Ухвала
від 27.03.2023 по справі 754/6929/19
МАГДАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 754/6929/19

провадження № 6/179/5/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 березня 2023 року Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої судді Ковальчук Т.А.

при секретарі судового засідання Ахтієвій Р.С.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні всмт.Магдалинівка Дніпропетровськоїобласті поданняголовного державноговиконавця Магдалинівськоговідділу державноївиконавчої службиу Новомосковськомурайоні Дніпропетровськоїобласті Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса) Федориненко О.В. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 , -

В С Т А Н О В И В :

24березня 2023року доМагдалинівського районногосуду Дніпропетровськоїобласті надійшлоподання головногодержавного виконавцяМагдалинівського відділудержавної виконавчоїслужби уНовомосковському районіДніпропетровської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса) Федориненко О.В., яке погоджено начальником відділу Степанян А.Ю. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до виконання зобов`язань по виконавчому провадженню 67506295 на користь ОСОБА_2 80520 (вісімдесят тисяч п`ятсот двадцять) грн. 74 коп.

В поданні вказується про те, що боржник ОСОБА_1 має невиконані зобов`язання покладені на неї судовим рішенням, що є підставою для обмеження її у праві виїзду за кордон. На підставі викладеного державний виконавець просив суд керуючись ст. ст. 377-1 ЦПК України, ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» та на підставі ст. 6 Закону України «Про порядок в`їзду в Україну та виїзду з України громадян України» обмежити боржника у праві виїзду за межі України до повного виконання своїх зобов`язань.

Розглянувши подання, суд вважає подання таким, що підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Частиною 1статті 377-1 ЦПК України визначено, що питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Згідно до ст. 33 Конституції України, кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільного залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

З огляду на дану норму Конституції України, слід прийти до висновку, що обмеження особи права вільно залишити територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом, є обмеження її конституційного права на свободу пересування, гарантованого державою.

Вжиття забезпечувального заходу у вигляді обмеження боржника на пересування може бути застосоване судом виключно за наявності вагомих підстав вважати, що за умови його невжиття рішення суду залишиться невиконаним, зокрема за наявності доказів того, що боржник буде переховуватись від виконання за межами України.

Магдалинівським відділом державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) до суду надано відповідні докази того, що ОСОБА_1 рішення суду добровільно не виконує, місцезнаходження її не відоме.

У відповідності до положень ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України» від 21.01.1994 року (з наступними змінами), п.п.22,24,25 Постанови КМУ «Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення» від 31.03.1995 року за №231 (з наступними змінами), громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, а його паспорт може бути тимчасово затримано чи вилучено, якщо буде виявлено, що він ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням, до виконання зобов`язань. Тимчасове затримання або вилучення паспорта у таких випадках здійснюється судом, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, Державної прикордонної служби України, військовими комісаріатами та консульською службою України.

Відповідно до вимог п. 18 ч. 2 ст.11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець в процесі здійснення виконавчого провадження має право у разі ухиляння боржника від виконання ним зобов`язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника фізичної особи або керівника боржника юридичної особи за межі України до виконання зобов`язань за рішенням.

З подання вбачається, що інші заходи для забезпечення виконання рішення визначені Законом України «Про виконавче провадження» державним виконавцем здійснювалися, подання є обґрунтованим та є підстави вважати, що вжиття таких заходів потягне усунення обставин, у зв`язку з якими рішення суду не виконане станом на час розгляду подання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 377-1 ЦПК України, Закону України «Про порядок в`їзду в Україну та виїзду з України громадян України»,

У Х В А Л И В :

Подання головного державного виконавця Магдалинівського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Федориненко О.В. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 задовольнити.

Тимчасово обмежити громадянку України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , у праві виїзду за межі України до моменту фактичного виконання зобов`язань, згідно виконавчого листа № 754/6929/19 виданого 11.02.2021 року Магдалинівським районним судом Дніпропетровської області про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_3 80520 (вісімдесят тисяч п`ятсот двадцять) грн. 74 коп.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку через Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Суддя Т.А.Ковальчук

Дата ухвалення рішення27.03.2023
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу110074845
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —754/6929/19

Постанова від 12.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 10.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Постанова від 21.12.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні