Ухвала
від 27.03.2023 по справі 300/248/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

"27" березня 2023 р. справа № 300/248/23

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Панікара І.В.., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання про зупинення провадження в справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Стальбудмонтаж" до Калуської міської ради про визнання протиправною триваючу бездіяльність, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Стальбудмонтаж" (надалі - позивач) звернулося до суду з адміністративним позовом до Калуської міської ради (надалі - відповідач) про визнання протиправною триваючу бездіяльність щодо не прийняття рішення про зміну ставок земельного податку на території Калуської територіальної громади після завершення процесу добровільного приєднання територіальних громад сіл Кропивник, Вістови (дата внесення запису про державну реєстрацію припинення юридичних осіб 28.12.2019 року), Копанок, Ріп`янки (дата внесення запису про державну реєстрацію припинення юридичних осіб 08.02.2021 року) до Калуської міської територіальної громади в особі Калуської міської ради.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 20.02.2023 року відкрито провадження в даній адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи в порядку, визначеному статтею 262 КАС України.

27.03.2023 року через підсистему "Електроний суд" надійшло спільне клопотання представника позивача та відповідача про зупинення провадження у справі в зв`язку з наданням можливості вирішити даний спір шляхом примирення. Сторони просять суд зупинити провадження у справі на надати час на примирення (без астосування шляху медіації) до 30.06.2023 року.

Розглянувши в порядку письмого провадження клопотання про зупинення провадження у справі, суд заначає наступне.

Відповідно до частин 1, 2 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень. За клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Положенням пункту 4 частини 1 статті 236 КАС України передбачено, що, суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Таким чином, враховуючи наведене, суд вважає, що провадження у даній справі, слід зупинити на підставі пункту 4 частини 1 статті 236 КАС України та надати сторонам необхідний час для примирення.

Враховуючи вищенаведене, керуючись статтями 236, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання представника позивача та відповідача про зупинення провадження у справі - задоволити.

2. Зупинити провадження в справі №300/248/23 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Стальбудмонтаж" до Калуської міської ради про визнання протиправною триваючу бездіяльність на час примирення у строк до 30 червня 2023 року.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її складання в повному обсязі, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя /підпис/ Панікар І.В.

Дата ухвалення рішення27.03.2023
Оприлюднено29.03.2023
Номер документу109813814
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною триваючу бездіяльність

Судовий реєстр по справі —300/248/23

Ухвала від 11.07.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 06.07.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 27.03.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 20.02.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 30.01.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні