Ухвала
від 29.03.2023 по справі 214/3560/21
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/3560/21

2/214/2156/23

У Х В А Л А

про прийняття справи до провадження

29 березня 2023 року м. Кривий Ріг

Суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Ткаченко А.В., дослідивши матеріали цивільної справи №214/3560/21 за уточненою позовною заявою Виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради, представленої органом опіки та опікування, що діє в інтересах та на захист малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Криворізький міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на утримання малолітніх дітей, накладення заборони на відчуження житла, -

ВСТАНОВИВ:

Представник Виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради, представленого органом опіки та піклування, діючи в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , звернувся до суду з позовною заявою 07 травня 2021 року, у подальшому змінивши предмет позову шляхом подання позовної заяви в уточненій редакції від 16 лютого 2022 року (а.с.49-53), просить суд: позбавити ОСОБА_3 батьківських прав у відношенні малолітніх дітей - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та передати їх органу опіки та піклування для подальшого влаштування; стягнути із ОСОБА_3 аліменти на утримання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , по 1/3 частці від усіх видів її заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, на кожну дитину окремо, на користь державного закладу, в якому перебуватимуть діти або опікуна; накласти заборону на відчуження майна у вигляді житлового приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 до досягнення повноліття ОСОБА_2 , право користування яким мають обидві дитини; відповідно до п.14 ч.1 ст.3 Закону України «Про судовий збір», звільнити від сплати судового збору за подання позовної заяви про захист прав малолітніх дітей.

Ухвалою суду від 21 липня 2021 року (головуючий суддя Євтушенко О.І.) позовну заяву прийнято до розгляду з відкриттям загального позовного провадження з проведенням підготовчого судового засідання (а.с.29).

Наказом №52-к від 06 квітня 2022 року суддя ОСОБА_4 увільнений від здійснення правосуддя на час проходження військової служби за призовом під час мобілізації. У зв`язку з цим за результатами повторного автоматизованого розподілу на підставі розпорядження керівника апарату суду №590 від 25 липня 2022 року та протоколу матеріали позову передано в провадження судді Ковтун Н.Г. (а.с.60, 61).

Ухвалою суду від 30 листопада 2022 року (головуючий суддя Ковтун Н.Г.) прийнято до розгляду уточнений позов органу опіки та піклування; закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду (а.с.73).

Ухвалою суду від 22 березня 2023 року суддею Ковтун Н.Г. задоволено заяву про самовідвід від розгляду цивільної справи (а.с.86-87).

За результатами повторного автоматизованого розподілу справу передано у провадження судді Ткаченку А.В. відповідно до протоколу від 24 березня 2023 року.

Відповідно до ч.11 ст.33 ЦПК України, справа, розгляд якої розпочато одним суддею чи колегією суддів, повинна бути розглянута цим же суддею чи колегією суддів, за винятком випадків, що унеможливлюють участь судді у розгляді справи, та інших випадків, передбачених ЦПК України.

Як слідує з ч.2 ст.34 ЦПК України, у разі зміни складу суду на стадії судового розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

За даних обставин вважаю за необхідне прийняти справу до свого провадження з призначенням до розгляду в порядку загального позовного провадження зі стадії судового розгляду, оскільки попереднім складом суду вирішено питання закриття підготовчого провадження. Обставин, які б визначали доцільність повернення на стадію підготовчого провадження, наразі судом не встановлено.

З огляду на перебування відповідача ОСОБА_3 під вартою в ДУ «Криворізька УВП №3» у Дніпропетровській області, суд вважає за необхідне доручити адміністрації вказаної установи вручити відповідачеві копію даної ухвали та роз`яснити право на подання клопотання про її участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст.33, 34, 175, 177, 260, 261 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до свого провадження цивільну справу №214/3560/21 за уточненою позовною заявою Виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради, представленої органом опіки та опікування, що діє в інтересах та на захист малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Криворізький міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на утримання малолітніх дітей, накладення заборони на відчуження житла.

Розгляд цивільної справи проводити в порядку загального позовного провадження зі стадії судового розгляду.

Призначити судове засідання із розгляд справи на 09.30 год. 27 квітня 2023 року, яке відбудеться в приміщенні Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за адресою: вул. Демиденка 3-а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, зал судових засідань №2, ІІ поверх.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, у встановленому законом порядку.

Доручити адміністрації Державної установи «Криворізька УВП №3» у Дніпропетровській області в порядку ч.7 ст.130 ЦПК України виконати наступні дії:

-вручити під розписку відповідачеві ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , копію ухвали суду від 29 березня 2023 року;

-з`ясувати, чи бажає ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції (подавши до суду відповідне клопотання або повідомлення) або вважає за можливе справу розглядати без її участі в судовому засіданні (із викладенням позиції щодо суті пред`явлених вимог).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади за посиланням http://court.gov.ua/fair/sud0435/ за номером справи.

Копію ухвали суду надіслати всім учасникам справи для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Ткаченко

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення29.03.2023
Оприлюднено30.03.2023
Номер документу109869542
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —214/3560/21

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 30.11.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 21.07.2021

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Євтушенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні