Ухвала
від 21.03.2023 по справі 202/3694/23
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3694/23

Провадження № 1-кс/202/2332/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 березня 2023 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі Індустріального районного суду м. Дніпропетровська клопотання прокурора Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за № 42021042010000193 від 11.10.2021 за ч.3 ст.190, ч.3 ст.229 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло зазначене клопотання, в якому прокурор просить надати дозвіл на проведення обшуку у приміщенні за адресою: м. Дніпро, вул. Маршала Малиновського, 78, право власності на яке відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зареєстровано за ТОВ «Катеринославхліб», з метою відшукання і вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: первинних документів фінансово-господарської діяльності з купівлі-продажу сухого молока та іншої контрафактної продукції по взаємовідносинах з ТОВ «ТД «ІМЕКС-ГРУП», ЄДРПОУ 44394643, ТОВ «Аграрний Дім «АГРОС», ЄДРПОУ 44846227, ТОВ «АГРОТЕХПРОМ-С», ЄДРПОУ 45005920, мішків пакування, а також документи якості до них; готової продукції сухого молока та інших сумішей, придбаних у ТОВ «ТД «ІМЕКС-ГРУП», ЄДРПОУ 44394643, ТОВ «Аграрний Дім «АГРОС», ЄДРПОУ 44846227, ТОВ «АГРОТЕХПРОМ-С», ЄДРПОУ 45005920; етикетки (листки ідентифікації) товару.

Клопотання мотивовано тим, що до Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра надійшла заява директора ТОВ «Буринський молокозавод» ОСОБА_5 про те, що група невстановлених осіб, діючи за попередньою змовою, незаконного використовують знак для товарів, фірмове найменування та здійснює інші умисні порушення права на ці об`єкти, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі.

Даний факт зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 11.10.2021 за №42021042010000193 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.229 КК України.

Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням здійснюється групою прокурорів Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра.

В ході проведення досудового розслідування кримінального провадження було допитано як представника потерпілого директорку ТОВ «Буринський молокозавод» ОСОБА_5 , яка пояснила, що в процесі діяльності її підприємства почала надходити інформація, що на території Дніпропетровської області невстановлені особи, видаючи себе за представників ТОВ «Буринський молокозавод» здійснюють реалізацію контрафактної продукції - «Молока сухого знежиреного» незаконно використовуючи фірмове найменування вказаного підприємства.

Подальшим проведенням слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій, аналізом інформації, отриманою оперативними підрозділами при виконанні доручень прокурора та слідчого встановлено групу осіб, які діючи в складі організованої групи, об`єднані спільним умислом, відповідно до розподілених ролей відповідно до злочинного плану, використовуючи підконтрольні підприємства, власниками яких є афілійовані особи, шляхом обману, видаючи себе за посадових осіб (директорів, комерційних директорів, менеджерів, власників) підприємств - виробників товарів сухо молочної групи: ТОВ «Буринський молокозавод» (ЄДРПОУ 39580318), Сумська область, м. Буринь, вул. Конотопське шосе, 1, ТОВ «Гайсинський молокозавод» (ЄДРПОУ 34309918), Вінницька область, м. Гайсин, вул. Заводська, 45, ТОВ «Титан» (ЄДРПОУ 25415133), Одеська область, м. Кілія, вул. Кубишкіна, 1 та інших, здійснюють заволодіння грошовими коштами підприємств реального сектору економіки реалізовуючи контрафактну продукцію із незаконним використання фірмових найменувань вказаних підприємств, що завдає шкоду в особливо великих розмірах.

Для створення уяви у покупців контрафактної продукції, використовуються підприємства ТОВ «ТД «ІМЕКС-ГРУП», ЄДРПОУ 44394643, засновник та керівник ОСОБА_6 , ТОВ «Аграрний Дім «АГРОС», ЄДРПОУ 44846227, засновник та керівник ОСОБА_7 , ТОВ «АГРОТЕХПРОМ-С», ЄДРПОУ 45005920, засновник та керівник ОСОБА_8 . Підприємства зареєстровані на афілійованих до учасників злочинної схеми осіб та використовуються у злочинній діяльності в якості джерел отримання документів первинного бухгалтерського обліку для продажу за безготівкові кошти.

Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій встановлено місця виготовлення та зберігання контрафактної продукції з незаконним використанням фірмових найменувань виробників харчової продукції. Проведено обшуки, в ході яких виявлено та вилучено об`єкти вчинення кримінального правопорушення, бухгалтерську документацію. Зокрема встановлено, що контрафактну продукцію з незаконним використанням фірмових найменувань реалізовано ТОВ «Катеринославхліб» за адресою: м. Дніпро, вул. Маршала Малиновського, 78 для виготовлення харчової продукції. Крім того у сторони обвинувачення є достатні підстави вважати, що посадові особи ТОВ «Катеринославхліб» повідомлені про контрафактне походження вказаної продукції.

Прокурор посилається на те, що з огляду на викладене, за місцем розташування складу зберігання ТОВ «Катеринославхліб», а саме за адресою: м. Дніпро, вул. Маршала Малиновського, 78, можуть знаходитись речі та документи, що мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами, а саме: первинні документи фінансово-господарської діяльності з купівлі-продажу сухого молока та іншої контрафактної продукції по взаємовідносинах з ТОВ «ТД «ІМЕКС-ГРУП», ЄДРПОУ 44394643, ТОВ «Аграрний Дім «АГРОС», ЄДРПОУ 44846227, ТОВ «АГРОТЕХПРОМ-С», ЄДРПОУ 45005920, мішків пакування, а також документи якості до них; готова продукція сухого молока та інші суміші, придбані у ТОВ «ТД «ІМЕКС-ГРУП», ЄДРПОУ 44394643, ТОВ «Аграрний Дім «АГРОС», ЄДРПОУ 44846227, ТОВ «АГРОТЕХПРОМ-С», ЄДРПОУ 45005920; етикетки (листки ідентифікації) товару, які сприятимуть швидкому, повному і неупередженому розслідуванню у кримінальному провадженні, і самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення даного злочину.

Виявити та вилучити вищезазначені речі та документи, які будуть використані як докази у кримінальному провадженні, не можливо іншими способами, окрім як під час проведення обшуку, адже є підстави вважати, що у разі повідомлення власнику майна про намір оглянути чи вивчити за його дозволом речі та документи, які становлять велике значення для кримінального провадження, виникне реальна загроза їх знищення або підміни.

Під час розгляду клопотання прокурор підтримав його та зазначив , що таке втручання в права суб`єкта господарської діяльності є необхідним тому що тимчасовий доступ до речей і документів може бути не реалізований, тому що, володілець майна може не надати доступ до майна , а за час , який буде готуватись та розглядатись клопотання про обшук, майно та документи можуть бути знищені або переховані.

Слідчий суддя, заслухавши доводи прокурора, , перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даному клопотанню, дійшов висновку щодо часткового задоволення клопотання, з наступних підстав.

Згідно ст. 30 Конституції України кожному гарантується недоторканість житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше, як за вмотивованим рішенням суду.

Стаття 8 Європейської конвенції з прав людини гарантує право на повагу до житла, так, органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права інакше ніж згідно із законом і коли необхідно в демократичному суспільстві і в інтересах національної і громадської безпеки або економічного добробуту країни, з метою запобігання заворушенням і злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або з метою захисту прав і свобод інших осіб.

У відповідності до ч.1 ст.233 КПК України під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до частини 1 статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відомості про кримінальне провадження внесені 11.10.2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021042010000193 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190, ч.3 ст.229 КК України.

Факт перебування речей та документів, що мають значення для досудового розслідування за адресою: м. Дніпро, вул. Маршала Малиновського, 78, право власності на яке відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зареєстровано за ТОВ «Катеринославхліб», підтверджується доданими до клопотання матеріалами кримінального провадження, а саме: копією заяви про вчинення кримінального правопорушення, копією протоколу допиту представника потерпілого від 08.12.2021 року, копіями протоколів про результати зняття інформації з електронних комунікаційних мереж від 22.09.2022 року, 14.10.2022 року, 02.11.2022 року, 08.11.2022 року, 21.02.2023 року, рапортом старшого інспектора з ОД УПК Дніпропетровській області ДКП НП України, копіями платіжних документів та іншими матеріалами клопотання в їх сукупності.

Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності на об`єкт нерухомого майна, розташованого за адресою: м. Дніпро, вул. Маршала Малиновського, 78 зареєстровано за ТОВ «Катеринославхліб».

З огляду на вищезазначене слідчий суддя дійшов висновку про наявність в матеріалах провадження достатніх даних, які дають підстави вважати, що за адресою: м. Дніпро, вул. Маршала Малиновського, 78, право власності на яке, відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності на об`єкт нерухомого майна, зареєстровано за ТОВ «Катеринославхліб», можуть знаходитися визначені у клопотанні речі та документи .

Слідчий суддя вважає, що таке втручання в права юридичної особи є обґрунтованими і іншим способом реалізувати доступ до майна та документів, що можуть зберігатись у особи, є неефективним для кримінального провадження , у зв`язку з чим, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 233-235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного 11.10.2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021042010000193, за адресою: м. Дніпро, вул. Маршала Малиновського, 78, право власності на яке відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зареєстровано за ТОВ «Катеринославхліб», з метою відшукання і вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: первинних документів фінансово-господарської діяльності з купівлі-продажу сухого молока та іншої контрафактної продукції по взаємовідносинах з ТОВ «ТД «ІМЕКС-ГРУП», ЄДРПОУ 44394643, ТОВ «Аграрний Дім «АГРОС», ЄДРПОУ 44846227, ТОВ «АГРОТЕХПРОМ-С», ЄДРПОУ 45005920, мішків пакування, а також документи якості до них; готової продукції сухого молока та інших сумішей, придбаних у ТОВ «ТД «ІМЕКС-ГРУП», ЄДРПОУ 44394643, ТОВ «Аграрний Дім «АГРОС», ЄДРПОУ 44846227, ТОВ «АГРОТЕХПРОМ-С», ЄДРПОУ 45005920; етикетки (листки ідентифікації) товару.

Строк дії ухвали - один місяць, який обраховується з дня постановлення ухвали.

Ухвала про дозвіл на обшук надає право проникнути до зазначеного в ній майна лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення щодо неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу109767963
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за № 42021042010000193 від 11.10.2021 за ч.3 ст.190, ч.3 ст.229 КК України

Судовий реєстр по справі —202/3694/23

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Доценко С. І.

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Доценко С. І.

Ухвала від 07.09.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 14.06.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Доценко С. І.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Доценко С. І.

Ухвала від 14.06.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Доценко С. І.

Ухвала від 25.05.2023

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Мудрецький Р. В.

Ухвала від 17.05.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Доценко С. І.

Ухвала від 17.05.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Доценко С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні