Ухвала
від 13.04.2023 по справі 742/1077/23
ПРИЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/742/531/23

Єдиний унікальний № 742/1077/23

УХВАЛА

13 квітня 2023 року м.Прилуки

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області в складі:

головуючої - судді Короткої А.О.,

при секретарі Богуш Л.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , представник позивачки адвокат Жайворонко Ігор Вікторович, до товариства з обмеженою відповідальністю «Крок-УкрЗалізБуд» про розірвання договору оренди земельної ділянки та звільнення земельної ділянки від самочинно збудованої будівлі,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області перебуває вказана вище цивільна справа.

У підготовче судове засідання, відкладене до 10 год. 00 хв. 13.04.2023 року, сторони не з`явилися, хоча про дату, час і місце судового засідання були повідомлені у відповідності дост.130 ЦПК України.

Разом з тим, представник позивачки подав заяву про уточнення позовних вимог, в якій просив залучити до участі у справі в якості співвідповідача ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ).

А представник ТОВ «Крок-УкрЗалізБуд» подав до суду клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідачів: ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ), оскільки він є власником будинку АДРЕСА_2 , а також зареєстрованих в цьому будинку осіб: ОСОБА_3 (адреса реєстрації: АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_4 (адреса реєстрації: АДРЕСА_2 ).

Також представник відповідача просив залучити до участі у даній справі Прилуцьку районну державну адміністрацію (код ЄДРПОУ 04061808, юридична адреса: вул.Київська, буд.220, м.Прилуки, Чернігівська область, 17500), оскільки позивачка отримала державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯБ №623373 09.03.2006 року, однак в даному документі будинок АДРЕСА_2 не вказаний, але на той час він вже існував багато років, зокрема згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно свідоцтво на право власності на даний будинок серії НОМЕР_2 було видано 20.01.2006 року Білорічицькою сільською радою Прилуцького району Чернігівської області, а тому для вирішення питання щодо законності отримання позивачкою державного акту потрібно залучати до участі у справі представника Прилуцької районної державної адміністрації.

Крім того, представник відповідача просив витребувати з Прилуцького міжміського бюро технічної інвентаризації технічний паспорт на об`єкт нерухомого майна, а саме: будинок АДРЕСА_2 , для з`ясування того факту, хто саме побудував нині спірний будинок і в якому саме році, оскільки позивачкою не наведено будь-яких доказів щодо нібито самовільного будівництва вказаного будинку, а відповідач наполягає на тому, що будинок був збудований законно, задовго до отримання позивачем державного акту на земельну ділянку, тому з вказаного документа має стати відомо, що громадянин ОСОБА_2 зареєстрував право власності на цей будинок ще до моменту оформлення позивачкою права власності на земельну ділянку, на який він розташований (а.п.72).

Згідно з ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового засідання технічним засобом не здійснюється.

Відповідно до ч.1, 2 ст.51 ЦПК суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Частиною 1статті 76 ЦПКУкраїни передбачено,що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Тож, вивчивши надані суду документи, суд вважає за необхідне клопотання представника позивачки задовольнити та залучити до участі у даній справі в якості співвідповідача ОСОБА_2 , а клопотання представника відповідача суд може задовольнити лише частково в частині витребування з КП «Прилуцьке МБТІ» зазначеної вище інформації, однак не може залучити в якості співвідповідачів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та Прилуцьку районну державну адміністрацію,оскільки такіможуть бутизалучені доучасті усправі виключноза клопотаннямпозивача,у зв`язкуз чим підготовче засідання слід відкласти.

На підставі викладеного, керуючись ст.51, 76, ч.2 ст.197, 198, 223, 240, 247, 258-261, 353 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Жайворонка Ігоря Вікторовича задовольнити.

Залучити до участі у даній справі ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) в якості співвідповідача.

Відкласти підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , представник позивачки адвокат Жайворонко Ігор Вікторович, до товариства з обмеженою відповідальністю «Крок-УкрЗалізБуд» та ОСОБА_2 про розірвання договору оренди земельної ділянки та звільнення земельної ділянки від самочинно збудованої будівлі до 11 год. 00 хв. 11 липня 2023 року.

Відповідачі ОСОБА_2 має право в п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам.

Позивач має право в п`ятиденний строк з часу отримання від ОСОБА_2 відзиву на позовну заяву надати до суду відповідь на відзив та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам.

Відповідач має право в п`ятиденний строк з часу отримання відповіді на відзив надати до суду заперечення та документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Зобов`язати надати у наступне підготовче судове засідання:

КП «Прилуцькеміжміське бюротехнічної інвентаризації»:

технічний паспорт на об`єкт нерухомого майна, а саме: будинок АДРЕСА_2 , власником якого є ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Викликати у підготовче судове засідання осіб, які беруть участь у справі.

Інформація щодо справи, яка розглядається, може бути отримана учасниками справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за посиланням inbox@pr.cn.court.gov.ua.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Анна КОРОТКА

Дата ухвалення рішення13.04.2023
Оприлюднено19.04.2023
Номер документу110268922
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди земельної ділянки та звільнення земельної ділянки від самочинно збудованої будівлі

Судовий реєстр по справі —742/1077/23

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Постанова від 05.02.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Рішення від 03.11.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Коротка А. О.

Рішення від 16.11.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Коротка А. О.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Коротка А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні