Ухвала
від 03.04.2023 по справі 370/2491/20
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний номер справи: 370/2491/20 Головуючий у суді першої інстанції: Мазка Н.Б.

Номер провадження: 22-ц/824/7386/2023 Доповідач у суді апеляційної інстанції: Коцюрба О.П.

У Х В А Л А

про поновлення строку та відкриття апеляційного провадження

03 квітня 2023 року Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - Коцюрби О.П.,

суддів: Білич І,М., Слюсар Т.А.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у справі за апеляційною скаргою Обслуговуючого кооперативу «Садове товариство «Івушка» на рішення Макарівського районного суду Київської області від 24 жовтня 2022 року за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Садове товариство «Івушка» про відшкодування матеріально та моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Макарівського районного суду Київської області від 24 жовтня 2022 року позов ОСОБА_1 задоволено частково.

Не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції Обслуговуючий кооператив «Садове товариство «Івушка», 10 березня 2023 рокуподав апеляційну скаргу, пропустивши строк на апеляційне оскарження.

В апеляційній скарзі, відповідач звернулась з клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження, у якому, , посилаючись на те, що повне рішення суду представником відповідача отримано 01 березня 2022 року, просить поновити пропущений строк на апеляційне оскарження.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що причини пропуску апелянтом строку на апеляційне оскарження, зазначені в клопотанні про поновлення строку, є поважними.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Частиною 3 ст. 354 ЦПК України передбачено, що строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Згідно з приписами ч. 1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

З матеріалів справи вбачається, що оскаржуване рішення Макарівського районного суду Київської області у даній справі ухвалено 24 жовтня 2022 року.

Копію повного рішення Макарівського районного суду Київської області від 24 жовтня 2022 року представник Обслуговуючого кооперативу «Садове товариство «Івушка» - адвокат Пшенишний О.О. отримав 01 березня 2023 року, що підтверджується розпискою (том 2 а.с. 26).

Відомостей щодо іншої дати отримання відповідачем копії оскаржуваного рішення суду матеріали справи не містять.

Апеляційну скаргу подано до суду апеляційної інстанції засобами поштового зв`язку 10 березня 2023 року, тобто, протягом тридцяти днів з моменту отримання апелянтом повного рішення суду.

За таких обставин, строк на апеляційне оскарження рішення суду Обслуговуючим кооперативом «Садове товариство «Івушка» пропущено з поважних причин, тому, колегія суддів вважає за можливе його поновити.

Апеляційна скарга подана до належного суду, особою, що має право на апеляційне оскарження. За формою та змістом апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

За правилами ч. 4 ст. 359 ЦПК України, якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі згідно ст. 360 ЦПК України.

Відзив на апеляційну скаргу має містити: найменування суду апеляційної інстанції; ім`я (найменування), поштову адресу особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу, а також номер засобу зв`язку, адресу електронної пошти, за наявності; обґрунтування заперечень щодо змісту і вимог апеляційної скарги; у разі необхідності - клопотання особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу; перелік матеріалів, що додаються.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Керуючись ст. ст. 359, 360, 361 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Обслуговуючого кооперативу «Садове товариство «Івушка» про поновлення строку на апеляційне оскарження задовольнити.

Поновити Обслуговуючому кооперативу «Садове товариство «Івушка» строк на апеляційне оскарження рішення Макарівського районного суду Київської області від 24 жовтня 2022 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Обслуговуючого кооперативу «Садове товариство «Івушка» на рішення Макарівського районного суду Київської області від 24 жовтня 2022 року за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Садове товариство «Івушка» про відшкодування матеріально та моральної шкоди.

Зупинити дію рішення Макарівського районного суду Київської області від 24 жовтня 2022 року.

В порядку підготовки справи до апеляційного розгляду, надіслати особам, які беруть участь у справі, копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги.

Надати сторонам строк, протягом якого може бути поданий відзив у письмовій формі на апеляційну скаргу - до 24 квітня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: О.П. Коцюрба

Судді: І.М. Білич

Т.А. Слюсар

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення03.04.2023
Оприлюднено05.04.2023
Номер документу110009458
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —370/2491/20

Постанова від 05.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Рішення від 24.10.2022

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 05.11.2020

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні