Ухвала
від 20.04.2023 по справі 917/14/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Зигіна, 1, м. Полтава, 36000, тел. (0532) 61 04 21E-mail: inbox@pl.arbitr.gov.ua, https://pl.arbitr.gov.ua/sud5018/Код ЄДРПОУ 03500004

УХВАЛА

20.04.2023 Справа № 917/14/23

Суддя Господарського суду Полтавської області Ореховська О.О., при секретарі судового засідання Кобець Н.С., розглянувши у відкритому попередньому засіданні матеріали

за заявою Головного управління ДПС у Полтавській області, м.Полтава, вул. Європейська, 4 , код ЄДРПОУ ВП 44057192

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-АУД", м.Полтава, вул. Кагамлика, буд. 64, код ЄДРПОУ 41064275

про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДПС у Полтавській області (далі - ГУ ДПС у Полтавській області, заявник, ініціюючий кредитор) звернулось до Господарського суду Полтавської області із заявою (вх. №15/23 від 02.01.2023) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта - АУД" (далі - ТОВ "Дельта -АУД", боржник) у відповідності до Кодексу України з питань банкрутства.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 02.01.2023 р. дану заяву було передано на розгляд судді Ореховській О.О.

Ухвалою Господарського суду Полтавської області від 09.01.2023 заяву ГУ ДПС у Полтавській області про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Дельта -АУД" прийнято судом до розгляду; призначено підготовче засідання суду.

За результатами підготовчого засідання, ухвалою Господарського суду Полтавської області від 07.03.2023:

- відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ "Товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-АУД" (м. Полтава, вул. Кагамлика, буд. 64, код ЄДРПОУ 41064275);

- визнано кредиторські вимоги Головного управління ДПС у Полтавській області (м. Полтава, вул. Європейська, 4 , код ЄДРПОУ ВП 44057192 ) у розмірі 30 489 616,40грн основного боргу;

- введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника - ТОВ "Дельта АУД";

- введено процедуру розпорядження майном боржника - ТОВ "Дельта АУД" (код ЄДРПОУ 41064275) та призначено розпорядником майна ТОВ "Дельта АУД" арбітражного керуючого Бугаєнка Андрія Анатолійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1343 від 23.08.2013) з наданням йому повноважень відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства;

- з метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника постановлено здійснити офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Дельта АУД" шляхом офіційного оприлюднення оголошення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України, вирішені інші процедурні питання.

Суддею Ореховською О.О. здійснено офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "Дельта АУД" на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України ( дата публікації 07.03.2023).

Заяви інших кредиторів з грошовими вимогами до боржника до суду не надходили.

Від розпорядника майна ТОВ "Дельта АУД" - арбітражного керуючого Бугаєнка А.А. надійшли наступні документи:

- клопотання (вх. № 3880 від 28.03.2023) про долучення до матеріалів справи докази повідомлення докази повідомлення органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника та місцезнаходженням його майна про запровадження мораторію на задоволення вимог кредиторів;

- клопотання (вх. № 4137 від 03.04.2023) про сплату основної грошової винагороди за березень 2023 у розмірі 16 209,68грн;

- клопотання (вх. № 4959 від 19.04.2023) про долучення до матеріалів справи докази письмового повідомлення кредитора про розгляд його вимог, докази направлення повідомлення, копію витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна;

- клопотання (вх. № 4986 від 19.04.2023) про розгляд справи без його участі.

Відповідно до вимог ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства за результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

За результатами попереднього засідання суд вважає за необхідне визначити дату проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів, а також визначити дату проведення підсумкового засідання у даній справі.

Керуючись ст. ст. 44, 47, 48, 49 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ :

1. Призначити підсумкове засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду у справі № 917/14/23 про банкрутство ТОВ "Дельта-АУД" (м. Полтава, вул. Кагамлика, буд. 64, код ЄДРПОУ 41064275) на 13.06.2023 на 11:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Полтавської області за адресою: м. Полтава, вул.Зигіна,1, зал судових засідань № 25.

2. Розпоряднику майна протягом 10 днів з дня постановлення даної ухвали письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Дана ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів.

Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня)

Конкурсні кредитори мають на зборах кредиторів кількість голосів, пропорційну сумі вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів за результатами попереднього засідання господарського суду та кратну одній тисячі гривень.

Під час визначення кількості голосів кредиторів з правом вирішального голосу не враховуються суми неустойки (штрафу, пені), інші фінансові санкції, моральна шкода, судовий збір у справі про банкрутство, заявлені або сплачені кредиторами в провадженні у справі про банкрутство.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі.

Учасниками зборів кредиторів боржника з правом вирішального голосу є конкурсні кредитори, визнані господарським судом у попередньому засіданні та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

У зборах кредиторів боржника можуть брати участь із правом дорадчого голосу:

- кредитори, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника;

- кредитори з вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян;

- конкурсні кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання;

- представник працівників боржника;

- уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) боржника;

- представник органу, уповноваженого управляти державним майном;

- арбітражний керуючий.

4. Розпоряднику майна протягом 10 днів з дня постановлення даної ухвали надати суду документальні докази направлення всім конкурсним кредиторам письмового повідомлення листом з описом вкладення про місце і час проведення зборів кредиторів.

5. Розпоряднику майна надати суду до 13.06.2023:

- аналіз фінансово майнового стану боржника;

- звіт розпорядника майна в процедурі розпорядження майном про нарахування та виплату грошової винагороди за підсумками процедури розпорядження майном;

- документальні докази схвалення звіту арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди за підсумками процедури розпорядження майном кредиторів;

- документальні докази звітування не менше одного разу на два місяці про нрахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого комітету кредиторі.

6. Перші збори кредиторів вважаються повноважними, якщо на них присутні кредитори, які мають не менше ніж дві третини голосів. Якщо перші збори не відбулися через відсутність кредиторів із необхідною кількістю голосів, протягом двох тижнів проводяться повторні перші збори, які вважаються повноважними у разі присутності на них кредиторів, що мають більше половини голосів. Якщо ж і ці збори не відбулися через відсутність кредиторів із необхідною кількістю голосів, протягом двох тижнів проводяться наступні перші збори, які вважаються повноважними у разі присутності на них кредиторів, що мають більше чверті голосів.

7. Кількість голосів кредиторів на зборах визначається відповідно до частини четвертої ст.48 Кодексу України з процедур банкрутства.

Збори кредиторів проводяться за місцезнаходженням боржника. Збори кредиторів мають право визначити інше місце проведення зборів.

8. Збори кредиторів у провадженні у справі про банкрутство скликаються арбітражним керуючим за його ініціативою, за ініціативою комітету кредиторів чи інших кредиторів, сума вимог яких становить не менше ніж третину всіх вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, або за ініціативою однієї третини кількості голосів кредиторів.

8. Встановити дату проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів - 19.05.2023

9. Зборам кредиторів у строк до 13.06.2023 надати суду відповідне рішення прийняте на загальних зборах кредиторів (протокол зборів кредиторів надати суду) за результатами розгляду на зборах проведеного розпорядником майна аналізу фінансово-майнового стану боржника про перехід до наступних судових процедур (процедури санації, ліквідації).

10. Копію ухвали направити ініціюючому кредитору, розпоряднику майна бугаєнку А.А.

11. Повідомити учасників справи про те, що вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на вебсторінці офіційного вебпорталу судової влади у мережі Інтернет за адресою: pl.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню (ст..ст.235,255 ГПК України).

Ухвалу підписано 25.04.2023

Суддя О.О. Ореховська

Дата ухвалення рішення20.04.2023
Оприлюднено01.05.2023
Номер документу110478960
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство

Судовий реєстр по справі —917/14/23

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Постанова від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Постанова від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 13.06.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 20.04.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 24.01.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні