Ухвала
від 12.04.2023 по справі 400/1510/20
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про поновлення провадження у справі

12 квітня 2023 р. № 400/1510/20 м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Птичкіної В.В., розглянувши клопотання в адміністративній справі

за позовом:Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області, вул. 2 Екіпажна, 1, м. Миколаїв, 54003, до відповідача:Комунального некомерційного підприємства "Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня" Миколаївської обласної ради, вул. Миколаївська, 21, м. Миколаїв, 54018, про:застосування заходу реагування у сфері державного нагляду,ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області (далі - позивач) звернулося до Миколаївського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Комунального некомерційного підприємства "Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня" Миколаївської обласної ради(далі - відповідач) про застосування заходу реагування у виді повного зупинення роботи об`єкта, експлуатації будівель, споруд та приміщень, що розташовані за адресою: вул. Миколаївська, 21, м. Миколаїв, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, що створюють загрозу життю та здоров`ю людей.

На обгрунтування позовних вимог позивач зазначив про те, що провів перевірку об`єкта відповідача, за результатами якої виявив особливо небезпечні порушення вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, що створюють загрозу життю та здоров`ю людей.

Ухвалою від 13.04.2020 суд відкрив провадження в адміністративній справі та постановив розглядати її за правилами спрощеного позовного провадження.

Провадження у справі неодноразово зупинялося за клопотаннями сторін для надання їм часу для примирення.

Зокрема, ухвалою від 10.02.2022 суд зупинив провадження в адміністративній справі для надання сторонам часу для примирення, що мало статися у результаті усунення відповідачем виявлених перевіркою позивача порушень на об`єкті відповідача.

Ухвалою від 15.06.2022 суд за клопотанням позивача продовжив строк зупинення провадження у справі.

04.04.2023 позивач подав до суду заяву, в якій просить розглянути справу та задовольнити позовну заяву, посилаючись на неусунення відповідачем трьох із п`яти виявлених позивачем порушень на об`єкті відповідача.

Відповідно до частини першої статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення.

Ураховуючи зазначене, провадження у справі належить поновити та призначити справу до розгляду.

Крім того, відповідно до статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Миколаївську обласну раду як засновника Комунального некомерційного підприємства "Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня" Миколаївської обласної ради (пункт 1.2 Статуту відповідача, а.с. 37, зворот). Зокрема, усунення виявлених перевіркою позивача порушень на об`єкті відповідача потребує фінансування, а у Статуті відповідача закріплено, що розпорядження майном, закріпленим за відповідачем, здійснює його засновник. Майно відповідача є комунальною власністю і закріплюється за ним на праві оперативного управління. Майно відповідача становлять необоротні та оборотні активи, основні засоби та грошові кошти, а також інші цінності, передані йому засновником (пункти 5.1, 5.2 Статуту, а. с. 39, зворот).

Третій особі належить установити строк для подання до суду пояснень до позову та пояснень до відзиву (стаття 165 Кодексу адміністративного судочинства України).

Третя особа зареєстрована у системі "Електронний суд", має електронний кабінет і, відповідно, доступ до матеріалів справи в електронній формі. У зв`язку з цим позовна заява та відзив третій особі додатково не направляються.

Керуючись статтями 9, 49, 77, 79, 80, 165, 237, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання позивача про поновлення провадження у справі задовольнити.

2. Поновити провадження у справі.

3. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Миколаївську обласну раду (вул. Адміральська, 22, м. Миколаїв, 540021, ідентифікаційний код: 25696652, електронна пошта: oblrada@mksat.net, post@mk-oblrada.gov.ua).

4. Установити третій особі строк для подання пояснень до позову та пояснень до відзиву з доказами на їх підтвердження та доказами направлення іншим учасникам справи - п`ятнадцять днів з дня вручення копії цієї ухвали.

5. Призначити судове засідання о 10 год 00 хв 09 травня 2023 року, яке відбудеться в приміщенні Миколаївського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Декабристів, 41/10, м. Миколаїв.

6. Зобов`язати відповідача до дату судового засідання надати до суду докази усунення порушень, виявлених перевіркою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає до оскарження окремо від рішення суду.

Суддя В.В. Птичкіна

Дата ухвалення рішення12.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110210792
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо цивільного захисту

Судовий реєстр по справі —400/1510/20

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мартинюк Н.М.

Ухвала від 06.12.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мартинюк Н.М.

Ухвала від 18.10.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Постанова від 18.10.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Постанова від 18.10.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 25.07.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Рішення від 19.06.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 12.04.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні