Ухвала
від 21.03.2023 по справі 569/4675/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/4675/23

1-кс/569/1802/23

УХВАЛА

21 березня 2023 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджене із прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчого відділу Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено із прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що в ході досудового розслідування встановлено, до Рівненської окружної прокуратури надійшли матеріали УСБ України в Рівненській області про те, що службовими особами комунальних підприємств ІНФОРМАЦІЯ_1 упродовж грудня 2022 року проведено закупівлі генераторів за заздалегідь обумовленими з суб`єктами господарювання цінами, при цьому товар не відповідав вимогам і специфікаціям, зазначеним у договорах, а їх закупівельна вартість є завищеною.

Зокрема, за результатами опрацювання веб-порталу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » встановлено, що 16.12.2022 КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Рівненської міської ради укладено договір без використання електронної системи закупівель з ПП « ОСОБА_5 » постачання генераторів, у кількості 6 од. на суму 3 997 245 грн.

При цьому, згідно отриманої інформації, зазначені вище генератори не відповідають вимогам та специфікаціям, зазначеним у договорах поставки, а їх закупівельна вартість є завищеною у порівнянні з середньою ринковою вартістю за аналогічні товари.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення:привласнення, розтрата чужого майна шляхом зловживання службової особою своїм службовим становищем, вчинена в умовах воєнного стану (ч.4 ст.191 КК України).

Документи, тимчасовий доступ до яких планується отриматидо документів, що перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Рівненської міської ради, а саме, дооригіналу договору про закупівлю генераторів від 16.12.2022 з ПП « ОСОБА_5 », додаткових угод і додатків до договору, видаткових і товарно-транспортних накладних та інших технічних, платіжних і супровідних документів на придбані товари, у тому числі, листування з суб`єктами господарювання з метою з`ясування цінових пропозицій.

Підстави, що документи перебувають у КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Рівненської міської ради за адресою: АДРЕСА_1 відповідно до матеріалів кримінального провадження.

Слідчий в судове засідання не з"явився, однак подав до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, своє клопотання підтримує та просить його задоволити в повному обсязі.

Клопотання розглядається у відсутності особи, у володінні якої знаходяться речі та документи відповідно до ч.2ст. 163 КПК України.

Відповідно до ч.4ст.107 КПК Українифіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється, у зв`язку з неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб.

Однак неявка у відповідності до ст.. 163 КПК України не перешкоджає розгляду вищевказаного клопотання.

Дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий у своєму клопотанні довів достатньо підстав вважати, що документи, які зберігаються у КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Рівненської міської ради за адресою: АДРЕСА_1 мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть слугувати джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням чи спростуванням факту вчинення кримінального правопорушення.

За наведених обставин, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим, наведені у ньому обставини свідчать про наявні усі підстави для його задоволення .

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл слідчому слідчого відділу Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_3 на тимчасовий доступ додокументів, що перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Рівненської міської ради (Код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме, дооригіналу договору про закупівлю генераторів від 16.12.2022 з ПП « ОСОБА_5 », додаткових угод і додатків до договору, видаткових і товарно-транспортних накладних та інших технічних, платіжних і супровідних документів на придбані товари, у тому числі, листування з суб`єктами господарювання з метою з`ясування цінових пропозицій з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх оригінали (здійснити виїмку), а також до товарів зазначених у договорі, додатках до договору тадодаткових угодах з можливістю ознайомитисяз ними (оглянути їх) та вилучити (здійснити виїмку).

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109799122
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/4675/23

Ухвала від 03.04.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 10.04.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 24.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 24.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 24.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні