Ухвала
від 29.03.2023 по справі 227/4968/20
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29.03.2023 227/4968/20

УХВАЛА

29 березня 2023 року м. Добропілля

Добропільський міськрайонний суд Донецької області у складі

Головуючого судді Левченка А.М.,

за участю

секретаря судового засідання Черкасової О.В.,

представника відповідача Голуба П.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК Добропіллявугілля», Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, Первинної організації профспілки працівників вугільної промисловості України шахта «Новодонецька» ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» про оскарження неправомірних дій і визнання протиправними та скасування індивідуального акту,-

ВСТАНОВИВ

В провадженні Добропільського міськрайоннного суду Донецької області (головуючий суддя Левченко А.М.) перебувають: цивільна справа № 227/4968/20 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК Добропіллявугілля», Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, Первинної організації профспілки працівників вугільної промисловості України шахта «Новодонецька» ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» про оскарження неправомірних дій і визнання протиправними та скасування акту індивідуальної дії комісії (акт спеціального розслідування нещасного випадку, гострого професійного захворювання (отруєння) аварії, що стався 07 жовтня 2015 року на шахті «Новодонецька» ВСП «Шахтоуправління «Білозерське» ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» форми Н-1/НП від 03.07.2019 року) та цивільна справа № 227/1644/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК «Добропіллявугілля» про встановлення факту нещасного випадку, що трапився на виробництві під час виконання трудових обов`язків, та отримання виробничої травми, наслідком чого стало каліцтво, що стався 07 жовтня 2015 року на шахті «Новодонецька» ВСП «Шахтоуправління «Білозерське» ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля».

09.01.2023 року по справі № 227/4968/20 через канцелярію суду надійшло клопотання представника відповідача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області Бабійчук Тетяни Валеріївни про заміну відповідача правонаступником Головне управління пенсійного фонду в Донецькій області.

В обґрунтування клопотання зазначено, що 01.01.2023 набув чинності Закон України від 23 вересня 1999 року №1105-ХІV «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування, викладений у новій редакції, відповідно до ст.4 зазначеного Закону, уповноваженим органом управління в системі загальнообов`язкового державного соціального страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку є Пенсійний фонд України.

Вказує, що Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду реорганізовано шляхом їх приєднання до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023 року і з цього часу відбулося публічне правонаступництво, тобто перехід прав та обов`язків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, що є відповідачем у справі до Головного управління Пенсійного Фонду України в Донецькій області.

Просить замінити відповідача по справі № 227/4968/20 Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області його правонаступником Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Нормами ч. 1 статті 55 ЦПК України передбачено, що у разі припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи, наведені вище обставини, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання представника відповідача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області Бабійчук Тетяни Валеріївни про заміну відповідача його правонаступником.

Відповідно до ч. 1 ст. 188 ЦПК України, в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги.

Суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами: одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача; одного й того самого позивача до різних відповідачів; різних позивачів до одного й того самого відповідача.

Об`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ.

Згідно ч. 7 ст. 188 ЦПК України про об`єднання справ в одне провадження, роз`єднання позовних вимог, про відмову в об`єднанні справ в одне провадження суд постановляє ухвалу.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

У зв`язку з тим, що цивільні справи № 227/4968/20 та № 227/1644/21 пов`язані між собою підставою виникнення та поданими доказами і спільний їх розгляд є доцільним, суд вважає необхідним до початку проведення підготовчого засідання об`єднати їх в одне провадження, оскільки таке об`єднання не порушує принципів цивільного судочинства та лише сприятиме своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин, задля ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів у спірних правовідносинах.

28.03.2023 та 29.03.2023 року через канцелярію суду надійшли клопотання позивача ОСОБА_1 та представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК Добропіллявугілля» Гаврихіва В.В. про відкладення підготовчого судового засідання, у зв`язку з перебуванням в евакуації за межами Донецької області та активними бойовими діями на території Донецької області. Крім цього позивач ОСОБА_1 зазначив, що бажає прийняти участь в судовому засіданні.

Представник відповідача Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці Голуба П.А. проти задоволення клопотань про відкладення підготовчого судового засідання не заперечував.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи позицію учасників справи та їх представників, суд вважає за необхідне проведення підготовчого судового засідання відкласти.

Керуючись ст.ст. 188, 197, 260, 261 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ

1. Клопотання представника відповідача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області Бабійчук Т.В. про заміну сторони задовольнити.

Замінити відповідача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області у справі № 227/4968/20 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК Добропіллявугілля», Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, Первинної організації профспілки працівників вугільної промисловості України шахта «Новодонецька» ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» про оскарження неправомірних дій і визнання протиправними та скасування індивідуального акту, його правонаступником - Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

2. Справу № 227/4968/20 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК Добропіллявугілля», Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, Первинної організації профспілки працівників вугільної промисловості України шахта «Новодонецька» ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» про оскарження неправомірних дій і визнання протиправними та скасування акту індивідуальної дії комісії, та справу № 227/1644/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК «Добропіллявугілля» про встановлення факту нещасного випадку, що трапився на виробництві під час виконання трудових обов`язків, та отримання виробничої травми, наслідком чого стало каліцтво об`єднати в одне провадження.

Об`єднаній справі присвоїти № 227/4968/20.

3. Клопотання позивача ОСОБА_1 та представника відповідача ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» Гаврихіва В.В. про відкладення підготовчого судового засідання задовольнити.

Підготовче судове засідання в об`єднаній цивільній справі № 227/4968/20 відкласти до 31.05.2023 року до 9:30.

4. Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена в частині заміни сторони у справі шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду. В іншій частині ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя А.М. Левченко

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення29.03.2023
Оприлюднено30.03.2023
Номер документу109858377
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —227/4968/20

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

Ухвала від 04.01.2022

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Любчик В. М.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва В. В.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні