Ухвала
від 06.04.2023 по справі 953/18197/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/18197/21

н/п 1-кс/953/1668/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" квітня 2023 р. Київський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкова клопотання старшого слідчого СУГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів по кримінальному провадженню, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021220000001195 від 18.08.2021 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, -

встановив:

До Київськогорайонногосудум.Харкованадійшлоклопотання старшогослідчогоСУГУНПв Харківськійобластікапітанаполіції ОСОБА_3 про тимчасовийдоступдодокументів покримінальномупровадженню,внесеногодоЄдиного реєструдосудовихрозслідувань№12021220000001195від18.08.2021року,заознакамискладу кримінальногоправопорушення,передбаченогоч.5ст.191ККУкраїни,погодженоізпрокурором відділуХарківськоїобласноїпрокуратури ОСОБА_4 ,про тимчасовий доступдодокументів,а самедо інформаціїяка знаходитьсяу операторамобільного зв`язкуПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого заадресою: АДРЕСА_1 ,а самереєстру данихза періодз 01.05.2019по12.08.2019 про з`єднання(вхідніта вихіднідзвінки,їх тривалість,у томучислі нульовоїтривалості,отриманих SMS,MMS,GPRS-повідомлень,інформацію провмикання-вимиканнямобільного терміналу(тобтореєстрація вмережі операторазв`язку)та іншихвидів повідомлень),із зазначенняммісцезнаходження абонента,базових станційта їхадрес,через якіздійснювалися з`єднанняабонента мобільногозв`язкуПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » заномерами: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 із зазначенням заводських номерів телефонів (іmеі), з яких здійснювалися телефонні дзвінки вищевказаним абонентом, за наявності контрактної угоди або відповідної реєстрації - відомості про користувача абонентського номеру з можливістю ознайомитись з нею та вилучити її шляхом зняття копії вказаної інформації.

Слідчий до судового засідання не з`явився, причини неявки суду невідомі.

Представник ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у судове засідання не з`явився, причини неявки суду невідомі.

Слідчий суддя, вивчивши документи та матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, приходить до висновку про наявність підстав для відмови у задоволенні клопотання, виходячи з наступного.

Як зазначено у ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

СУ ГУНП в Харківській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню №12021220000001195 від 18.08.2021 року за ч. 5 ст. 191 КК України за фактом заволодіння коштами АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем в особливо великих розмірах під приводом виконання договорів, що укладалися для надання послуг з вивозу та утилізації відходів буріння на свердловинах ІНФОРМАЦІЯ_3 , і внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей про об`єми вивезених відходів буріння.

Під час проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню №12021220000001195 від 18.08.2021 року виникла необхідність у встановленні місця перебування осіб, які в період травня-серпня 2019 року здійснювали вивіз бурового шламу зі свердловини №213 Ланівського ГКР. В ході проведення слідчих дій встановлено вищевказаних осіб та їх номери мобільних телефонів, а саме:- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , користувався номером телефону НОМЕР_1 , оператор мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , користувався номером телефону НОМЕР_3 , оператор мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , користувався номером телефону НОМЕР_2 , оператор мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , користувався номеромтелефону НОМЕР_4 , оператор мобільного зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 ».

Приймаючи до уваги вищевикладене, з метою всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин вчинення вищевказаного кримінального правопорушення,встановлення факту телефонних з`єднань вищевказаної особи та встановлення його місцезнаходження під час цих з`єднань, у слідчого виникла необхідність в отриманні інформації з каналів зв`язку про вхідні та вихідні телефонні з`єднання за вищевказаним номером мобільного телефону, а також місцезнаходження абонента під час цих з`єднань протягом часу з 01.05.2019 по 12.08.2019.

У зв`язку з вищевикладеним слідчому необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаної інформації, яка знаходиться у оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_2 .

Так слідчийпросить надатитимчасовий доступдо доінформації яказнаходиться уоператора мобільногозв`язку ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_9 »,розташованого заадресою: АДРЕСА_1 ,а самереєстру данихза періодз 01.05.2019по12.08.2019 про з`єднання(вхідніта вихіднідзвінки,їх тривалість,у томучислі нульовоїтривалості,отриманих SMS,MMS,GPRS-повідомлень,інформацію провмикання-вимиканнямобільного терміналу(тобтореєстрація вмережі операторазв`язку)та іншихвидів повідомлень),із зазначенняммісцезнаходження абонента,базових станційта їхадрес,через якіздійснювалися з`єднанняабонента мобільногозв`язкуПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » заномерами: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 із зазначенням заводських номерів телефонів (імеі), з яких здійснювалися телефонні дзвінки вищевказаним абонентом, за наявності контрактної угоди або відповідної реєстрації - відомості про користувача абонентського номеру, з метою встановлення факту зловживання службовими особами своїм службовим становищем в особливо великих розмірах під приводом виконання договорів, що укладалися для надання послуг з вивозу та утилізації відходів буріння на свердловинах Мелихівського газоконденсатного родовища і Ланнівського газоконденсатного родовища, і внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей про об`єми вивезених відходів буріння.

Однак, слідчий суддя при дослідженні матеріалів клопотання встановив, що в якості доказів обґрунтування клопотання, слідчим надано доручення про проведення слідчих дій та рапорт на виконання доручення.

Дослідивши наданий рапорт старшого оперуповноваженого УРС в Харківській області ДСР Національної поліції України ОСОБА_9 зі змісту якого вбачається, що згідно з наданими товаро-транспортними накладними здійснювалось перевезення бурового шламу за маршрутом замовник ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_10 », вантажовідправник філія ГПУ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », пункт навантаження « ІНФОРМАЦІЯ_12 » ХМР, КП « ІНФОРМАЦІЯ_13 », проте матеріали клопотання зазначених товаро-транспортних накладних не містять.

Також,слідчий суддя зазначає, що рапорт не є достатнім та беззаперечним доказом для надання тимчасового доступу та враховуючи, відсутність інших доказів причетності ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , що об`єктивно позбавляє слідчого суддю можливості встановити доцільність надання тимчасового доступу до речей та документів.

Слідчим не доведено, що інформація до якої просить надати доступ слідчий у клопотанні, сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та може бути використана як доказ у кримінальному провадженні, а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації яка містить охоронювану законом таємницю.

Враховуючи, що слідчим не доведено наявність достатніх підстав для тимчасового до доступу до речей та документів, передбачених ч. 5, ч.6 ст. 163 КПК України, підстави для задоволення клопотання відсутні.

За таких обставин слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163 КПК України,-

постановив:

В задоволені клопотання старшого слідчого СУГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів по кримінальному провадженню, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021220000001195 від 18.08.2021 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України- відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.04.2023
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу110127686
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —953/18197/21

Ухвала від 06.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 06.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 06.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 10.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 11.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні