Рішення
від 02.05.2023 по справі 146/386/23
ТОМАШПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 146/386/23

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ВСТУПНА ТА РЕЗОЛЮТИВНА ЧАСТИНИ

"02" травня 2023 р. Томашпільський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Скаковської І.В.,

за участю секретаря судового засідання Райковської О.В.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача Тіхомірова О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Томашпіль в режимі відеоконференції цивільну справу за позовом представника позивача ОСОБА_2 - адвоката Дунаєва Івана Борисовича до Пилипи-Борівського ліцею Томашпільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області, Відділу освіти, спорту культури та туризму Томашпільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області про визнання протиправним та скасування наказу про припинення виплати заробітної плати мобілізованому працівнику, стягнення заробітної плати,-

ВСТАНОВИВ:

Зважаючи на складність у викладенні повного тексту рішення суду, пов`язаного з потребою у обґрунтуванні доводів сторін, на що може бути витрачений значний час, суд вважає за необхідне проголосити його вступну та резолютивну частину.

На підставі наведеного, керуючись ст.265, ст.268 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позов представника позивача ОСОБА_2 адвоката Дунаєва Івана Борисовича до Пилипи-Борівського ліцею Томашпільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області, відділу освіти, спорту, культури та туризму Томашпільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області про визнання протиправним та скасування наказу про припинення виплати заробітної плати мобілізованому працівнику, стягнення заробітної плати задовольнити.

Визнати протиправним та скасувати наказ № 27-к від 19.07.2022 року директора Пилипи- Борівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Томашпільської селищної ради Вінницької області «Про внесення змін до наказу № 5 -к від 28.02.2022 року «Про увільнення від роботи вчителя фізичної культури ОСОБА_2 на час особливого періоду», яким мобілізованому ОСОБА_2 , вчителю фізичної культури Пилипи-Борівського ліцею Томашпільської селищної ради Вінницької області з 19.07.2022 року припинено виплату заробітної плати на підставі п.п.17 п. 1 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022 року № 2352-ІХ.

Зобов`язати відділ освіти, спорту, культури та туризму Томашпільської селищної ради поновити ОСОБА_2 збереження середнього заробітку на період мобілізації на час воєнного стану, провівши нарахування середнього заробітку з 19 липня 2022 року та виплатити йому середній заробіток з 19 липня 2022 року та нараховувати в подальшому до скасування такого права.

Стягнути з Пилипи-Борівського ліцею Томашпільської селищної ради Вінницької області та відділу освіти, спорту, культури та туризму Томашпільської селищної ради на користь ОСОБА_2 судові витрати у вигляді витрат на правничу допомогу в сумі 5000 (п`ять тисяч) гривень в рівних частках, в розмірі 2500 (дві тисячі п`ятсот гривень) з кожного.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Рішення може бути оскаржене протягом 30 днів з дня його проголошення до Вінницького апеляційного суду. В разі проголошення вступної та резолютивної частини або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, в той же строк з дня складання повного судового рішення.

Суддя: І. В. Скаковська

СудТомашпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення02.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110594037
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —146/386/23

Рішення від 02.05.2023

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Рішення від 02.05.2023

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні