Ухвала
від 11.04.2023 по справі 459/3134/15-к
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 459/3134/15-к

Провадження № 1-кп/444/62/2023

УХВАЛА

судового засідання

11 квітня 2023 року Жовківський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2

прокурор ОСОБА_3

сторони захисту ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

представника позивача ОСОБА_6

під час розгляду у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Жовква кримінальне провадження за №32015000000000034від 31.01.2015року про обвинуваченням ОСОБА_5 обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28 - ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 28 - ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27 - ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 358 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Жовківського районного суду Львівської області знаходиться даний обвинувальний акт.

Захисник звернувся до суду з клопотанням, просить визнати недопустими надані прокурором докази у спраі з неможливістю дослідження тпаких доказів в судовому засіданні, а саме усі бухгалтерські документи які нібито належали ТзОВ "Стоянівнасіння" і в невідомий спосіб попали до матеріалів кримінального провадження. В обгрунтування своїх вимог покликається на те, що в матеріалах справи, зокрема і з реєстру матеріалів досудового розслідування вбачається відсутність будь-яких доказів на підставі яких проводився тимчасових доступ до документів та на підставі яких документів такі вилучалися.

Обвинувачений просить клопотання його захисника задовольнити.

Прокурор проти задоволення клопотання обвинуваченого заперечив повністю, вважає таке безпідставним, оскільки в матеріалах справи, зокрема в п. 2 реєстру матеріалів досудового розслідування зазначено на підставі яких документів вилучались ті чи інші документи, а саме клопотаня захисника є неконкеритозоване.

Представник позивача підтримала думку прокурора.

Вивчивши доводи клопотань захисника, заслухавши думку осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, суд приходить до наступних висновків.

Статтею 89 КПК України визначено, що суд вирішує питання допустимості доказів під час їх оцінки в нарадчій кімнаті під час ухвалення судового рішення. У разі встановлення очевидної недопустимості доказу під час судового розгляду суд визнає цей доказ недопустимим, що тягне за собою неможливість дослідження такого доказу або припинення його дослідження в судовому засіданні, якщо таке дослідження було розпочате. Сторони кримінального провадження, потерпілий мають право під час судового розгляду подавати клопотання про визнання доказів недопустимими, а також наводити заперечення проти визнання доказів недопустимими.

Доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Між тим, суд, враховуючи стадію судового розгляду, приходить до висновку про відсутність даних про те, що докази, які захисник просить визнати недопустимими доказами у справі, були зібрані не належним суб`єктом їх отримання, або що документи отримані з незаконних процесуальних джерел, чи з порушенням процесуального порядку отримання доказів, а також суд не вбачає істотних порушеннь прав людини і основоположних свобод людини в ході отримання оспорюваних доказів.

Заявлені в клопотанні докази, що їх просить визнати недопустимими захисник є неконкретизовані, а в пункті 2 реєстру матеріалів досудового розслідування зазначено прийнятті під час досудового розслідування процесуальні рішення серед яких і є тимчасові доступи до документів в тому числі ТзОВ "Стоянівнасіння".

Такі докази на думку суду можуть бути визнані недопустимими під час ухвалення судом остаточного рішення суду за наслідками розгляду надісланого обвинувачення, шляхом дослідження цих доказів у їх сукупності та взаємозв`язку з іншими доказами, що надані учасниками кримінального провадження. Очевидності недопустимості цих доказів на цій стадії судового провадження без дослідження їх із взаємозв`язку з іншими доказами суд не вбачає й уважає передчасним вирішувати питання про їх недопустимість.

За таких обставин у суду, на даній стадії судового розгляду, відсутні дані щодо очевидності недопустимості доказів, на які вказує обвинувачений, у зв`язку з чим його клопотання задоволенню не підлягають.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 89, 350, 369, 371 КПК України 2012р., суд,-

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні клопотання захисника ОСОБА_4 про визнання недопустимими усіх бухгалтерських документів які нібито належали ТзОВ "Стоянівнасіння" з неможливістю їх дослідження в судовому засіданні - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.04.2023
Оприлюднено13.04.2023
Номер документу110163950
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері господарської діяльності Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом

Судовий реєстр по справі —459/3134/15-к

Ухвала від 01.02.2024

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

Ухвала від 14.12.2023

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

Ухвала від 14.11.2023

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

Ухвала від 13.07.2023

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

Ухвала від 12.01.2023

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

Ухвала від 13.12.2022

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

Ухвала від 05.09.2022

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

Ухвала від 26.08.2022

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Головатий В. Я.

Ухвала від 26.08.2022

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Головатий В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні