Ухвала
від 03.04.2023 по справі 638/6827/22
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про призначення судового розгляду

03 квітня 2023 року

м. Харків

справа № 638/6827/22

провадження №1-кп/638/932/23

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

обвинуваченого - ОСОБА_4 ,

захисника - адвоката ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у м. Харкові в приміщенні зали судових засідань Дзержинського районного суду м. Харкова обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № у кримінальному провадженні № 42021221090000034 від 24 лютого 2021 року стосовно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Єранос Мартунінського району Республіки Арменія, громадянина України, з середньою спеціальною освітою, працює директором ТОВ «Миколаївбудцентр», який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень - злочинів, передбачених частиною четвертою статті 191, частиною другою статті 366 КК України,

установив:

28 листопада 2022 року в провадження Дзержинського районного суду м. Харкова надійшов обвинувальний акт з реєстром матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно ОСОБА_4 за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень - злочинів, передбачених частиною четвертою статті 191, частиною другою статті 366 КК України.

Запобіжний захід стосовно обвинуваченого ОСОБА_4 не застосовувався.

Ухвалою суду від 29 листопада 2022 року у вказаному кримінальному провадженні призначено підготовче судове засідання.

Прокурор у підготовчому судовому засіданні просив призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

Крім того, у судовому засіданні прокурор вважав необхідним направити доручення уповноваженому органу з питань пробації для складення досудової доповіді щодо обвинуваченого ОСОБА_4 .

Обвинувачений та його захисник у підготовчому судовому засіданні вважали за можливе призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні. Стосовно доручення уповноваженому органу з питань пробації для складення досудової доповіді щодо обвинуваченого ОСОБА_4 не заперечували.

Представник потерпілого Державного підприємства "Дороги Харківщини", в особі директора ОСОБА_6 , подав до суду заяву, в якій просив підготовче судове засідання та подальший судовий розгляд кримінального провадження провести за його відсутності.

Інших клопотань, які перешкоджають призначенню судового розгляду, не заявляли.

Суд, заслухавши думку учасників кримінального провадження, відповідно до положень статті 314 КПК України, яка регламентує порядок та межі підготовчого судового засідання, вивчивши обвинувальний акт та долучений до нього реєстр матеріалів досудового розслідування, доходить таких висновків.

Підстави для закриття кримінального провадження відсутні. Обвинувальний акт складено відповідно до вимог статті 291 КПК України, при його затвердженні прокурором дотримані вимоги закону. Підстав для направлення обвинувального акту для визначення підсудності не встановлено. Кримінальне провадження підсудне Дзержинському районному суду м. Харкова.

Пунктом п`ятим частини третьої статті 314 КПК України визначено, що у підготовчому судовому засіданні суд має право призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акта.

На підставі вищевикладеного суд доходить висновку про необхідність призначення судового розгляду на підставі обвинувального акту стосовно ОСОБА_4 .

Зазначене судове засідання з урахуванням принципу гласності та відкритості судового провадження слід проводити відкрито, обмеження щодо цього, передбачені частиною другою статті 27 КПК України, відсутні.

Відповідно до статті 314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду.

Досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні нетяжкого або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі. Досудова доповідь щодо неповнолітнього обвинуваченого віком від 14 до 18 років складається незалежно від тяжкості вчиненого злочину, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до статей 314, 314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання, суд зобов`язаний залучити орган пробації для підготовки і складання досудової доповіді. Заборон щодо складання досудової доповіді у вказаному кримінальному провадженні не встановлено.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне доручити представнику персоналу Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області скласти досудову доповідь щодо обвинуваченого ОСОБА_7 .

Керуючись статтями 314-316, 369-372 КПК України, суд -

ухвалив:

Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту з реєстром матеріалів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021221090000034 від 24 лютого 2021 року стосовно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень - злочинів, передбачених частиною четвертою статті 191, частиною другою статті 366 КК України, на 10 квітня 2023 року о 14 годині 00 хвилин у приміщенні Дзержинського районного суду м. Харкова за адресою: м. Харків, проспект Перемоги, 52-В.

Судовий розгляд кримінального провадження здійснювати суддею одноособово.

Викликати учасників кримінального провадження в судове засідання.

Доручити представнику персоналу Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області скласти та подати до Дзержинського районного суду м. Харкова в строк до 25 квітня 2023 року досудову доповідь у відношенні обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень - злочинів, передбачених частиною четвертою статті 191, частиною другою статті 366 КК України.

Роз`яснити обвинуваченому, що йому надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Копію ухвали надіслати начальнику органу пробації для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене частиною першою статті 392 Кримінального процесуального кодексу України.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.04.2023
Оприлюднено04.04.2023
Номер документу109952018
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

Судовий реєстр по справі —638/6827/22

Ухвала від 21.03.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Яковлева В. М.

Ухвала від 21.03.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Яковлева В. М.

Ухвала від 27.11.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Яковлева В. М.

Ухвала від 05.07.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Яковлева В. М.

Ухвала від 03.04.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Яковлева В. М.

Ухвала від 29.11.2022

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Яковлева В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні