Рішення
від 29.07.2010 по справі 2-8502/2010
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 2-8502/2010

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(заочне)

29 липня 2010 року Жовтневий районний суд м. Д ніпропетровська

у складі: головуючого су дді - Башмакова Є.А.

при секретарі - Жук Ю.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дніпр опетровську цивільну справу за позовом Комунального жит лово-експлуатаційного підпр иємства № 42 до ОСОБА_1 про с тягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

11.12.2009 року КЖЕП № 42 звернул ось до Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська з по зовом до ОСОБА_1 про стягн ення заборгованості.

Позивач у позовній заяві в о бґрунтування позовних вимог посилався на те, що Жовтнева р айонна рада народних депутат ів м. Дніпропетровська є влас ником майна - житлового будин ку АДРЕСА_1, а виконавчий к омітет Жовтневої районної ра ди м. Дніпропетровська здійс нює управління зазначеним ма йном. Балансоутримувачем вка заного будинку є Комунальне виробниче житлове ремонтно-е ксплуатаційне підприємство Жовтневого району м. Дніпроп етровська. Виконавчим коміте том Жовтневої районної ради м. Дніпропетровська було виз начено виконавцем, а одночас но й виробником житлово-кому нальних послуг будинку АДР ЕСА_1 позивача. Так як, КВЖРЕП Жовтневого району є балансо утримувачем вказаного будин ку, то між ним та КЖЕП № 42 було у кладено Договір № 1/42 від 01.07.2003 ро ку на утримання житлових буд инків і прибудинкових терито рій та Договір № 2/42 від 01.07.2003 року про виконання робіт з обслуг овування житлового фонду. Ві дповідач проживає та прописа на за адресою: АДРЕСА_1 та є споживачем житлово-комуналь них послуг, які надає КЖЕП № 42. О днак, розрахунки по сплаті по слуг, що надаються позивачем , відповідач не здійснює, внас лідок чого у неї перед позива чем утворилася заборгованіс ть по квартирній платі за пер іод з 01.10.2007 року по 01.11.2009 року у роз мірі 1919,29 грн., а тому позивач та представник позивача просил и суд у позовній заяві стягну ти з відповідача на користь п озивача суму заборгованості в розмірі 1919,29 грн. (а.с. 4)

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, п ро час та день розгляду справ и був повідомлений належним чином, надав суду заяву про р озгляд справи без його прису тності та про винесення по сп раві заочного рішення не зап еречував.

Відповідач у судове засіда ння не з' явилась, про час та д ень розгляду справи була пов ідомлена належним чином, док азів про причини неявки суду не надала

Таким чином, враховуючи вищ езазначені обставини, суд вв ажає можливим розглянути спр аву у відсутність сторін від повідно до п.4 ч. 2 ст.169, ч.1 ст.224 ЦПК України та винести по справі заочне рішення.

Дослідивши матеріали дано ї цивільної справи, суд прихо дить до наступного висновку з таких підстав.

Судом встановлено, що у квар тирі АДРЕСА_1 проживає та зареєстрована ОСОБА_1, ці обставини підтверджуються к опією довідки № 129 виданої нач альником КЖЕП № 42. (а.с. 7)

Згідно Довідки №129 від 13.10.2009 з м ісця проживання про склад сі м' ї і прописку, 3 чол.: ОСОБА _1 ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2, ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3. прописані та м ешкають за адресою: АДРЕСА_ 2 житловою площею 29, 30 кв.м.(заг альна площа - 54,3 кв.м.) та є спож ивачами житлово-комунальних послуг, які надає КЖЕП №42.

Судом також встановлено, що на ОСОБА_1 відкрито особо вий рахунок НОМЕР_1

У судовому засіданні також було встановлено, що відпові дач квартирну плату тривалий час не сплачує, внаслідок чог о у неї утворилася заборгова ність по квартплаті за періо д з 01.10.2007 року по 01.11.2009 року у розмі рі 1919 грн. 29 коп., що підтверджуєт ься розрахунком заборговано сті. (а.с. 9)

Судом також було встановле но, що позивач звертався до ві дповідача зі зверненням про проведення відповідачем спл ати існуючої заборгованості в повному обсязі, що підтверд жується копією зазначеного з вернення. (а.с. 10)

Правовідносини, які виникл и між сторонами урегульовані , нормами Цивільного кодексу України, Житлового кодексу У країни, Закону України «Про ж итлово-комунальні послуги».

Відповідно до ст. 1 Закону Ук раїни «Про житлово-комунальн і послуги» житлово-комунальн і послуги - результат господа рської діяльності, спрямован ої на забезпечення умов прож ивання та перебування осіб у жилих і нежилих приміщеннях , будинках і спорудах, комплек сах будинків і споруд відпов ідно до нормативів, норм, стан дартів, порядків і правил.

Статтею 13 Закону України «П ро житлово-комунальні послуг и» визначено розподіл житлов о-комунальних послуг залежно від функціонального признач ення, так до послуг з утри мання будинків і споруд та пр ибудинкових територій входи ть прибирання внутрішньобуд инкових приміщень та прибуди нкової території, санітарно- технічне обслуговування, обс луговування внутрішньобуди нкових мереж, утримання ліфт ів, освітлення місць загальн ого користування, поточний р емонт, вивезення побутових в ідходів тощо.

Відповідно до ч.1 ст. 68 ЖКУ най мач зобов' язаний своєчасно вносити квартирну плату та п лату за комунальні послуги.

За змістом п. 5 ч. 3 ст. 20 Закону У країни «Про житлово-комуналь ні послуги» споживач зобов'я заний сплачувати житлово-ком унальні послуги у строки, вст ановлені договором або закон ом.

Відповідно до ст.386 Цивільно го кодексу України власник, я кий має підстави передбачити можливість порушення свого права власності іншою особою , може звернутися до суду з вим огою про вчинення певних дій для запобігання такому пору шенню.

Як було вказано вище, будино к АДРЕСА_2 є власністю Жов тневої районної ради м.Дніпр опетровська, а виконавчий ко мітет Жовтневої районної рад и м. Дніпропетровська здійсн ює управління таким майном, т а виконавцем, а одночасно й ви робником житлово-комунальни х послуг будинку визначено К ЖЕП №42.

Оцінюючи усі докази, які бул и дослідженні судом у судово му засіданні у їх сукупності , суд виходив з того, що законо м на відповідача покладено о бов' язок вчасно вносити ква ртирну плату та плату за кому нальні послуги. У судовому за сіданні знайшов підтверджен ня факт невиконання відповід ачем вищезазначеного обов' язку, і, як наслідок, факт вини кнення у відповідача перед п озивачем заборгованості за к вартирну плату станом на 01.10.2009 р оку у розмірі 1919,29 грн., а тому су д приходить до висновку про о бґрунтованість заявлених по зивачем вимог та вважає за мо жливе їх задовольнити та стя гнути з відповідача на корис ть позивача суму заборговано сті в розмірі 1919,29 грн.

На підставі ст. 88 ЦПК України з відповідача необхідно стя гнути в дохід держави витрат и на інформаційно-технічне з абезпечення судового процес у в розмірі 120 (сто двадцять) грн . та судовий збір в розмірі 51 (п' ятдесят одна) грн.

На підставі викладе ного, керуючись ст. 68 Житловог о кодексу України, ст.ст. 1, 13, 20 За кону України «Про житлово-ко мунальні послуги», ст.ст. 10, 11, 60,88, 212, 213, 215, 226 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Стягнути з ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ) на користь Ко мунального житлово-експлуат аційного підприємства № 42 ( 49029, м. Дніпропетровськ, вул. Н овогодня, 77, код ЄДРПОУ: 32495352 ) заборгованість по квартпла ті за період з 01 жовтня 2007 року п о 01 листопада 2009 року включно в розмірі 1919 (одна тисяча дев' я тсот дев' ятнадцять ) грн., 29 к оп.

Крім того, стягнути з ОСОБ А_1 на користь держави витра ти на інформаційно-технічне забезпечення судового проце су в розмірі 120 (сто д вадцять) грн. та судовий збір в розмірі 51 (п' ятдесят одна гр н.).

Рішення суду набирає зако нної сили в порядку передбач еному ст. 223 ЦПК України.

Заочне рішення може бути п ереглянуте судом, що його ухв алив, за письмовою заявою від повідача про перегляд заочно го рішення, яка може бути пода на відповідачем протягом дес яти днів з дня отримання копі ї рішення.

Заочне рішення суду може б ути оскаржено позивачем до А пеляційного суду Дніпропетровської області протягом 10 днів з дня проголо шення рішення шляхом поданн я заяви про апеляційне оскар ження рішення суду через Жов тневий районний суд м. Дніпро петровська, та подання апеля ційної скарги до Апеляційног о суду Дніпропетровської обл асті через Жовтневий районни й суд м. Дніпропетровська про тягом 20 днів після подання зая ви про апеляційне оскарження рішення, також апеляційна ск арга може бути подана до Апел яційного суду Дніпропетровс ької області через Жовтневий районний суд м. Дніпропетров ська протягом 10 днів з дня про голошення рішення суду, без п опереднього подання заяви пр о апеляційне оскарження.

Суддя Є.А.Башмаков

СудЖовтневий районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення29.07.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу10983797
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-8502/2010

Рішення від 29.07.2010

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Башмаков Є. А.

Рішення від 15.10.2010

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Заруцька Галина Миколаївна

Рішення від 06.10.2010

Цивільне

Сніжнянський міський суд Донецької області

Корекян НаталІя Равіліївна

Рішення від 18.06.2010

Цивільне

Харцизький міський суд Донецької області

Хомінець Ірина Володимирівна

Рішення від 29.07.2010

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Башмаков Євген Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні