Ухвала
від 24.03.2023 по справі 569/4675/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/4675/23

1-кс/569/2011/23

УХВАЛА

24 березня 2023 рокум. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджене із прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчого відділу Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернувся в суд із клопотанням, яке погоджено із прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання зазначає, що матеріали кримінального провадження, які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023181110000031 від 23.02.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України.

Короткий виклад обставин кримінального правопорушення:В ході досудового розслідування встановлено, до Рівненської окружної прокуратури надійшли матеріали УСБ України в Рівненській області про те, що службовими особами комунальних підприємств Рівненської міської ради упродовж грудня 2022 року проведено закупівлі генераторів за заздалегідь обумовленими з суб`єктами господарювання цінами, при цьому товар не відповідав вимогам і специфікаціям, зазначеним у договорах, а їх закупівельна вартість є завищеною.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення:

- ч.4 ст.191 КК України - привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданнівчинено у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Підстави для обшукуВідповідно до вимог статті 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В ході досудовим розслідуванням встановлено,за результатами опрацювання веб-порталу «Рrоzоrrо» встановлено:

16.12.2022 КП «Спецкомбінат - ритуальна служба» Рівненської міської ради укладено договір без використання електронної системи закупівель з ПП «Західпроменерго» постачання генераторів, у кількості 6 од. на суму 3 997 245 грн.

16.12.2022 КП «Комунальне Рівненське шляхово-експлуатаційне управління автомобільних доріг» укладено договір без використання електронної системи закупівель з ТОВ «Будівельна група ПРЕСТИЖВИСОТБУД» постачання генераторів, у кількості 5 од. на суму 13 530 500 грн.

16.12.2022 КП «Міськсвітло» укладено договір без використання електронної системи закупівель з ТОВ «Кортакоз» постачання генераторів, у кількості 3 од. на суму 4 481 590 грн.

19.12.2022 КП «Рівненський міський трест зеленого господарства» укладено договір без використання електронної системи закупівель з ТОВ «Захід-Диліжанс» постачання генераторів у кількості 5 од. на суму 4 990 665 грн..

При цьому, згідно отриманої інформації, зазначені вище генератори не відповідають вимогам та специфікаціям, зазначеним у договорах поставки, а їх закупівельна вартість є завищеною у порівнянні з середньою ринковою вартістю за аналогічні товари.

В ході досудового розслідування отримано інформацію що засоби та предмети вчинення кримінального правопорушення зберігаються за місцем реєстрації підприємств.

А тому, з огляду на вищевикладене, вважаю достатньо підстав для надання дозволу на проведення обшуку за місцем фактичного здійснення діяльності ПВКФ «Фіалка» (код ЄДРПОУ30207687) - за адресою: АДРЕСА_1 (згідно даних з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрована будівля, адміністративно-побутове приміщення загальною площею 311,5 кв.м., (реєстраційний номер 529235656101), іпотекодержателем якого є ПАТ акціонерний банк «Укргазбанк» (код ЄДРПОУ 23697280), іпотекодавцем - ОСОБА_5 (РНОКП НОМЕР_1 ), а також нежитлова будівля недіючої каналізаційно-насосної станції, реєстраційний номер НОМЕР_2 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ). Згідно отриманої інформації, генератори, які були поставлені наадреси комунальних підприємств Рівненської міської ради,«ЗАХІДПРОМЕНЕРГО», ТОВ «ЗАХІД-ДИЛІЖАНС» та ТОВ - фірма «Кортакоз`закупило саме у ПВКФ «Фіалка». З метою вилучення оригіналів та копій документів, асаме:договору від 16.12.2022, укладеного між КП «Спецкомбінат ритуальна служба» Рівненської міської ради та ПП «Західпроменерго» (код ЄДРПОУ 37246018); договору поставки № 119 від 15.12.2022, укладеного між КП«Рівненський міський трест зеленого господарства» та ТОВ «ЗАХІД-ДИЛІЖАНС» (код ЄДРПОУ 36950487);юридичних, фінансових бухгалтерських документів щодо господарських взаємовідносин між комунальними підприємствами та постачальниками;транспортних та супровідних документів (товарно-транспортних накладних, рахунків-фактур, специфікацій, описів, актів прийому-передачі тощо); бухгалтерської звітності щодо виконання вищевказаних договорів;генераторів; речі та предмети, вилучені з вільного обігу, а також інші предмети та документи, що будуть мати значення для кримінального провадження, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд можуть встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що будуть мати значення для кримінального провадження.

Вказані речі та документи мають значення для досудового розслідування та ці документи, які планується відшукати під час обшуку, можуть бути використані як докази, які самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами досудового розслідування нададуть можливість встановити істину у даному кримінальному провадженні, а також встановити обставини, які підлягають доказуванню у даному кримінальному провадженні, а саме час, місце, спосіб вчинення кримінального правопорушення та осіб причетних до його вчинення.

Житло чи інше володіння особи, або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку: за місцем фактичного здійснення діяльності ПВКФ «Фіалка» (код ЄДРПОУ30207687) - за адресою: АДРЕСА_1.

Особа, якій належить житло чи інше володіння -згідно даних з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрована будівля, адміністративно-побутове приміщення загальною площею 311,5 кв.м., (реєстраційний номер 529235656101), іпотекодержателем якого є ПАТ акціонерний банк «Укргазбанк» (код ЄДРПОУ 23697280), іпотекодавцем - ОСОБА_5 (РНОКП НОМЕР_1 ), а також нежитлова будівля недіючої каналізаційно-насосної станції, реєстраційний номер 2332705, що на праві приватної власності належить ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Речі, документи або осіб, яких планується відшукати:

Оригіналів та копій документів, асаме:договору від 16.12.2022, укладеного між КП «Спецкомбінат ритуальна служба» Рівненської міської ради та ПП «Західпроменерго» (код ЄДРПОУ 37246018); договору поставки № 119 від 15.12.2022, укладеного між КП«Рівненський міський трест зеленого господарства» та ТОВ «ЗАХІД-ДИЛІЖАНС» (код ЄДРПОУ 36950487);юридичних, фінансових бухгалтерських документів щодо господарськихв заємовідносин між комунальними підприємствами та постачальниками;транспортних та супровідних документів (товарно-транспортних накладних, рахунків-фактур, специфікацій, описів, актів прийому-передачі тощо); бухгалтерської звітності щодо виконання вищевказаних договорів;генераторів; речі та предмети, вилучені з вільного обігу, а також інші предмети та документи, що будуть мати значення для кримінального провадження, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд можуть встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що будуть мати значення для кримінального провадження.

Слідчий в судовому засідання клопотання підтримав, просив задовольнити з підстав, викладених у ньому.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши надані матеріали кримінального провадження судом встановлено, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно даних з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрована будівля, адміністративно-побутове приміщення загальною площею 311,5 кв. м., (реєстраційний номер 529235656101), іпотекодержателем якого є ПАТ акціонерний банк «Укргазбанк» (код ЄДРПОУ 23697280), іпотекодавцем - ОСОБА_5 (РНОКП НОМЕР_1 ), а також нежитлова будівля недіючої каналізаційно-насосної станції, реєстраційний номер НОМЕР_2 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 236 КПК України, ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором. Для участі в проведенні обшуку може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, представник та інші учасники кримінального провадження.

З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в обшуку має право запросити спеціалістів. Слідчий, прокурор вживає належних заходів для забезпечення присутності під час проведення обшуку осіб, чиї права та законні інтереси можуть бути обмежені або порушені. Незалежно від стадії цієї слідчої дії слідчий, прокурор, інша службова особа, яка бере участь у проведенні обшуку, зобов`язані допустити на місце його проведення захисника чи адвоката, повноваження якого підтверджуються згідно з положеннями статті 50 цього Кодексу.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування можуть знаходиться за місцем фактичного здійснення діяльності ПВКФ «Фіалка» (код ЄДРПОУ30207687) - за адресою: АДРЕСА_1 та мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного здійснення діяльності ПВКФ «Фіалка» (код ЄДРПОУ30207687) - за адресою: АДРЕСА_1 який згідно даних з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрована будівля, адміністративно-побутове приміщення загальною площею 311,5 кв.м., (реєстраційний номер 529235656101), іпотекодержателем якого є ПАТ акціонерний банк «Укргазбанк» (код ЄДРПОУ 23697280), іпотекодавцем - ОСОБА_5 (РНОКП НОМЕР_1 ), а також нежитлова будівля недіючої каналізаційно-насосної станції, реєстраційний номер НОМЕР_2 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ),з метою відшукання та вилучення:договору від 16.12.2022, укладеного між КП «Спецкомбінат ритуальна служба» Рівненської міської ради та ПП «Західпроменерго» (код ЄДРПОУ 37246018); договору поставки № 119 від 15.12.2022, укладеного між КП«Рівненський міський трест зеленого господарства» та ТОВ «ЗАХІД-ДИЛІЖАНС» (код ЄДРПОУ 36950487);юридичних, фінансових бухгалтерських документів щодо господарських взаємовідносин між комунальними підприємствами та постачальниками;транспортних та супровідних документів (товарно-транспортних накладних, рахунків-фактур, специфікацій, описів, актів прийому-передачі тощо); бухгалтерської звітності щодо виконання вищевказаних договорів;генераторів; речі та предмети, вилучені з вільного обігу, а також інші предмети та документи, що будуть мати значення для кримінального провадження, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд можуть встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що будуть мати значення для кримінального провадження.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.03.2023
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу109988540
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/4675/23

Ухвала від 03.04.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 10.04.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 24.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 24.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 24.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні