішення від 21.04.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

Ухвала від 23.03.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

Ухвала від 07.03.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні