Ухвала
від 27.03.2023 по справі 291/1462/18
РУЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 291/1462/18

У К Р А Ї Н А

Ружинський районний суд Житомирської області

У Х В А Л А

27 березня 2023 року

Ружинський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді Митюк О.В.,

за участю секретаря Герасимчук Н.П.,

розглянувши клопотання представника третіх осіб які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Державного реєстратора Ружинської селищної ради Житомирської області, Сертифікованого інженера землевпорядника Барсука Ігора Вікторовича, Товариство з обмеженою відповідальністю Геометр, адвоката Черниша О.М. про проведення судового засідання у цивільній справі за позовом

Представника позивача Химчука Володимира Леонідовича, який діє в інтересах ОСОБА_1

до ОСОБА_2 , Ружинської селищної ради Житомирської області, третіх осіб які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Державного реєстратора Ружинської селищної ради Житомирської області, Сертифікованого інженера землевпорядника Барсука Ігора Вікторовича, Товариство з обмеженою відповідальністю Геометр

про скасування рішення Ружинської селищної ради про затвердження рішення комісії з врегулювання земельних спорів, про скасування рішення сесії Ружинської селищної ради про передачу у власність земльної ділянки, про скасування державної реєстрації прав на земельну ділянку в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконферентзв`язку EASYCON,

в с т а н о в и в:

В провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

27 березня 2023 року від представника третіх осіб які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Державного реєстратора Ружинської селищної ради Житомирської області, Сертифікованого інженера землевпорядника Барсука Ігора Вікторовича, Товариство з обмеженою відповідальністю Геометр, адвоката Черниша О.М. надійшло клопотання про проведення судового засідання в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Сторони у судове засідання не викликалися

Суд дослідивши матеріали клопотання встановив наступне.

Відповідно до ч.4 ст. 212 ЦПК України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України«Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи,що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

При цьому, відповідно до ч.5 цієї ж статті ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно з п. 2 Розділу 1 Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого Наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 року № 196, учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Відповідно до п. 5 Розділу 1 Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого Наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 року № 196, ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно з п. 2 Розділу 2 Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого Наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 року № 196, система відеоконференцзв`язку - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення(за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України https://vkz.court.gov.ua - «EasyCon»), що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

Враховуючи вищевикладене, для захисту рівності прав учасників процесу, суд вважає що клопотання представника третіх осіб про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів (через систему EASYCON) підлягає задоволенню.

Керуючись ст.212, 260, 353 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника третіх осіб які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Державного реєстратора Ружинської селищної ради Житомирської області, Сертифікованого інженера землевпорядника Барсука Ігора Вікторовича, Товариство з обмеженою відповідальністю Геометр адвоката Черниша О.М. про проведення судового засідання у цивільній справі за позовом Представника позивача Химчука Володимира Леонідовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Ружинської селищної ради Житомирської області, третіх осіб які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Державного реєстратора Ружинської селищної ради Житомирської області, Сертифікованого інженера землевпорядника Барсука Ігора Вікторовича, Товариство з обмеженою відповідальністю Геометр про скасування рішення Ружинської селищної ради про затвердження рішення комісії з врегулювання земельних спорів, про скасування рішення сесії Ружинської селищної ради про передачу у власність земльної ділянки, про скасування державної реєстрації прав на земельну ділянку, в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконферентзв`язку EASYCON, у режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Судове засідання, яке призначено на 10 год. 00 хв. 04.04. 2023 року провести в режимі відео конференції з використанням власних технічних засобів (через систему EASYCON). Відеоконференція буде проведена за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua (EasyСon).

Попередити, що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Також попередити про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відео конференції направити негайно особам,які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає

Суддя О. В. Митюк.

СудРужинський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення27.03.2023
Оприлюднено30.03.2023
Номер документу109841843
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —291/1462/18

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 14.09.2022

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 08.11.2020

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 18.01.2022

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 24.11.2021

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні