Ухвала
від 30.03.2023 по справі 737/53/23
КУЛИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 737/53/23

Провадження № 2/737/54/23

У Х В А Л А

30 березня 2023 року смт Куликівка

Куликівский районний суд Чернігівської області

у складі: головуючого судді Лібстера А. С.

секретар судового засідання Бурмака В. Л.

за участі:

представника відповідача ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВИМАЛ-АГРО» адвоката Березовського О. Д.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в приміщенні суду в смт Куликівка цивільну справу № 737/40/23 за позовом

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГЕТЬМАНСЬКЕ»</a>, до відповідачів: 1. ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВИМАЛ-АГРО», 2. ОСОБА_1 , про визнання недійсним договору оренди землі та скасування рішення про державну реєстрацію речового права на нерухоме майно,

В С Т А Н О В И В:

01.02.2023 позивач звернувся до суду із вказаним позовом, в якому просить визнати недійсним договір оренди землі, укладений між ПРИВАТНИМ ПІДПРИЄМТВОМ «ВИМАЛ-АГРО» та ОСОБА_1 , зареєстрований 16.03.2021 року в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за номером запису про інше речове право 41050652, та скасувати рішення державного реєстратора Черниської сільської ради Чернігівського району, Чернігівської області Углик Наталії Миколаївни про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 57157690 від 18.03.2021, яким зареєстровано право оренди ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМТВА «ВИМАЛ-АГРО» земельної ділянки з кадастровим номером 7422782000:02:005:1052. Позивач посилається на те, що зазначена земельна ділянка, власником якої є ОСОБА_1 , на момент укладення договору оренди з ПП «ВИМАЛ-АГРО» перебувала в оренді у позивача, реєстрація оспорюваного договору оренди є повторною та безпідставною.

Ухвалою головуючого суді від 16.02.2023, після отримання відомостей про зареєстроване місце проживання ОСОБА_1 , позовну заяву було прийнято до розгляду та відкрите спрощене позовне провадження.

Згідно з ухвалою Куликівського районного суду від 10.03.2023 розгляд справи за позовом ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГЕТЬМАНСЬКЕ»</a>, до відповідачів: 1. ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВИМАЛ-АГРО» та ОСОБА_1 , про визнання недійсним договору оренди землі та скасування рішення про державну реєстрацію речового права на нерухоме майно, належить проводити в загальному позовному провадженні зі стадії відкриття провадження, підготовче судове засідання призначене на 30.03.2023.

Представник позивача ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, надав клопотання про проведення підготовчого судового засідання за його відстуності, клопотання представника відповідача ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВИМАЛ-АГРО» про залучення третіх осіб просив залишити без задоволення.

ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явився, про день та час розгляду справи був повідомлений належним чином, причин неявки не повідомив.

Представник відповідача ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВИМАЛ-АГРО» адвокат Березовський О. Д. надав заяву про проведення підготовчого судового засідання без його участі, до початку підготовчого судового засідання подав клопотання про залучення до участі у розгляді справи третіх осіб на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, а саме державного реєстратора Черниської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області Углик Наталії Миколаївни, яка здійснювала реєстрацію права оренди за ПП «ВИМАЛ-АГРО», питання законності та правомірності дій якої підлягає оцінці судом, та Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, як уповноваженого органу виконавчої влади, що займається питаннями топографічної, геодезичної, картографічної діяльності, та виконує регуляторну і дозвільну роботу, яка стосується земельних питань, в тому числі державної реєстрації земельних ділянок з присвоєнням їм відповідного кадастрового номеру.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов висновку про необхідність залучити до участі у справі зазначених третіх осіб на стороні відповідача, оскільки предметом доказування у справі є питання державної реєстрації земельних ділянок і присвоєнням їм відповідного кадастрового номеру, а також питання законності та обґрунтованості державної реєстрації речового права оренди земельної ділянки.

На підставі викладеного, керуючись ст. 53 Цивільного процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В :

Відкласти підготовче засідання на 21 квітня 2023 року на 10.00 годину

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору

-державного реєстратора Черниської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області Углик Наталії Миколаївни ( адреса: вул. Перемоги, буд. 1А, с. Черниш, Чернігівського району, Чернігівської області, індекс 15522);

-Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області (адреса: вул. П`ятницька, буд. 11А, м. Чернігів, індекс 14000, адреса електронної пошти chernihiv@land.gov.ua).

Запропонувати третім особам у строк до 21.04.2023 надати письмові пояснення на позов та відзив відповідно.

В судове засідання викликати учасників справи.

Суддя А. С. Лібстер

СудКуликівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення30.03.2023
Оприлюднено03.04.2023
Номер документу109904158
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо припинення права оренди

Судовий реєстр по справі —737/53/23

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Рубаненко Н. Ю.

Рішення від 22.11.2023

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Рубаненко Н. Ю.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Рубаненко Н. Ю.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Рубаненко Н. Ю.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Лібстер А. С.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Лібстер А. С.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Лібстер А. С.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Лібстер А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні