Ухвала
від 25.04.2023 по справі 909/1059/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/1059/17

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

25.04.2023 м. Івано-ФранківськГосподарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., при секретарі судового засідання Сегін І. В., за участю представника кредитора Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Воришко М. В., представника кредитора товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Інвестохілс Веста" адвоката Косарецькова В. М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу про банкрутство приватного акціонерного товариства "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект",

в с т а н о в и в:

в провадженні Господарського суду Івано-Франківської області перебуває справа про банкрутство ПрАТ "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект".

12 грудня 2017 р., суд визнав ПрАТ "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект" банкрутом та відкрив ліквідаційну процедуру щодо ПрАТ "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект", а ліквідатором банкрута призначив арбітражного керуючого Микитюка А. І.

20 травня 2022 р., судом (суддя Михайлишин В. В.) постановлено ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ПрАТ "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект" та закриття провадження у справі № 909/1059/17.

24 листопада 2022 р., Західний апеляційний господарський суд ухвалив постанову, якою ухвалу Господарського суду Івано-Франківської області від 20 травня 2022 р. скасував, прийняв нове рішення, яким у задоволенні клопотання ліквідатора про затвердження звіту та ліквідаційного балансу ПрАТ "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект" та його ліквідацію відмовив, а справу повернув до Господарського суду Івано-Франківської області для подальшого розгляду на стадії ліквідаційної процедури.

За результатами автоматизованого розподілу судової справи між суддями, справу № 909/1059/17 передано на розгляд судді Ткаченко І. В.

22 лютого 2023 р., арбітражний керуючий Микитюк А. І. звернувся до суду із клопотанням про дострокове припинення повноважень ліквідатора ПрАТ "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект" та призначення ліквідатором у цій справі арбітражного керуючого Новика Є. М.

02 березня 2023 р., суд призначив розгляд справи про банкрутство ПрАТ "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект" на 21 березня 2023 р., однак в цей день судове засідання не відбулося у зв`язку із тим, що суддя Ткаченко І. В. перебувала у відпустці.

20 березня 2023 р., на електронну пошту суду від арбітражного керуючого Новика Є. М. надійшла заява про згоду на участь у даній справі із зазначенням відомостей, що він не належить до жодної із визначених ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства категорій осіб.

22 березня 2023 р., суд призначив розгляд справи на 25 квітня 2023 р.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства (надалі - Кодексу), провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

В п. 7 ч. 1 ст. 12 Кодексу визначено, що арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх повноважень.

Згідно з ч. 1 ст. 28 Кодексу, арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

Відповідно до ч. 3 ст. 28 Кодексу, розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі: 1) які є заінтересованими особами у цій справі; 2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років; 3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом; 4) які мають конфлікт інтересів; 5) які здійснювали раніше повноваження приватного виконавця щодо примусового виконання судових рішень або рішень інших органів (посадових осіб), у яких боржник був стороною виконавчого провадження; 6) які є близькими особами боржника - фізичної особи.

До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до осіб, зазначених у цій частині.

З наявних в матеріалах справи документів вбачається, що 03 лютого 2023 р. комітетом кредиторів прийнято рішення про дострокове припинення повноважень ліквідатора ПрАТ "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект" арбітражного керуючого Микитюка А. І. та призначення ліквідатором банкрута у справі № 909/1059/17 арбітражного керуючого Новика Є. М.

Арбітражний керуючий Новик Є. М. подав до суду заяву про згоду на участь у даній справі, в якій також зазначив, що він не належить до жодної із визначених ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства категорій осіб.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку про задоволення клопотання арбітражного керуючого Микитюка А. І. про дострокове припинення повноважень ліквідатора ПрАТ "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект" та призначення ліквідатором у справі № 909/1059/17 арбітражного керуючого Новика Є. М.

Керуючись статтями 2, 12, 28 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 234, 235 ГПК України, суд

у х в а л и в:

1. Клопотання арбітражного керуючого Микитюка Анатолія Івановича про дострокове припинення повноважень ліквідатора приватного акціонерного товариства "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект" та призначення ліквідатором у справі № 909/1059/17 арбітражного керуючого Новика Євгенія Миколайовича - задовольнити.

2. Повноваження арбітражного керуючого Микитюка Анатолія Івановича як ліквідатора приватного акціонерного товариства "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект" - достроково припинити.

3. Ліквідатором приватного акціонерного товариства "Інвестиційна компанія "Енерго-Проект" призначити арбітражного керуючого Новика Євгенія Миколайовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1812 від 22 червня 2017 р.).

4. Зобов`язати ліквідатора банкрута провести ліквідаційну процедуру відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства і до її завершення надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та може бути оскаржена у визначені статтями 256, 257 ГПК України строк та порядку.

Суддя І. В. Ткаченко

Повний текст ухвали складено 25 квітня 2023 р.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення25.04.2023
Оприлюднено27.04.2023
Номер документу110426540
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —909/1059/17

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 02.02.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 25.01.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 30.08.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 25.04.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 24.04.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 22.03.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні