Ухвала
від 14.04.2023 по справі 914/1163/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

14.04.2023 р. Справа № 914/1163/23

Суддя Кітаєва С.Б., розглянувши матеріали позовної заяви Самбірської окружної прокуратури в інтересах держави в особі

позивача-1: Новокалинівської міської ради Самбірського району Львівської області, м.Новий Калинів Самбірського району Львівської області

позивача-2: Відділу економічного розвитку, інвестицій та капітального будівництва Новокалинівської міської ради Самбірського району Львівської області, м.Новий Калинів Самбірського району Львівської області

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «БУДСЕРВІС-НК», м.Новий Калинів Самбірського району Львівської області

про визнання недійсним укладеного договору про закупівлю товарів

ВСТАНОВИВ:

Самбірська окружна прокуратура звернувся до Господарського суду Львівської області в інтересах держави в особі позивача-1, Новокалинівської міської ради Самбірського району Львівської області, та позивача-2, Відділу економічного розвитку, інвестицій та капітального будівництва Новокалинівської міської ради Самбірського району Львівської області, до відповідача, Товариства з обмеженою відповідальністю «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «БУДСЕРВІС-НК» про визнання недійсним договору про закупівлю № 18-06 від 09.06.2020, укладеного між Новокалинівською міською радою Самбірського району Львівської області та ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «БУДСЕРВІС-НК» (зі змінами та доповненнями, внесеними: додатковим договором №1 від 15.06.2020, Угодою від 26.06.2020 та додатковими угодами: №2 від 24.12.2020, № 3 від 15.12.2021 та № 4 від 30.12.2022) за результатами проведення відкритих торгів про закупівлю робіт по об`єкту: «Реконструкція даху та утеплення фасаду Новокалинівського опорного закладу на пл. Авіації, 25 в м. Новий Калинів Самбірського району Львівської області» на загальну суму 32 193 700 грн., у тому числі ПДВ.

Дослідивши матеріали позовної заяви суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення її без руху, зважаючи на наступне.

Згідно ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 174 ГПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до пункту 2 частини 3 статті 162 ГПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Відповідно до ст.27 ГПК України позов пред`являється до господарського суду за місцезнаходженням чи місцем проживання відповідача, якщо інше не встановлено цим Кодексом. Для цілей визначення підсудності відповідно до цього Кодексу місцезнаходження юридичної особи та фізичної особи - підприємця визначається згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Як вбачається з Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на 14.04.2023 офіційною адресою місцезнаходження Відповідача, Товариства з обмеженою відповідальністю «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «БУДСЕРВІС-НК», є адреса: 81464, Львівська область, Самбірський район, м.Новий Калинів, пл.Авіації, буд.31, в той час як Прокурором у позовній заяві зазначено адресу місцезнаходження Відповідача: 81464, Львівська область, Самбірський район, м.Новий Калинів, пл.Авіації, буд.19Г, яка не відповідає відомостям про місцезнаходження Відповідача у Єдиному державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до частини 1 статті 172 ГПК України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Із врахуванням вищенаведеного (невірно зазначеної адреси місцезнаходження Відповідача), долучені до позовної заяви докази надіслання позовної заяви з додатками відповідачу не видається за можливе вважати належними (оскільки не підтверджують надіслання позовних матеріалів на адресу місцезнаходження відповідача відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань), а відтак, що Прокурором виконано вимоги ч.1 ст.172 ГПК України.

Крім того, суд з`ясував, що подана на розгляд до Господарського суд Львівської області позовна заява містить відомості про ідентифікаційний код позивача-1, Новокалинівської міської ради Самбірського району Львівської області, а саме « 37893577», проте отримавши витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань встановлено, що станом на дату подання позову до суду (14.04.2023) по даному ідентифікаційному коду « 37893577» зареєстрована юридична особа з іншим найменуванням та іншою адресою міцезнаходження.

З наведених підстав позовна заява підлягає залишенню її без руху.

Суд звертає увагу Прокурора на те, що відповідно до ч. 3 ст. 174 ГПК України позовна заява вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 162, 174, 232, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву Самбірської окружної прокуратури без руху.

2. Встановити Самбірській окружній прокуратурі строк на усунення недоліків позовної заяви 5 (п`ять) днів з дня вручення цієї ухвали.

3. Встановити Самбірській окружній прокуратурі спосіб усунення недоліків позовної заяви шляхом:

- подання заяви про усунення недоліків, в якій зазначити адресу місцезнаходження Відповідача, ідентифікаційний код Позивача, на виконання вимог п.2 ч.3 ст.162 ГПК України;

- надання належних документів, які підтверджують відправлення на адресу місцезнаходження Відповідача копії позовної заяви і доданих до неї документів (оригінали опису вкладення та фіскального чеку);

4. Попередити Прокурора, що відповідно до частини 4 статті 174 ГПК України, у разі якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст.235 ГПК України та оскарженню не підлягає.

Суддя Кітаєва С.Б.

Дата ухвалення рішення14.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110230439
СудочинствоГосподарське
Сутьзакупівлю товарів

Судовий реєстр по справі —914/1163/23

Ухвала від 25.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 19.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 25.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Рішення від 25.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 06.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 06.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 21.06.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 31.05.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 01.05.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 14.04.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні