Ухвала
від 12.04.2023 по справі 639/7824/21
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №639/7824/21

Провадження №2/639/249/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 квітня 2023 року Жовтневий районний суд м. Харкова у складі

головуючого судді Баркової Н.В.,

за участю секретаря Кравченко А.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Холодногірському та Новобаварському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Харків), третя особа: ОСОБА_2 про звільнення майна з-під арешту, -

ВСТАНОВИВ:

22.11.2021 року представник позивача ОСОБА_1 звернувся до Жовтневого районного суду м. Харкова з позовом, який в подальшому був уточнений, до відповідача Міжрайонного ВДВС по Холодногірському та Новобаварському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Харків), третя особа: ОСОБА_2 про звільнення майна з-під арешту.

Ухвалою суду від 24.11.2021 року прийнято позов до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження.

09.02.2023 року ухвалою суду залучено до участі у вищевказаній цивільній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_2 .

Разом з тим, до початку судового засідання 12.04.2023 року через канцелярію суду подано клопотання представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_3 про залучення до участі у вищевказаній цивільній справі у якості співвідповідача ОСОБА_2 , виключивши останнього із числа третіх осіб по справі та вказане клопотання представник позивача просив розглянути у його відсутність та поновити строк для заявлення вказаного клопотання з тих підстав, що лише нещодавно Міжрайонним відділом державної виконавчої служби по Холодногірському та Новобаварському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Харків) надані додаткові документи.

У судове засідання 12.04.2023 року учасники справи не з`явилися, повідомлені про дату, час та місце судового засідання належним чином, представник позивача раніше подавав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи та клопотання представника позивача, приходить до наступних висновків.

Цивільні справи розглядаються судом виключно в порядку, встановленому ЦПК України, яким в тому числі встановлено вимоги до форми та змісту заяви, з якою особа має право звернутись до суду.

Відповідно дост. 51 ЦПК Українисуд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

В даному випадку суд вважає за необхідне клопотання представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_3 задовольнити, залучити в якості співвідповідача ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , виключивши останнього із числа третіх осіб по вищевказаній цивільній справі.

За таких обставин, у зв`язку із залученням до участі у справі співвідповідача, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи, роз`яснивши новому відповідачу право подати відзив на позов.

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 49, 51, 76, 83, 84, 247, 260, 261, 353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_3 про залучення до участі у вищевказаній цивільній справі співвідповідача задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Холодногірському та Новобаварському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Харків), третя особа: ОСОБА_2 про звільнення майна з-під арешту, в якості співвідповідача ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , виключивши його із числа третіх осіб по вищевказаній цивільній справі.

Роз`яснити відповідачу ОСОБА_2 його право у 15-денний строк з дня вручення даної ухвали надіслати одночасно:

Суду відзив на уточнену позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

Позивачу, іншому відповідачу копію відзиву та доданих до нього документів.

Відзив повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити позивачу право подати відповідь на відзив, а відповідачу - право подати заперечення на відповідь на відзив до 05.07.2023року.

Розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Холодногірському та Новобаварському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Харків), ОСОБА_2 про звільнення майна з-під арешту відкласти до12 годин 00 хвилин 05.07.2023 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя Н.В. Баркова

Дата ухвалення рішення12.04.2023
Оприлюднено13.04.2023
Номер документу110167149
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —639/7824/21

Рішення від 05.07.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

Рішення від 05.07.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

Ухвала від 24.11.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні