Ухвала
від 28.03.2023 по справі 146/386/23
ТОМАШПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 146/386/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"28" березня 2023 р. смт Томашпіль

Суддя Томашпільського районного суду Вінницької області Скаковська І.В., отримавши позовну заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Дунаєва Івана Борисовича до Пилипи-Борівського ліцею Томашпільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області, Відділу освіти, спорту культури та туризму Томашпільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області про визнання протиправним та скасування наказу про припинення виплати заробітної плати мобілізованому працівнику, стягнення заробітної плати, -

В С Т А Н О В И В :

27 березня 2023 року представник позивача ОСОБА_1 адвокат Дунаєв І.Б. звернувся до суду з цим позовом.

Справа підсудна Томашпільському районному суду Вінницької області, позовна заява подана і оформлена у порядку, передбаченому статтями 174, 175, 177 ЦПК України.

Підстав для залишення позову без руху, відмови у відкритті провадження у справі або повернення позову з наданих суду матеріалів не вбачається.

Згідно з ч.1 ст. 277 ЦПК України, питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі .

Відповідно до вимог ст.ст. 274, 276 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи малозначні справи, що виникають з трудових відносин.

У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

При вирішенні питаня про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту;- категорію та складність справи;- обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо;- кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Суд розглядає у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. Клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій форрмі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній. Таке клопотання має стосуватися розгляду в порядку спрощеного позовного провадження всієї справи і не може стосуватися лише певної частини позовних вимог, інакше суд не приймає його до розгляду, про що зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі. Питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Згідно з ч. 5ст. 279 ЦПК Українисуд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст. 174,175, 177, 184, 187, 179 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у справі за позовною заявою представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Дунаєва Івана Борисовича до Пилипи-Борівського ліцею Томашпільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області, Відділу освіти, спорту культури та туризму Томашпільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області про визнання протиправним та скасування наказу про припинення виплати заробітної плати мобілізованому працівнику, стягнення заробітної плати.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Судове засідання у даній справі буде проведено о 10:20годині 01травня 2023року в приміщенні Томашпільського районного суду Вінницької області за адресою: смт. Томашпіль, вул. І.Гаврилюка, 57 Томашпільського району Вінницької області.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://tm.vn.court.gov.ua/sud0224/.

Позивач ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ).

Представник позивача ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ).

Відповідачі Пилипи-Борівський ліцей Томашпільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області (вул. Партизанська 1 с. Пилипи-Борівські Тульчинського району Вінницької області 24215) та Відділ освіти, спорту культури та туризму Томашпільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області (пл. Т. Шевченка 1 смт. Томашпіль Тульчинського району Вінницької області 24200).

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу (третій особі) копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи, надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учасників справи: відповідачу.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи: позивачу.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяви по суті справи (позовна заява, відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу, що він має право звернутися до суду з клопотанням проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Копію ухвали направити учасникам справи рекомендованою кореспонденцією із зворотною розпискою за вказаними адресами, а відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Апеляційна скарга подається до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів у частині недотримання правил підсудності.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя:І. В. Скаковська

СудТомашпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення28.03.2023
Оприлюднено30.03.2023
Номер документу109857953
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —146/386/23

Рішення від 02.05.2023

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Рішення від 02.05.2023

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні