Ухвала
від 10.04.2023 по справі 127/34803/21
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 127/34803/21

Провадження № 22-ц/801/14/2023

Категорія: 76

Головуючий у суді 1-ї інстанції Дернова В. В.

Доповідач:Панасюк О. С.

УХВАЛА

10 квітня 2023 рокуСправа № 127/34803/21м. Вінниця

Вінницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Панасюка О. С. (суддя доповідач),

суддів Берегового О. Ю., Шемети Т. М.,

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Пересоляка О. С. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

в с т а н о в и в :

В провадженні Вінницького апеляційного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу «Вінницький ліцей № 23», директора Комунального закладу «Вінницький ліцей № 23» Богар Н. В. про визнання протиправним та скасування наказу про відсторонення, поновлення допуску до роботи, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 19 травня 2022 року.

Справу призначено до розгляду на 13 квітня 2023 року о 09 год 15 хв.

07 квітня 2023 року представник ОСОБА_1 адвокат Пересоляк О. С. подав клопотання,в якомупосилаючись натериторіальну віддаленістьвід приміщеннясуду,введення вУкраїні воєнногостану, просив вирішити питання про участь особи, яка діє від імені та в інтересах ОСОБА_1 ,у судовомузасіданні у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів через систему «EasyCon».

Клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

Частиною 7 статті 11Закону України«Про судоустрійі статуссуддів» встановлено, що учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до положень частин першої третьої статті 212 Цивільного процесуального кодексу ( далі ЦПК України) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено «Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду» (далі Порядок).

Згідно з пунктом 2 Розділу ІІ Порядку система відеоконференцзв`язку (далі Система) комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Положеннями Розділу ІІІ Порядку встановлено, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи. Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

За таких обставин, апеляційний суд вважає за можливе провести судове засідання, призначене на 13 квітня 2023 року о 09 год 15 хв. в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Керуючись статтями 43, 212, частиною другою статті 381, статтею 389ЦПК України суд апеляційної інстанції

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката ПересолякаО.С. про участь у судовому засідання в режимі відеоконференції задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 13 квітня 2023 року о 09 год 15 хв., в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» за участю представника ОСОБА_2 адвоката Пересоляка О. С.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий О. С. Панасюк

Судді: О. Ю. Береговий

Т. М. Шемета

Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено11.04.2023
Номер документу110102246
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення судового засідання в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —127/34803/21

Окрема думка від 24.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Постанова від 24.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Постанова від 13.04.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Постанова від 13.04.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні