Ухвала
від 13.04.2023 по справі 260/1684/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкладення розгляду справи

13 квітня 2023 рокум. Ужгород№ 260/1684/23

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Дору Ю.Ю. за участі:

секретаря судового засідання Копосович Е.О..,

представника позивача не з`явився;

представника відповідача не з`явився;

розглянувши у підготовчому засіданні адміністративну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Енергія СВ» до Сюртівської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області про визнання протиправним та скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Енергія СВ» звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Міжгірської селищної ради, яким просить визнати протиправним та скасувати рішення Сюртівської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області прийняте 04.11.2022 року на другому засіданні сьомої сесії восьмого скликання № 418-07/2022 «Про внесення змін до рішення п`ятої сесії восьмого скликання Сюртівської сільської ради від 09.06.2022 року № 375-05/2022» в частині встановлення з 01.01.2023 року ставки податку у розмірі 3 % для земельних ділянок із цільовим призначенням 14.01. «для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об`єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій» нормативну грошову оцінку яких проведено; визнати протиправним та скасувати рішення Сюртівської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області прийняте 09.06.2022 року на третьому засіданні п`ятої сесії восьмого скликання № 375-05/2022 «Про встановлення місцевих податків і зборів на 2023 рік» в частині встановлення ставки податку у розмірі 5 % для земельних ділянок із цільовим призначенням 14.01. нормативну грошову оцінку яких проведено.

Ухвалою суду від 20.03.2023 року судом відкрито провадження у справі за правилам загального позовного провадження.

Сторони у підготовче засідання не з`явилися, хоча про дату час та місце підготовчого засідання були повідомлені належним чином.. Письмових заяв та клопотань від сторін до суду не надходило.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 229 КАС України передбачено, що у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши матеріали справи суд приходить до наступного.

Відповідно до статті 264 частини 4 КАС України у разі відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правового акта суд зобов`язує відповідача опублікувати оголошення про це у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

Судом, в ухвалі про відкриття провадження в адміністративній справі від 20 березня 2023 року постановлено зобов`язати відповідача опублікувати оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі Закарпатським окружним адміністративним судом у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

Разом з тим, судом встановлено, що доказів виконання зобов`язання суду опублікувати оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі Закарпатським окружним адміністративним судом у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений, суду не надано.

Приписи статті 264 частин 5-7 КАС України визначають, що оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи.

Оголошення має бути опубліковано не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання, а у випадку, визначеному частиною десятою цієї статті, - у строк, визначений судом.

Якщо оголошення опубліковано своєчасно, вважається, що всі заінтересовані особи належним чином повідомлені про судовий розгляд справи. Скарги на судові рішення в цій справі заінтересованих осіб, якщо вони не брали участі у справі, залишаються без розгляду.

При цьому, згідно із статтею 264 частиною 12 КАС України правила цієї статті застосовуються також у випадках, коли питання протиправності нормативно-правового акта постало під час розгляду іншої адміністративної справи.

Зі змісту наведених норм вбачається, що інститут надання оголошення запроваджено законодавцем у зв`язку з тим, що положення нормативно-правового акта поширюються на невизначене коло осіб, правовідносини щодо яких він регулює.

Згідно із статтею 181 частиною 2 КАС України суд відкладає підготовче судове засідання в межах визначених Кодексом строку підготовчого провадження у випадку коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З огляду на вище викладені обставини, а також беручи до уваги положення статті 181 КАС України, на думку суду, наявні підстави для відкладення підготовчого судового засідання.

Керуючись статтями 173, 180, 181, 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Підготовче засідання у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Енергія СВ» до Сюртівської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області про визнання протиправним та скасування рішення - відкласти на 05 травня 2023 року на 09:00 год.

Повторно зобов`язати Сюртівську сільську раду Ужгородського району Закарпатської області опублікувати оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі Закарпатським окружним адміністративним судом у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

Оголошення, повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи. Оголошення має бути опубліковано не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання.

Докази виконання ухвали щодо опублікування ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі № 260/1684/23 Закарпатським окружним адміністративним судом у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений, надати суду не пізніше 03 травня 2023 року.

Роз`яснити Сюртівській сільській раді Ужгородського району Закарпатської області, що у різі не виконання (неналежного виконання) ухвали суду, можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, визначені Главою 9 КАС України.

Сторони в судове засідання викликати судовими повістками.

Засідання відбудеться за адресою: м. Ужгород, вул. Б. Хмельницького, буд. 21.

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до положень статті 256 КАС України, ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Ю.Ю.Дору

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110209917
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них плати за землю

Судовий реєстр по справі —260/1684/23

Рішення від 05.07.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 06.06.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 19.05.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 05.05.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 13.04.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 20.03.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні