Ухвала
від 24.03.2023 по справі 569/3578/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/3578/23

1-кс/569/1975/23

УХВАЛА

24 березня 2023 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання заступника начальника відділу СУ ГУ НП в Рівненській області майора поліції ОСОБА_3 , яке погоджене із прокурором відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника відділу СУ ГУ НП в Рівненській області майор поліції ОСОБА_3 , звернувся в суд із клопотанням, яке погоджено із прокурором відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання зазначає, що посадові особи КЗ «Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг» Рівненської обласної ради спільно з ФОП ОСОБА_5 , за результатами проведеної закупівлі UA-2022-12-23-008516-a (без використання електронної системи), 22.12.2022 укладено договір № 88 про закупівлю 4785 кг цукерок шоколадних в асортименті на суму 999 999 гривень, що може свідчити про можливе заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення - кримінальне правопорушення, передбаченк ч. 4 191 КК України.

Підстави для обшуку - в ході опрацювання веб-порталу «Прозорро» встановлено, що КЗ «Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг» Рівненської обласної ради за результатами закупівлі UA-2022-12-23-008516-a (без використання електронної системи), 22.12.2022 з ФОП ОСОБА_5 укладено договір № 88 про закупівлю 4785 кг цукерок шоколадних в асортименті на суму 999 999 гривень.

Зазначена закупівля проведена з порушенням Закону України «Про публічні закупівлі» та Постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», тобто без застосування процедури закупівлі відкритих торгів.

Допитані в якості свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , вказали, що на виконання умов вищевказаних договорів ними на ринку Дикого в м. Рівне було закуплено та поставлено цукерки виробництва фірми «Рошен», а саме Джонні крокер чоко, Джонні крокер мілк, Тофеліні з шоколадною начинкою, Нуга Рошен, Нуга Рошен з арахісом, Канді нут з арахісом, Канді нуга арахіс, Шоколапки, Ромашка та Цукерки Конафетто, при цьому інші види цукерок закуплено та поставлено не було.

Вказані покази суперечать фактичним даним отриманим в ході досудового слідства, від так 13.03.2023 під час виконання ухвали слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області в Управлінні соціального захисту населення Рівненської районної державної адміністрації Рівненської військової адміністрації, за адресою: м. Рівне вул. Соборна, 366 А, було отримано зразки поставленої продукції подарункових наборів, в яких знаходились цукерки виробництва ПрАТ «Вінницька кондитерська фабрика» та ПрАТ «Кременчуцька кондит.фабрика «Рошен», а саме: «JOHNNY KROCKER choco flavour», «JOHNNY KROCKER milk flavour», «СHOCO LAPKI», «Toffelini Milky SPLASH», «KORIVKA ROSHEN», «CANDY NUT», «NOUGAT PEANUTS», «COFFEE LIKE», «BIM BOM», «SWET DROP milk filled candies», «NOUGAT cream cocoa», «NOUGAT creme brulee» та «РОМАШКА рошен». Окрім цього, згідно інформації отриманої від сільських та селищних рад Рівненської області, для них також було передано для передачі дітям внутрішньо переміщених осіб цукерки, асортимент який відрізняється від того, який відповідно до показів свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , а також наданими ними документів, фактично було поставлено.

Таким чином, встановлено, що за місцем реєстрації та фактичним місйем проживання фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 ( НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , зберігаються речі та документи, що стосуються вчинення даного кримінального правопорушення.

Житло, чи інше володіння особи, де планується проведення обшуку - квартира, за місцем реєстрації та фактичним місцем проживання фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 .

Особа, якій належить житло - згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, на об`єкт нерухомого майна - квартира, за адресою: АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ОСОБА_7 .

Речі, які планується відшукати та їх індивідуальні або родові ознаки - юридичні, фінансові, бухгалтерські документи щодо взаємовідносин КЗ «Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг» Рівненської обласної ради (код ЄДРПОУ 33082216) з фізичною особою-підприємцем ОСОБА_5 ( НОМЕР_1 ), документів, що стосуються підготовки та проведення закупівлі 4785 кг цукерок шоколадних в асортименті (тендер UA-2022-12-23-008516-a), документів, щодо укладення та виконання договору № 88 від 22.12.2022 (оригіналу даного договору, з усіма додатками, специфікаціями, змінами до них, сертифікати якості продукції та документи, щодо її походження, документи про виконання умов даного договору (накладні, податкові накладні, акти приймання-передачі, тощо), документи, щодо закупівлі іншої продукції, яка могла бути підмінена у новорічні подарунки, зразки поставленої продукції, чорнові записи, засоби мобільного та інтернет-зв`язку, у тому числі мобільні термінали систем зв`язку, смартфони, мобільні телефони, в яких містяться текстові файли, зображення, фотознімки, нотатки, аудіо-, відеозаписи, листування в смс-повідомленнях, у месенджерах та файлообмінниках «Skype», «IMessage», «WhatsApp», «Viber», «Telegram», «Signal» та інших, інформація в електронному вигляді, що стосується спілкування ОСОБА_5 з іншими особами щодо укладення та виконання вказаних вище договорів, а також інші матеріальні об`єкти (речі та документи), які зберегли на собі сліди, або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ у зазначеному кримінальному провадженні, в тому числі можуть містити відомості про факти злочинної змови із іншими особами та про обставини, що встановлюються під час кримінального провадження.

Слідчий в судовому засідання клопотання підтримав, просив задовольнити з підстав, викладених у ньому.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши надані матеріали кримінального провадження судом встановлено, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, на об`єкт нерухомого майна - квартира, за адресою: АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ОСОБА_7 , де фактичне місцем проживання фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 .

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 236 КПК України, ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором. Для участі в проведенні обшуку може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, представник та інші учасники кримінального провадження.

З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в обшуку має право запросити спеціалістів. Слідчий, прокурор вживає належних заходів для забезпечення присутності під час проведення обшуку осіб, чиї права та законні інтереси можуть бути обмежені або порушені. Незалежно від стадії цієї слідчої дії слідчий, прокурор, інша службова особа, яка бере участь у проведенні обшуку, зобов`язані допустити на місце його проведення захисника чи адвоката, повноваження якого підтверджуються згідно з положеннями статті 50 цього Кодексу.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування можуть знаходиться в квартирі, за місцем реєстрації та фактичним місцем проживання фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві приватної власності належить ОСОБА_7 та мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 42023180000000023 від 21.02.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, в квартирі, за місцем реєстрації та фактичним місцем проживання фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві приватної власності належить ОСОБА_7 , з метою відшукання та вилучення юридичних, фінансових, бухгалтерських документів щодо взаємовідносин КЗ «Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг» Рівненської обласної ради (код ЄДРПОУ 33082216) з фізичною особою-підприємцем ОСОБА_5 ( НОМЕР_1 ), документів, що стосуються підготовки та проведення закупівлі 4785 кг цукерок шоколадних в асортименті (тендер UA-2022-12-23-008516-a), документів, щодо укладення та виконання договору № 88 від 22.12.2022 (оригіналу даного договору, з усіма додатками, специфікаціями, змінами до них, сертифікати якості продукції та документи, щодо її походження, документи про виконання умов даного договору (накладні, податкові накладні, акти приймання-передачі, тощо), документів, щодо закупівлі іншої продукції, яка могла бути підмінена у новорічні подарунки, зразків поставленої продукції, чорнових записів, засобів мобільного та інтернет-зв`язку, у тому числі мобільних терміналів систем зв`язку, смартфонів, мобільних телефонів, в яких містяться текстові файли, зображення, фотознімки, нотатки, аудіо-, відеозаписи, листування в смс-повідомленнях, у месенджерах та файлообмінниках «Skype», «IMessage», «WhatsApp», «Viber», «Telegram», «Signal» та інших, інформації в електронному вигляді, що стосується спілкування ОСОБА_5 з іншими особами щодо укладення та виконання вказаних вище договорів, а також інших матеріальних об`єктів (речей та документів), які зберегли на собі сліди, або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ у зазначеному кримінальному провадженні, в тому числі можуть містити відомості про факти злочинної змови із іншими особами та про обставини, що встановлюються під час кримінального провадження.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.03.2023
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу109997130
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/3578/23

Ухвала від 26.01.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 20.02.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 22.01.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 22.01.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 27.11.2023

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні