Ухвала
від 18.04.2023 по справі 757/56795/21-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/56795/21-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" квітня 2023 р. Печерський районний суд м. Києва в складі: головуючого - судді Волкової С.Я. при секретарі Топал А.І., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Державної корпорації розвитку «ВЕБ.РФ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Еверест Істейт», Приватного підприємства «Едельвейс-2000», Приватного акціонерного товариства «Фортуна», Приватного акціонерного товариства «ЮБК-Інвест», Товариства з обмеженою відповідальністю «Нива-Тур», Товариства з обмеженою відповідальністю «ІММЕ», Приватного підприємства «Планета», Товариства з обмеженою відповідальністю «Крим Дівелопмент», Приватного акціонерного товариства «Аеробуд», Товариства з обмеженою відповідальністю «МОНТАНА-ЕСТЕЙ» (колишня назва: Товариство з обмеженою відповідальністю «Приватофіс»), Товариства з обмеженою відповідальністю «Дайріс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Ділайн ЛТД», Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Жиса», Товариства з обмеженою відповідальністю «Приватленд», Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями «Дан-панорама», Товариства з обмеженою відповідальністю «Санаторій «Енергетик», Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Фінансовий капітал»</a>, Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Фінансовий вектор» (колишня назва Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Фінансовий капітал»</a>), ОСОБА_1 , Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, треті особи: Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, Публічне акціонерне товариство «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», Товариство з обмеженою відповідальністю «Інвінтум», про звільнення майна з-під арешту,

установив:

25.10.2021 р. позивач Державна корпорація розвитку «ВЕБ.РФ» звернувся до суду із вимогами до відповідачів, просив зняти арешт, накладений на акції прості бездокументальні іменні, номінальною вартістю 10 грн у кількості 5 080 310 373 шт. від загальної кількості 99,7726%, міжнародний ідентифікаційний номер UA4000136329, цінні папери ПАТ «Промінвестбанк» згідно постанови про арешт майна боржника Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України від 11.08.2021 р. (ЗВП № 59036926).

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 29.10.2021 р. справу за позовною заявою Державної корпорації розвитку «ВЕБ.РФ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Еверест Істейт», Приватного підприємства «Едельвейс-2000», Приватного акціонерного товариства «Фортуна», Приватного акціонерного товариства «ЮБК-Інвест», Товариства з обмеженою відповідальністю «Нива-Тур», Товариства з обмеженою відповідальністю «ІММЕ», Приватного підприємства «Планета», Товариства з обмеженою відповідальністю «Крим Дівелопмент», Приватного акціонерного товариства «Аеробуд», Товариства з обмеженою відповідальністю «МОНТАНА-ЕСТЕЙ» (колишня назва Товариство з обмеженою відповідальністю «Приватофіс»), Товариства з обмеженою відповідальністю «Дайріс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Ділайн ЛТД», Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Жиса», Товариства з обмеженою відповідальністю «Приватленд», Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями «Дан-панорама», Товариства з обмеженою відповідальністю «Санаторій «Енергетик», Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Фінансовий капітал»</a>, Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Фінансовий вектор» (колишня назва Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Фінансовий капітал»</a>), ОСОБА_1 , Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, треті особи: Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, Публічне акціонерне товариство «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», Товариство з обмеженою відповідальністю «Інвінтум», про звільнення майна з-під арешту передано за територіальною юрисдикцією (підсудністю) на розгляд Жовтневого районному суду м. Дніпро.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 19.01.2022 р. задоволено апеляційну скаргу Державної корпорації розвитку «ВЕБ.РФ», скасовано ухвалуПечерського районного суду м. Києва від 29.10.2021 р. справу направлено до суду першої інстанції для продовження розгляду; матеріали надійшли до суду першої інстанції 02.02.2022 р., 07.02.2022 р. передані судді (протокол передачі судової справи раніше визначеному складу суду.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 08.02.2022 р. відкрито провадження у справі.

Відповідачами Товариством з обмеженою відповідальністю «Еверест Істейт», Приватним підприємством «Едельвейс-2000», Приватним акціонерним товариством «Фортуна», Приватним акціонерним товариством «ЮБК-Інвест», Товариством з обмеженою відповідальністю «Нива-Тур», Товариством з обмеженою відповідальністю «ІММЕ», Приватним підприємством «Планета», Товариством з обмеженою відповідальністю «Крим Дівелопмент», Приватним акціонерним товариством «Аеробуд», Товариством з обмеженою відповідальністю «МОНТАНА-ЕСТЕЙ» (колишня назва Товариством з обмеженою відповідальністю «Приватофіс»), Товариством з обмеженою відповідальністю «Дайріс», Товариством з обмеженою відповідальністю «Ділайн ЛТД», Товариством з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Жиса», Товариством з обмеженою відповідальністю «Приватленд», Товариством з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями «Дан-панорама», Товариством з обмеженою відповідальністю «Санаторій «Енергетик», Товариством з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Фінансовий капітал», Товариством з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Фінансовий вектор» (колишня назва Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Фінансовий капітал»</a>), ОСОБА_1 подано відзив на позовну заяву. Відповідачі, викладаючи заперечення проти позову, у відзиві повідомили, щоПечерським районним судом м. Києва було розглянуто аналогічну справу про звільнення майна з-під арешту за участю тих самих учасників процесу та рішенням від 26.01.2021 р. у справі № 757/36346/19-ц було відмовлено в задоволенні позову (а.с. 222).

Суд, дослідивши відзив, матеріали справи, враховуючи, що рішення Печерського районного суду м. Києва від 26.01.2021 р. у справі № 757/36346/19-ц набрало законної сили 01.12.2022 р., дійшов висновку про закриття провадження у справі, виходячи з такого.

Згідно пункту 3 частини першої статті 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо набрали законної сили рішення суду або ухвала суду про закриття провадження у справі, ухвалені або постановлені з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав, або є судовий наказ, що набрав законної сили за тими самими вимогами.

Суд, враховуючи вкладене, оскільки позивач Державна корпорація розвитку «ВЕБ.РФ» вже звертався до суду з позовними вимогами до відповідачів про звільнення майна з-під арешту, неможливість повторного розгляду справи за наявністю рішення суду, що набрало законної сили, постановленого між тими самими сторонами, про той же предмет і з тих же підстав, ґрунтується на правових наслідках дії законної сили судового рішення, вважає, що провадження у справі підлягає закриттю. Такого висновку дійшов Верховний Суд у постанові від 11.05.2022 р. у справі № 199/5318/20.

На підставі викладеного, керуючись статтею 255 ЦПК України, суд

ухвалив:

Провадження у цивільній справі за позовом Державної корпорації розвитку «ВЕБ.РФ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Еверест Істейт», Приватного підприємства «Едельвейс-2000», Приватного акціонерного товариства «Фортуна», Приватного акціонерного товариства «ЮБК-Інвест», Товариства з обмеженою відповідальністю «Нива-Тур», Товариства з обмеженою відповідальністю «ІММЕ», Приватного підприємства «Планета», Товариства з обмеженою відповідальністю «Крим Дівелопмент», Приватного акціонерного товариства «Аеробуд», Товариства з обмеженою відповідальністю «МОНТАНА-ЕСТЕЙ» (колишня назва: Товариство з обмеженою відповідальністю «Приватофіс»), Товариства з обмеженою відповідальністю «Дайріс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Ділайн ЛТД», Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Жиса», Товариства з обмеженою відповідальністю «Приватленд», Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями «Дан-панорама», Товариства з обмеженою відповідальністю «Санаторій «Енергетик», Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Фінансовий капітал»</a>, Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Фінансовий вектор» (колишня назва Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Фінансовий капітал»</a>), ОСОБА_1 , Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, треті особи: Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, Публічне акціонерне товариство «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», Товариство з обмеженою відповідальністю «Інвінтум», про звільнення майна з-під арешту - закрити.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Учасник провадження, якому ухвала суду не була вручена в день її постановлення має право на поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому копії вказаної ухвали.

Суддя Волкова С.Я.

Дата ухвалення рішення18.04.2023
Оприлюднено19.04.2023
Номер документу110292956
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення майна з-під арешту

Судовий реєстр по справі —757/56795/21-ц

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Постанова від 19.01.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 29.10.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні