Ухвала
від 30.03.2023 по справі 749/751/22
ЩОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 749/751/22

Номер провадження 2/749/40/23

У Х В А Л А

30 березня 2023 року місто Сновськ

Щорський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого судді: Кравчук М. В.

за участю секретаря: Павленко В. В.

представника позивачаШарпан О.І.,представника відповідачаКарпенка Д.В., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду в місті Сновськ справу за позовом комунального некомерційного підприємства «Сновський центр первинної медичної допомоги» Сновської міської ради Корюківського району Чернігівської області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача, Сновська міська рада Корюківського району Чернігівської області, про стягнення коштів, -

В С Т А Н О В И В:

У підготовчому засіданні 30.03.2023 р. на стадії з`ясування судом питання про те, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, та вирішення питання про витребування додаткових доказів (п. 7 ч. 2 ст. 197 ЦПК України) судом було оголошено учасникам судового засідання перелік доказів, на які є посилання у матеріалах справи, але які не були надані сторонами.

Згідно п. 5 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи.

На виконання вказаної норми судом було роз`яснено в ході судового засідання обставини справи, які можуть бути підтверджені доказами, що не надані сторонами.

За наслідками отримаї інформації представник позивача заявила клопотання про витребування від Сновської міської ради Корюківського району Чернігівської області Програми місцевих стимулів для медичних працівників Сновської ОТГ на 2020-2022 роки з усіма змінами, доповненнями та додатками до неї; інформації про те, яким документом передбачено обов`язок медичного працівника подавати заяву на отримання матеріальної допомоги.

Представник відповідача проти витребування судом доказів заперечував, зазначаючи про те, що позивач не був позбавлений можливості подати такі докази разом із позовною заявою та достеменно володів інформацією про існування таких доказів. Проти витребування інформації про те, яким документом передбачено обов`язок медичного працівника подавати заяву на отримання матеріальної допомоги, не заперечував.

Заслухавши думку учасників підготовчого засідання, суд зазначає про таке.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Як вбачається з копії претензії КНП «Сновський ЦПМД» від 01.11.2022 р. № 02-262, адресованої ОСОБА_1 , у ній міститься посилання на додаток до Програми місцевих стимулів для медичних працівників КНП «Сновська ЦРЛ» на 2020-2022 роки (далі - Програма), затвердженої рішенням 42 сесії 7 скликання від 20.12.2019 р. № 4-42/VI, зі змінами та доповненнями, яким згідно доводів зазначеної претензії передбачено, що у разі звільнення відповідача з посади лікаря, отримана нею матеріальна допомога підлягає поверненню.

Позивачем до позовної заяви додано копію Програми, яка такого додатку не містить, а також не надано змін та доповнень до вказаної Програми.

Також відповідачем у відзиві на позовну заяву зазначено, що до Програми, в тому числі рішенням Сновської міської ради Корюківського району Чернігівської області від 23.06.2020 р. № 8-48/VII, було внесено зміни, згідно яких змінилася назва Програми, на підставі якої видавалися кошти і її умови, а дія Програми поширилась на відповідача.

За доводами відзиву саме на підставі Програми в редакції від 23.06.2020 р. відповідач просила виділити їй матеріальну допомогу як молодому спеціалісту.

Разом з тим, відповідачем копії Програми у вищезгаданій редакції також надано не було.

З урахуванням наведеного суд зауважує, що оскільки Програма (в тому числі з урахуванням зміненої назви), додатки, зміни і доповнення до неї затверджуються органом місцевого самоврядування, причини ненадання позивачем та відповідачем зазначених доказів слід вважати поважними.

Таким чином, суд дійшов висновку про необхідність витребування від Сновської міської ради Корюківського району Чернігівської області копій усіх додатків, а також змін і доповнень до Програми місцевих стимулів для медичних працівників Сновської ОТГ на 2020-2022 роки (попередня назва - Програма місцевих стимулів для медичних працівників КНП «Сновська ЦРЛ» на 2020-2022 роки).

Крім того, позивач у позовній заяві зазначає, що відповідач була ознайомлена з умовами надання одноразової матеріальної допомоги, що підтверджується її заявою, адресованою голові Сновської міської ради Корюківського району Чернігівської області.

Згідно ч. 2 ст. 78 ЦПК України обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Для встановлення допустимості вказаного доказу в якості ознайомлення відповідача з умовами отримання одноразової матеріальної допомоги суд вважає за необхідне витребувати від Сновської міської ради Корюківського району Чернігівської області, як розпорядника інформації, інформацію про те, яким документом внутрішнього чи зовнішнього документообігу передбачено заявний характер отримання одноразової матеріальної допомоги, що є предметом позову, та надати докази, що це підтверджують.

Питання забезпечення чи попередньої оплати витрат осіб, пов`язаних із поданням відповідних доказів, вирішенню не підлягає.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на проведення необхідних підготовчих дій, у тому числі визначення обсягу доказів, які підлягають витребуванню, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити розгляд справи по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 78, 81, 83, 84, 189, 197, 198, 200, 247, 260 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання позивача про витребування доказів та інформації задовольнити.

Витребувати від Сновської міської ради Корюківського району Чернігівської області копії усіх додатків, а також змін і доповнень до Програми місцевих стимулів для медичних працівників Сновської ОТГ на 2020-2022 роки (Програми місцевих стимулів для медичних працівників КНП «Сновська ЦРЛ» на 2020-2022 роки).

Витребувати від Сновської міської ради Корюківського району Чернігівської області інформацію про те, яким документом внутрішнього чи зовнішнього документообігу передбачено заявний характер отримання одноразової матеріальної допомоги, що є предметом позову, та відповідні докази, що це підтверджують.

Витребувані докази направити (подати) до Щорського районного суду Чернігівської області (місцезнаходження: 15200, Чернігівська область, місто Сновськ, вулиця 30 років Перемоги, 37-б) до 18квітня 2023 року.

Попередити осіб, від яких витребовуються докази, що у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, у встановлені в ухвалі строки, такі особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити осіб, від яких витребовуються докази, про можливість застосування заходів процесуального примусу у випадку невиконання вимог даної ухвали, передбачених статтею 144 Цивільного процесуального кодексу України.

Закрити підготовчепровадження тапризначити справудо судовогорозгляду посуті на 26квітня 2023 року о 12 години 00 хвилин.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя М. В. Кравчук

Дата ухвалення рішення30.03.2023
Оприлюднено03.04.2023
Номер документу109904270
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —749/751/22

Рішення від 16.05.2023

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Кравчук М. В.

Рішення від 16.05.2023

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Кравчук М. В.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Кравчук М. В.

Ухвала від 28.12.2022

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Кравчук М. В.

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Кравчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні